New Events

Greece / Turkey / Cyprus

no event posted in the last week
3696x392.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Μετανάστευση / Ρατσισμός Friday December 02, 2016 - 19:04 by Αναρχική Πολιτική Οργάνωση (Ομοσπονδία Συλλογι_   image 1 image
Από τη πλευρά μας ως αναρχικοί, αλληλέγγυοι με τους φτωχούς και τους εξεγερμένους όλης της γης, θα στεκόμαστε δίπλα σε κάθε καταπιεσμένο και καταπιεσμένη αυτού του κόσμου και θα αγωνιζόμαστε μαζί για τη ζωή και την αξιοπρέπεια. Στοχεύουμε στη σύνδεση των αγώνων των μεταναστών/προσφύγων με το πρόταγμα της συνολικής ανατροπής κράτους και κεφαλαίου. Από κοινού όλοι οι εκμεταλλευόμενοι και καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου να αντισταθούμε στους δολοφονικούς σχεδιασμούς του κράτους και των αφεντικών. Να προτάξουμε την κοινωνική και ταξική αυτοοργάνωση, τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον φόβο, τον ρατσισμό και την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία. Να προωθήσουμε τον διαρκή αγώνα για την παγκόσμια κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ – 12 μ. ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΕΛΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ... read full story / add a comment
460_0___30_0_0_0_0_0_15111087_1786563878290518_1121866889955481545_o.jpg
grecia / turquía / chipre / género Friday December 02, 2016 - 18:07 by Anarşist Kadınlar   image 1 image
Comunicado de la organización de Mujeres Anarquistas en el Estado turco sobre la actual situación de represión a las mujeres. [Türkçe] [English] [Ελληνικά] [Italiano] ... read full story / add a comment
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Αναρχικό κίνημα Tuesday November 29, 2016 - 04:45 by Αναρχική Πολιτική Οργάνωση (Ομοσπονδία Συλλογι_   image 1 image
Το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα (Εργατικό Κέντρο) το 2ο συνέδριο της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων. ... read full story / add a comment
460_0___30_0_0_0_0_0_15111087_1786563878290518_1121866889955481545_o_2.jpg
grecia / turchia / cipro / genero Monday November 28, 2016 - 22:52 by Organizzazione delle Donne Anarchiche   image 1 image
Anche se la legge sugli "abusi sessuali" presentata il 17 novembre da 6 deputati dell'AKP è stata ritirata, è importante capire cosa significhi per noi donne questa proposta che è stata contestata dalle nostre proteste fin dagli inizi. La bozza di legge abbassava l'età minima per il consenso sessuale da 15 a 12 anni a puntava a disporre una situazione di impunità per i colpevoli di molestie e di stupri attualmente sotto processo nonchè per quelli futuri: una depenalizzazione dei crimini sessuali. Assoluzione per i colpevoli di violenze e di stupri nel caso sposino le bambine di cui hanno abusato; esposizione delle ragazze al rischio di violenze e stupro all'età di 12 anni e la previsione di bambine spose. Il ritiro della legge da un lato è diventato uno degli esempi più consistenti di come noi donne diventiamo libere se resistiamo e dall'altro ha mostrato la politica di stallo dello Stato.
[English] [Türkçe] [Ελληνικά] [Castellano] ... read full story / add a comment
460_0___30_0_0_0_0_0_15111087_1786563878290518_1121866889955481545_o_1.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Φύλο Monday November 28, 2016 - 19:32 by Αναρχικές Γυναίκες - Αναρχκή Οργάνωση Γυναικών   image 2 images
Ο μόνος τρόπος της ύπαρξής μας ενάντια στο κράτος, το οποίο συντηρεί την ύπαρξή του με την καταστροφή της ζωής μας, είναι να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε. Ενάντια στο κράτος με τους νόμους του, τις απαγορεύσεις και υποτιθέμενη δικαιοσύνη, με την οποία περιμένουν από εμάς να τους παρακαλέσουμε, αντιστεκόμαστε και γινόμαστε ελεύθερες δημιουργώντας μια νέα ζωή. Καλούμε όλες τις γυναίκες να αγωνίζονται μέχρι να καταστραφούν η πατριαρχία και το κράτος. [English] [Türkçe] [Italiano] [Castellano] ... read full story / add a comment
ese.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Εργατικοί Αγώνες Saturday November 26, 2016 - 17:46 by Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Αθήνας   image 1 image
Με αυτοοργάνωση μέσα από σωματεία ή διακλαδικές συνελεύσεις και με όπλο την αλληλεγγύη ανάμεσα σε διαφορετικούς κλάδους δημιουργεί αγώνες μαχητικούς που δεν συμβιβάζονται. Αυτό ακριβώς φοβάται κάθε αφεντικό μικρό ή μεγάλο και για αυτό φτάνουν να απειλούν με μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση και εκβιασμό. Αυτή η δύναμη που έχουμε αναγκάζει το κράτος να ενεργοποιήσει εισαγγελείς και αστυνόμους υπό τις εντολές των εκάστοτε εργοδοτών. ... read full story / add a comment
plistiriasmoi.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Wednesday November 23, 2016 - 18:24 by Αναρχική Ομοσπονδία   image 1 image
Μέσα στο σεληνιακό τοπίο της ελληνικής πραγματικότητας, έτσι όπως διαμορφώθηκε, στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, από τις δεξιές-αριστερές κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η εκστρατεία αφαίμαξης του κοινωνικού πλούτου βάζει άλλον έναν στόχο: τη στέγαση. Μετά από την ολομέτωπη επίθεση κράτους και κεφαλαίου στην εργασία, την αγροτική παραγωγή, την ασφάλιση, τις κοινωνικές ελευθερίες, το περιβάλλον και τα κοινωνικά αγαθά, θέτουν στο στόχαστρο τους ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα υλικά στηρίγματα της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων. ... read full story / add a comment
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Καταστολή / Φυλακές Sunday November 20, 2016 - 18:12 by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης   image 1 image
Την Πέμπτη 17/11/2016, μετά την ολοκλήρωση της πορείας, οι μπάτσοι συνέλαβαν δύο διαδηλωτές έξω από το Πολυτεχνείο του ΑΠΘ. Οι δύο σύντροφοι μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΘ. Και οι δύο συλληφθέντες χτυπήθηκαν άγρια τόσο κατά τη σύλληψή τους όσο και στο πάρκινγκ της ΓΑΔΘ. ... read full story / add a comment
cropped1235211_1395320964060902_189045043_n.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Wednesday November 16, 2016 - 19:12 by Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό Μαύρ_   image 1 image
Η 17 Νοέμβρη έρχεται για να μας υπενθυμίσει τι; Μήπως το νόημα ή το μήνυμα έχει εκλείψει; Οι λόγοι δεν υπάρχουν; Οι εξεγέρσεις δε γίνονται με στημένα ραντεβού θα πει κάποιος.Ωστόσο ένα κίνημα που λησμονεί την ιστορία του, φαίνεται να είναι ανίκανο να συνδέσει τη παρελθούσα αγωνιστική παρακαταθήκη με τη μελλοντική ελπίδα, την διακαή προσδοκία ότι αυτός ο κόσμος αλλάζει. Η διαδήλωση αυτή μπορεί να έχει χαρακτήρα ενθύμησης και μνήμης, αλλά πάνω από όλα έχει χαρακτήρα επικαιροποίησης. Επίκαιρο λοιπόν παραμένει το νόημα των κοινωνικών και εργατικών εξεγέρσεων ενάντια στην τυραννία και τη βαρβαρότητα της εξουσίας. Επίκαιρο, γιατί ακριβώς η βαρβαρότητα είναι εδώ. ... read full story / add a comment
14991418_10207877705796295_6213854355037575213_o.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Monday November 14, 2016 - 15:07 by Αναρχική Πολιτική Οργάνωση   image 1 image
Απέναντί τους στέκει μια μακρά σειρά αγώνων διεθνώς, μια διαρκής απειλή για τις εξουσιαστικές ελίτ, μια διαδρομή ελευθερίας που παραμένει ανοιχτή για τους πληβείους. Στις Η.Π.Α., οι μαζικές απεργίες εργαζόμενων για τους μισθούς πείνας και οι εξεγέρσεις ενάντια στη δολοφονική κρατική ρατσιστική βία, οι αγώνες των κρατούμενων ενάντια στη βιομηχανία της φυλακής και οι κινητοποιήσεις των μεταναστών κρατούν ζωντανή την αντίσταση. Όντας αλληλέγγυοι σε αυτούς τους αγώνες επιζητούμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη και τη συνέχεια των αντιστάσεων, σε ένα κοινωνικό και ταξικό πεδίο που έχει χαραχτεί από το αίμα και τις άοκνες προσπάθειες των κινημάτων για την αλληλεγγύη, την ισότητα και την ελευθερία. ... read full story / add a comment
14971445_10210794042392815_1799999827_oceb1cebdcf84ceb9ceb3cf81ceb1cf86ceae2.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Tuesday November 08, 2016 - 21:03 by Αναρχική Ομοσπονδία   image 1 image
Σήμερα, Τρίτη 8 Νοέμβρη κάναμε παρέμβαση στο Αμερικάνικο Προξενείο της Θεσσαλονίκης. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να συμμετάσχουμε από νωρίς στις κινητοποιήσεις ενάντια στην άφιξη του προέδρου των ΗΠΑ. Καλούμε όλους/ες να κατέβουν στον δρόμο τις μέρες της επίσκεψης Ομπάμα ενάντια στον πόλεμο, το κράτος, τον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό. ... read full story / add a comment
14595563_1733629163629097_9215336320403848597_n225x300.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Μετανάστευση / Ρατσισμός Tuesday November 08, 2016 - 20:40 by ΕΣΕ Κλαδική Εκπαιδευτικών - ΕΣΕ Ημαθίας   image 1 image
Έχουμε συνείδηση ποιος είναι ο ταξικός εχθρός και ποιος μπορεί να γίνει σύντροφος στον αγώνα για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Με τους μετανάστες είμαστε μαζί σ’ αυτόν τον αγώνα. Θα αγωνιστούμε μαζί και για πλήρη πρόσβαση όλων των παιδιών στα δημόσια σχολεία, μαζί με όλα τα παιδιά, με μόνιμους δασκάλους και όση βοήθεια χρειαστεί για την εκμάθηση της γλώσσας και την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων αναγκών τους. Για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης όσο καιρό επιλέγουν ή είναι αναγκασμένοι να μείνουν εδώ. ... read full story / add a comment
kuriak.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Εργατικοί Αγώνες Saturday November 05, 2016 - 17:41 by αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”   image 1 image
Απέναντι στη βίαιη υποτίμηση της ζωής μας, όλοι εμείς οι από κάτω, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νεολαίοι, ντόπιοι και μετανάστες, γνωρίζοντας τις πραγματικές μας ανάγκες, πρέπει να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε, συλλογικά, αυτοοργανωμένα και αδιαμεσολάβητα , σε κάθε κοινωνικό και εργασιακό χώρο, στα σχολεία και τις σχολές, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στους δρόμους, μακριά από οποιαδήποτε κομματική και συνδικαλιστική χειραγώγηση που αναπόφευκτα οδηγεί στην αποδυνάμωση και στον εκφυλισμό του κοινωνικού και ταξικού κινήματος. ... read full story / add a comment
14720396_363952487275657_4097141064821065369_n.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Friday November 04, 2016 - 16:43 by αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος   image 1 image
Για μια ακόμα Τετάρτη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Νοέμβρη η καθιερωμένη συγκέντρωση μπροστά στο Ειρηνοδικείο Πατρών με στόχο την αποτροπή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Δεκάδες άνθρωποι μαζεύτηκαν και παρά τις προθέσεις κάποιων συμβολαιογράφων να μπουν στην αίθουσα, κάτι τέτοιο αποφεύχθηκε από την αποφασιστική παρουσία του κόσμου. ... read full story / add a comment
croppedlogoese.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Εργατικοί Αγώνες Wednesday November 02, 2016 - 18:57 by ΕΣΕ Ιωαννίνων   image 1 image
Που πάνε όλοι αυτοί μετά τις παρελάσεις; Που γιορτάζουν την ¨εθνική εορτή¨ τους; Γεμίζουν τις καφετέριες, τα εστιατόρια και τα μπαρ. Κι οι εργαζόμενοι παλεύουν να τους εξυπηρετήσουν. Σερβιτόροι, ντιλιβεράδες και ξενοδοχοϋπάλληλοι πνίγονται από την εντατικοποίηση. Πολλά αφεντικά περιμένουν πως και πως τέτοιες μέρες. Και δεν τους αρκούν όσα βγάζουν, δεν δίνουν συστηματικά στους εργαζόμενους όσα δικαιούνται εκείνη την μέρα. Εθνική ενότητα σημαίνει να βάζεις πλάτες στα συμφέροντα των αφεντικών. Δεν σφάξανε…. ... read full story / add a comment
plistiriasmoi1.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Wednesday November 02, 2016 - 04:09 by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης   image 1 image
Μέσα στο σεληνιακό τοπίο της ελληνικής πραγματικότητας, έτσι όπως διαμορφώθηκε, στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, από τις δεξιές-αριστερές κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η εκστρατεία αφαίμαξης του κοινωνικού πλούτου βάζει άλλον έναν στόχο: τη στέγαση. Μετά από την ολομέτωπη επίθεση κράτους και κεφαλαίου στην εργασία, την αγροτική παραγωγή, την ασφάλιση, τις κοινωνικές ελευθερίες, το περιβάλλον και τα κοινωνικά αγαθά, θέτουν στο στόχαστρο τους ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα υλικά στηρίγματα της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων ... read full story / add a comment
moria1461686632.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Μετανάστευση / Ρατσισμός Saturday October 22, 2016 - 21:05 by Musaferat   image 2 images
Με κορύφωση την αντιφασιστική-αντιρατσιστική πορεία που είχε καλεστεί από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Λέσβου στις 30 Σεπτεμβρίου και συγκέντρωσε πάνω από 350 άτομα. Οι δράσεις συνεχίζουν να λαμβάνουν μέρος υπενθυμίζοντας ότι υπάρχει πλήθος κόσμου που, μέσα από αδιαμεσολάβητους, αντιθεσμικούς και αυτοοργανωμένους αγώνες, θα συνεχίζει να αποτελεί ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο απέναντι στην εγκαθίδρυση της κοινωνίας του ρατσισμού, της εκμετάλλευσης και της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας. ... read full story / add a comment
2015_kinitopoiiseis_nerodenpoleitai.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Tuesday October 18, 2016 - 17:35 by Χειρονομία –Αντιεξουσιαστική Κίνηση   image 1 image
Καλούμε την γιαννιώτικη κοινωνία σε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση γύρω από τα ζητήματα των υδάτων, το Σάββατο, 22 Οκτώβρη, στις 20.00 στον Ε.Κ.Χ. Αλιμούρα (Γ. Ελιγιά 20). Θα μιλήσουν οι Νίκος Ιωάννου (Πανελλαδική Κίνηση ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου), Γιάννης Παπαδημητρίου (Επιτροπή Προστασίας του Αράχθου) και μέλη της Κίνησης Πολιτών Πηλίου για το Νερό. ... read full story / add a comment
ese_1.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Εργατικοί Αγώνες Monday October 17, 2016 - 17:24 by Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Αθήνας   image 1 image
Καταγγέλλουμε την κάθε επί της ουσίας καπιταλιστική λογική και πρακτική, της «εναλλακτικής» εργοδοσίας και των «προοδευτικών» αφεντικών. Και διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι τέτοιες λογικές και πρακτικές δεν είναι και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να είναι, πάνω από τα δικαιώματα των εργαζομένων, τις διεκδικήσεις και τους αγώνες τους. ... read full story / add a comment
plistiriasmoi.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Monday October 17, 2016 - 05:31 by Αναρχική Ομοσπονδία   image 1 image
Ως Αναρχική Ομοσπονδία, κομμάτι των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων, θα παλέψουμε μαζί με την τάξη μας με κάθε μέσο. Θα είμαστε εκεί, στα ειρηνοδικεία, τους δρόμους, τις γειτονιές, απέναντι στους δικαστές, τους τραπεζικούς αντιπροσώπους και τους μάνατζερ των επενδυτικών funds, σε φυσική αντιπαράθεση αν χρειαστεί με τους ένστολους προστάτες τους· με τους φτωχούς, τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους καταπιεσμένους, με τους εκμεταλλευόμενους ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο. ... read full story / add a comment

Reflexiones sobre la situación de Afganistán

Αυτοοργάνωση ή Χάος

South Africa: Historic rupture or warring brothers again?

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi