user preferences

Search author name words: fa

Λευτεριά στον Joaquin τώρα!

category Βόρεια Αμερική / Μεξικό | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday July 03, 2008 21:34author by Northeastern Federation of Anarchist Communists (NEFAC) - Anarkismo Report this post to the editors

Δυναμώστε το κίνημα αλληλεγγύης!

Ο Joaquin Cienfuegos, ενεργό κοινοτικό στέλεχος και οργανωτής των Revolutionary Autonomous Communities, Copwatch Los Angeles and Anarchist People of Color, βρίσκεται σε κίνδυνο και χρειάζονται την υποστήριξή σας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η αστυνομία σταμάτησε τον Cienfuegos ενώ οδηγούσε και τον συνέλαβε με την κατηγορία της κατοχής και μεταφοράς όπλου, ένα σοβαρό έγκλημα που επισείει ποινή φυλάκισης στην Καλιφόρνια.

Ένας από τους συντρόφους του Joaquin περιέγραψε ως εξής το γεγονός στην ιστοσελίδα illvox.org της Anarchist People of Color:

«Περίπου στις 11 μ.μ. καθώς οδηγούσαμε κάτω από τη λεωφόρο Lexington, μας προσπέρασαν δύο γουρούνια (αστυνομικοί), που μας κοίταξαν επίμονα. Πριν φτάσουμε στο τέλος του μπλοκ (Lexington και Cahuenga), μας άναψαν τα φώτα. Ο Joaquin είπε «μας σταματούν» καθώς στρίβαμε στην λεωφόρο La Mirada.

Είπα στον Joaquin να σταματήσουμε έως ότου φτάσουμε μπροστά από το σπίτι μου, γιατί εάν επρόκειτο να μας σκοτώσουν ή να μας ξυλοκοπήσουν, ας ήταν να συμβεί στην γειτονιά μου και μπροστά από το σπίτι μου όπου οι άνθρωποι εκεί θα μπορούσαν να τα δουν όλα. Καθώς φτάναμε μπροστά από το σπίτι μου, τα γουρούνια ήρθαν από τη μια πλευρά του αυτοκινήτου και ρωτά ο ένας «γιατί κάνατε τόση ώρα να σταματήσετε;» και του είπα, «επειδή εγώ του είπα να σταματήσουμε μπροστά από το σπίτι μου, όπου ξέρουμε ότι θα είμαστε ασφαλείς». Κι αυτός απαντά «είστε ασφαλείς». Τους είπα τότε ότι «ήμουν μπροστά από το σπίτι μου» και ποια ήταν η διεύθυνσή μου.

Στο σημείο αυτό, ζήτησαν από τον Joaquin την άδεια οδήγησης, που δεν την είχε, επειδή ακριβώς τρεις περίπου εβδομάδες πριν ληστεύτηκε, χάνοντας το πορτοφόλι του του και άλλα. Του είπαν τότε να βγει από το αυτοκίνητο, του φόρεσαν χειροπέδες αμέσως και με ρώτησαν εάν ήμουν πρώην φυλακισμένος με εγγύηση ή κάτι τέτοιο. Απάντησα αρνητικά.

Τους είπα επίσης, ότι ο Joaquin έπρεπε να πάρει την αναπηρική μου καρέκλα από το πορτμπαγκάζ έτσι ώστε να μπορέσω να βγω κι εγώ από το αυτοκίνητο. Το γουρούνι ήρθε τότε από την πλευρά του οδηγού και χτυπώντας με δύναμη τα χέρια του πάνω στο όχημα, πήγε τελικά και έφερε την αναπηρική καρέκλα. Όταν έπαιρνε την αναπηρική καρέκλα είδε ένα μεγάλο μαχαίρι και ρώτησε αμέσως τον Joaquin «γιατί έχει αυτό το μαχαίρι στο αυτοκίνητο». Ο Joaquin απάντησε ότι εργάζεται ως κηπουρός κάποιες φορές και ότι δεν πρέπει να είναι παράνομο να έχει αυτό το μαχαίρι στο πορτμπαγκάζ.

Όταν βγήκα από το αυτοκίνητο μου είπαν ότι εγώ ήμουν ελεύθερος να πάω στο σπίτι. Έτσι διέσχισα το δρόμο και τους παρατηρούσα από μπροστά από το σπίτι μου. Από μακριά, άκουσα το ένα γουρούνι να ρωτά τον Joaquin «τι έχεις σε αυτήν τη θήκη;» Σήκωσε τη θήκη πάνω και πήγε στο πίσω μέρος του περιπολικού. Τότε πήγα στο σπίτι, έκανα μερικά τηλεφωνήματα και βγήκα κατ' ευθείαν πάλι έξω, όταν είδα ένα από τα γουρούνια να ψάχνει στο αυτοκίνητο και ρώτησα «μήπως θα ρυμουλκήσετε το αυτοκίνητο;» Το γουρούνι είπε «έχει ληγμένη άδεια».

Τότε με ρώτησε ο ένας τους «ήξερες ότι είχε ένα παράνομο πυροβόλο όπλο στο αυτοκίνητο;» Του απάντησα το χοίρο «δεν είναι δική μου δουλειά αυτό» και «πώς το πυροβόλο όπλο ήταν παράνομο τη στιγμή που πήγα μαζί του να αγοράσει;» Τότε αυτός είπε ότι «ήταν γεμάτο».

Τότε εμφανίστηκαν μερικά μέλη του Copwatch Los Angeles με φωτογραφικές μηχανές, αλλά οι μπάτσοι οδήγησαν τον Joaquin στο τμήμα Hollywood. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Cienfuegos μεταφέρθηκε από το τμήμα Hollywood στο Κέντρο Parker. Σε δίκη τη Δευτέρα, κατηγορήθηκε με το κακούργημα «κατοχή κρυμμένου όπλου» και τώρα κρατιέται με $40.000 εγγύηση, ενώ το αυτοκίνητό του έχει κατασχεθεί.

Η σύλληψη του Joaquin Cienfuegos έχει το δικό της πλαίσιο. Ο Cienfuegos είναι ενεργός αγωνιστής στους κόλπους των έγχρωμων αναρχικών, στο κίνημα κατά της αστυνομικής βίας καθώς και τους κύκλους της αυτοδιεύθυνσης. Είναι ειλικρινής στην οργανωτική του δουλειά στην κοινότητά του και συνεχίζει να αγωνίζεται ενεργά για έναν νέο κόσμο. Η απαγωγή τέτοιων αγωνιστών είναι κάτι συνηθισμένο για την αστυνομία. Είναι χρόνος να κινητοποιηθούμε υπέρ μιας σημαντικής φωνής!

Έχει ήδη συσταθεί μια επιτροπή που θα προσπαθήσει να πετύχει την απελευθέρωση του Joaquin. Έγινε επίσης κάλεσμα σε συγκέντρωση την Τετάρτη, 2 Ιούλη στο Λος Άντζελες.

Επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες http://illvox.org/2008/07/01/free-joaquin-cienfuegos-now/ και http://nefac.net/en/freejoaquin

Δείτε επίσης http://youtube.com/watch?v=OtNHjfENDag και http://www.copwatchla.org/

*Ελληνική μετάφραση «ούτε θεός-ούτε αφέντης», 3 Ιούλη 2008.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]