user preferences

Upcoming Events

No upcoming events.

Doel van deze site

Anarkismo.net is een internationale anarcho-communistische nieuwsdienst. Onze objectieven met dit project zijn de volgende.

Het doel van de site is:

  1. Het verzamelen en verspreiden van nieuws en analyses gemaakt door anarchistische groepen en individuen die beïnvloed zijn door de “platformistische”, anarcho-communistische of “especifista” traditie binnen het anarchisme.
  2. Het vergemakkelijken van het vriendschappelijke debat en discussie tussen anarchisten binnen deze traditie.
  3. Een ruimte bieden waar andere anarchisten, socialisten en iedereen die wil iets kan opsteken van de activiteiten en de standpunten van deze anarchistische traditie, en er een constructieve dialoog mee aangaan.

Waarom wij vinden dat dit belangrijk is:

Het kapitalisme is vandaag, meer dan ooit, georganiseerd als globaal systeem. Het anarchisme moet ook globaal zijn. Het Internet kan een krachtig werkmiddel zijn om ons te helpen ons globaal te organiseren. Al is dit slechts een kleine stap, toch geloven we dat een internationale anarcho-communistische nieuwssite hier een belangrijke rol in kan spelen, door:

  1. De communicatie te bevorderen tussen “platformistische” organisaties en individuen, wat een noodzakelijke stap is op weg naar een grotere eenheid op internationaal niveau.
  2. Het winnen van mensen voor het anarchisme, in het bijzonder op plaatsen in de wereld waar de beweging zwak is of zelfs onbestaand.
  3. Het overtuigen van mensen die sociale verandering willen, dat de aanpak zoals gesteld in het “Anarchistisch Platform” de beste is.
  4. Het helpen opzetten van nieuwe anarcho-communistische groepen en collectieven en het aanmoedigen van mensen om aan te sluiten bij bestaande groepen.
© 2005-2023 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]