user preferences

New Events

Ιβηρική

no event posted in the last week

Όσο Υπάρχει Έστω Κι Ένας Φυλακισμένος, Κανείς Δεν

category Ιβηρική | Καταστολή / Φυλακές | Γνώμη / Ανάλυση author Tuesday July 12, 2005 20:07author by ΟRA MIDEN Report this post to the editors

από Συντρόφισσες/οι από το athens.indymedia.org

Ένα από τα πολύγλωσσα κείμενα που μοιράσθηκαν στη χθεσινή συγκέντρωση-πορεία στην Ισπανική πρεσβεία σε αλληλεγγύη των Ιταλών και Ισπανών αναρχικών φυλακισμένων.

ο Mάιο του 2005 το Iιταλικό κράτος, μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων, εξαπέλυσε μια μαζική κατασταλτική επιχείρηση εναντίον αναρχικών αγωνιστών, με 190 έρευνες σε σπίτια και στέκια, 22 συλλήψεις (13 από τους οποίους προφυλακίστηκαν, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό), και δεκάδες διώξεις με την κατηγορία της "ανατρεπτικής ένωσης". Στις 11 Ιούνη, έπειτα από απόφαση της εισαγγελίας της Μπολόνια απελευθερώθηκαν 5 από αυτούς.

To Σάββατο 25 Ιουνίου καλέστηκε πορεία αλληλεγγύης στους αναρχικούς της Ιταλίας στη Βαρκελώνη που έγινε κάτω από ισχυρή αστυνομική πίεση ξεκινώντας με συστηματικές προσαγωγές και εξακριβώσεις σε όλη την περιοχή γύρω από την πλατεία Ουρκιναόνα και κατέληξε στο να περικυκλωθεί κυριολεκτικά από τα σώματα ασφαλείας με την καθοδήγηση των πρακτόρων του σώματος πληροφοριών (ειδικό σώμα της ασφάλειας που συλλέγει πληροφορίες για κινήματα και γενικά πολιτικές δράσεις). Ο αστυνομικός κλοιός έγινε ασφυκτικός και δεν έδωσε την ευκαιρία να ολοκληρωθεί η πορεία ξεκινώντας μια αδιάκριτη επίθεση που κατέληξε σε κυνηγητό και ξύλο με αποτέλεσμα απροσδιόριστο αριθμό τραυματιών και τη σύλληψη επτά διαδηλωτών.

Δύο απ΄ αυτούς ήταν ανήλικοι και αφέθηκαν ελεύθεροι την ίδια νύχτα αφού τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Στους υπόλοιπους συλληφθέντες, δύο Έλληνες, έναν Ιταλό, μία Χιλιανή και μία Τσέχα, απαγγέλθηκαν κατηγορίες και αρχικά προφυλακίστηκαν τρεις μέχρι να οριστεί δικάσιμος ενώ στους άλλους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, να παρουσιάζονται κάθε εβδομάδα στο δικαστήριο για να υπογράφουν. Την απόφαση αυτή πήρε ο δικαστής Ramirez Sunyer, που είναι γνωστός για τη στενή του σχέση με το σώμα πληροφοριών της Βαρκελώνης.

Την Πέμπτη 7 Ιούλη, αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη 2 από τους 3 προφυλακισθέντες της πορείας αλληλεγγύης στους Ιταλούς αναρχικούς, της 25ης Ιούνη στη Βαρκελώνη. Η συντρόφισσα από τη Τσεχία χωρίς περιοριστικούς όρους και ο σύντροφος από Ελλάδα με εγγύηση 3000 ευρώ, και περιοριστικούς όρους. Προφυλακισμένος παραμένει ο σύντροφος από την Ιταλία, Alberto, αφού απορρίφθηκε γι' αυτόν η πρώτη αίτηση αποφυλάκισης, από τον δικαστή.

Είναι απαράδεκτο να νομιμοποιούνται η προληπτική προφυλάκιση και τα μέτρα ελέγχου και καταναγκασμού ενάντια σε ανθρώπους που στέκονται αλληλέγγυοι με τους συλληφθέντες και κρατούμενους που αγωνίζονται στην Ιταλία, τη Βαρκελώνη κι οπουδήποτε στον κόσμο.

Να σταματήσουν οι διώξεις για πολιτικά πιστεύω σε Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα.

http://athens.indymedia.org/display.php?articleId=2449

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]