user preferences

Καταδίκες για 4 ενάντια στο CPE

category Γαλλία / Βέλγιο / Λουξεμβούργο | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Friday November 17, 2006 11:28author by Alternative Libertaire - Anarkismo Report this post to the editors

Δήλωση της Alternative Libertaire

Την Παρασκευή, 10η Νοεμβρίου, τέσσερις σύντροφοί μας, οι Jean-Pascal, Reda, Valentin και Pierre-Louis καταδικάστηκαν από το δικαστήριο του Aix-En-Provence του Παρισιού.

Την Παρασκευή, 10η Νοεμβρίου, τέσσερις σύντροφοί μας, οι Jean-Pascal, Reda, Valentin και Pierre-Louis καταδικάστηκαν από το δικαστήριο του Aix-En-Provence του Παρισιού. Και οι τέσσερις ήσαν κατηγορούμενοι για «εξέγερση» και «βία εναντίον μελών αστυνομικής δύναμης κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους». Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια γεγονότων στα πλαίσια του γενικότερου κινήματος ενάντια στο CPE στη Γαλλία.

Αν και μόνο ο Jean-Pascal αντιμετώπιζε και τις δύο κατηγορίες και οι υπόλοιποι τρεις βρέθηκαν ένοχοι «μόνο» για την κατηγορία της «εξέγερσης», η απόφαση που ανακοινώθηκε στο τέλος της δίκης ήταν πολύ βαριά: φυλάκιση 4 μηνών για τον Jean-Pascal (με αναστολή) και φυλάκιση 2 μηνών για τους Reda, Valentin και Pierre-Louis (επίσης με αναστολή).

Σε αυτά πρέπει να προστεθεί και η καταβολή προστίμου ύψους €5.800 για τις ζημιές που προκλήθηκαν. Το δικαστήριο ζήτησε, επίσης, να γίνει μια ειδική εκδίκαση σχετικά με τις αξιώσεις ενός από τους αστυνομικούς που συνεπλάκησαν με τους συντρόφους, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ήταν εκτός εργασίας για έναν μήνα. Εάν το αποτέλεσμα της εκδίκασης αυτής είναι υπέρ του αστυνομικού, τότε οι σύντροφοί μας πρέπει να καταβάλουν στον αστυνομικό αυτό τον μισθό του ενός μήνα (συμπεριλαμβανομένων των τελών κοινωνικής ασφάλισης).

Για τρεις άλλους αστυνομικούς που παραβρέθηκαν στη δίκη, το δικαστήριο ζήτησε, εάν υπάρχει λόγος, να προχωρήσουν και αυτοί σε ανάλογες αξιώσεις. Έτσι, το συνολικό ποσόν που ενδέχεται να χρειαστεί για την καταβολή αυτών των αποζημιώσεων ίσως ανέλθει σε €12.000!

Να υπενθυμίσουμε τα γεγονότα: Την 1η Ιουνίου, σπουδαστές της Σχολής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Μασσαλίας απέτρεψαν τη διεξαγωγή μιας διάσκεψης με θέμα «Πανεπιστήμια - Απασχόληση» στο χώρο του εν λόγω Πανεπιστημίου. Συγκλήθηκε μια δεύτερη διάσκεψη, η οποία, τελικά, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Λογοτεχνίας «νόμιμα», δηλαδή υπό την προστασία των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας. Οι σπουδαστές αντιμετώπισαν τις δυνάμεις καταστολής και σημειώθηκαν συγκρούσεις.

Στη διάρκεια των συγκρούσεων το μέλος της Alternative Libertaire Jean-Pascal, συνελήφθη από αστυνομικούς οι οποίοι τον έσερναν χτυπώντας τον με πρωτοφανή αγριότητα και τέθηκε υπό κράτηση. Την επόμενη ημέρα, τρεις άλλοι αγωνιστές, από τους οποίους ένας είναι, επίσης, μέλος της Alternative Libertaire, συνελήφθησαν.

Η άδικη αυτή ετυμηγορία δικαιολογεί τη νομική έξαλλη εκδίκηση της κυβέρνησης της οποίας θύματα είναι όλοι όσοι αγωνίστηκαν ενάντια στον CPE στη Γαλλία και, φυσικά, λίγο ως πολύ παντού στον κόσμο. Μετά από την ταπεινωτική της ήττα στους δρόμους, η κυβέρνηση εκδικείται το κίνημα στις αίθουσες «της δικαιοσύνης». Η ποινικοποίηση του κοινωνικού κινήματος έχει φθάσει τώρα σ’ ένα σημείο όπου είναι αρκετό για όλους αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία να… γαβγίζουν ότι «απονεμήθηκε η δικαιοσύνη».

Η απόσυρση του CPE επιτεύχθηκε μετά από την έκρηξη ενός μαζικού ενωτικού αγώνα. Η αποφασιστικότητα και η ενότητα αυτή πρέπει τώρα να επανεμφανιστούν ώστε να υπερασπίσουμε τους συντρόφους μας εκείνους που ήδη διώκονται.

Ο λογαριασμός αλληλεγγύης που ως Alternative Libertaire ανοίξαμε τον περασμένο Ιούνιο είναι ακόμα ανοικτός. Εάν θέλετε να βοηθήσετε τους συντρόφους μας και οικονομικά, αλλά και για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε μια επιταγή στη διεύθυνση: Alternative Libertaire, BP 75921, Paris Cedex 19, France (γράψτε «Repression Solidarite» στο πίσω μέρος του φακέλου).

Alternative Libertaire

14η Νοεμβρίου 2006

http://www.alternativelibertaire.org

* Δημοσιεύτηκε, μετά από αγγλική μετάφραση από τις Διεθνείς Σχέσεις της ιταλικής FdCA, στα www.anarkismo.net και www.ainfos.ca Ελληνική μετάφραση «Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης», Μελβούρνη, 16/11/2006.

Related Link: http://www.alternativelibertaire.org
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

[Perú] Crónica de una vacancia anunciada o disputa interburguesa en Perú

Nigeria and the Hope of the #EndSARS Protests

How Do We Stop a Coup?

Aλληλεγγύη στους 51 αντιφασίστες της Θεσσαλονίκης

No war on China

© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]