user preferences

Ο πόλεμος είναι σφαγείο

category Ινδονησία / Φιλιππίνες / Αυστραλία | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Ανακοίνωση Τύπου author Friday April 25, 2008 22:15author by Melbourne Anarchist Communist Groupauthor email macg1984 at yahoo dot com dot au Report this post to the editors

Δώστε τέλος στον πατριωτισμό και μιλιταρισμό

Προκήρυξη που μοιράστηκε σε αντιμιλιταριστική δράση της ομάδας στο κέντρο της Μελβούρνης στις 25 Απρίλη 2008.

1915

Στις 25 Απρίλη, αυστραλιανά και άλλα στρατεύματα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, επιτέθηκαν στα τουρκικά παράλια. Εν μέσω άκρατης εθνικιστικής προπαγάνδας, 9 εκατομμύρια στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους πολεμώντας για τους καπιταλιστές των χωρών τους σε έναν πόλεμο οικονομικού ανταγωνισμού ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Οι ευρωπαϊκές αστικές τάξεις ξεκίνησαν να αναδιανείμουν τις αποικίες τους, την μισθωτή σκλαβιά και τις πρώτες ύλες στην Αφρική, την Ασία και τον Ειρηνικό. Από την ασφάλεια των γραφείων και των παλατιών τους, οι πολιτικοί, οι καπιταλιστές και οι εστεμμένες κεφαλές της Ευρώπης εξαπέλυσαν τον πόλεμο και μεγάλοι αριθμοί νέων ανθρώπων στέλνονταν στο θάνατό τους. Ήταν μια επίδειξη της αποτελεσματικότητας του καπιταλισμού που παρήγαγε δολοφονία σε μαζική βιομηχανική κλίμακα.

2008

Σήμερα, αυστραλιανά στρατεύματα βοηθούν τις ΗΠΑ στην κατοχή του Ιράκ και του Αφγανιστάν. Τα περισσότερα στρατεύματα των ΗΠΑ βρισκονται στο Ιράκ, ενώ το Αφγανιστάν κατέχεται από ΝΑΤΟϊκά και αυστραλιανά στρατεύματα Ο πόλεμος, ωστόσο, έχει αλλάξει από το 1915. Οι πρωταρχικοί στρατιωτικοί στόχοι δεν είναι πλέον οι επιχειρήσεις εναντίον των αντίπαλων στρατιωτικών δυνάμεων, αλλά ο άοπλος πληθυσμός και η οικονομική υποδομή του εχθρού. Αεροπλάνα Jet και ελικόπτερα φέρνουν το θάνατο από τους ουρανούς, ενώ οδικά μπλόκα και έρευνες από σπίτι σε σπίτι αποτελούν προσφιλείς τρόπους δολοφονικών επιθέσεων στρατιωτών ανυπόμονων να εκδηλώσουν το ρατσισμό τους. Στα μπουντρούμια του Abu Ghraib και της αεροπορικής βάσης Bagram ο Πόλεμος «εναντίον» του Τρόμου έχει ήδη μετατραπεί σε Πόλεμο «του» Τρόμου.

Στρατιωτική κατασκευή μύθων

Επί δεκαετίες, τα δυο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα στην Αυστραλία χρησιμοποιούν την Anzac Day για να προπαγανδίσουν ρομαντικούς μύθους για τους «σκαπανείς μας» με την κατεύθυνση να καταστήσουν αυτούς που επιβάλουν τον αυστραλιανό ιμπεριαλισμό υπεράνω κριτικής. Κάνοντας πολιτικά υποχρεωτική την υποστήριξη των «στρατευμάτων μας», υποσκάπτουν την αντίσταση στον Πόλεμο του Ιράκ και δίνουν στον εαυτό τους την άδεια να καναλιζάρουν την άποψη της κοινής γνώμης για τον πόλεμο αυτό.

Οι εργάτες ενάντια στον πόλεμο

Οι εργάτες όλου του κόσμου βρίσκονται στην ίδια μεριά. Δεν έχουμε «εθνικά συμφέροντα» να υπερασπίσουμε γιατί τα συμφέροντά μας εναπόκεινται στην παγκόσμια αλληλεγγύη. Μπορούμε να εναντιωθούμε στους πατριωτικούς μύθους και, αντίθετα, να απλώσουμε το χέρι στους εργάτες και τη φτωχολογιά του Ιράκ και του Αφγανιστάν. Μπορούμε να απλώσουμε το χέρι στους εργάτες της Κίνας που παλεύουν ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση της «κομμουνιστικής» δικτατορίας. Εμείς, οι εργάτες του κόσμου, μπορούμε να κάνουμε την επανάσταση που θα καταστρέψει Κράτος και καπιταλισμό. Αυτό και μόνο αυτό είναι το μονοπάτι προς την ειρήνη.

ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΡΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Melbourne Anarchist Communist Group (Αναρχική Κομμουνιστική Ομάδα Μελβούρνης) 25 Απρίλη 2008

* Προκήρυξη που μοιράστηκε σε αντιμιλιταριστική δράση της ομάδας στο κέντρο της Μελβούρνης στις 25 Απρίλη 2008. Η μέρα αυτή γιορτάζεται στις χώρες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας ως εθνική γιορτή για τη ανάμνηση της συμμαχικής επίθεσης στην Καλλίπολη στα τουρκικά παράλια, το 1915, στα πλαίσια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η αντιμιλιταριστική αυτή δράση γίνεται κάθε χρόνο έξω από τα τότε (1915) γραφεία (στο κινέζικο τμήμα της πόλης της Μελβούρνης) της επαναστατικής συνδικαλιστικής οργάνωσης IWW (Industrial Workers of the World – Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου), που ήταν η μόνη οργάνωση που αντιτάχθηκε ενεργά στην επιστράτευση και τον πόλεμο, πληρώνοντάς το με αστυνομικές επιθέσεις στα γραφεία τη, συλλήψεις και την παραπομπή σε δίκη, φυλάκιση και απέλαση 14 ενεργών στελεχών της στην Αυστραλία. ANZACs ονομάστηκε το κοινό εκστρατευτικό σώμα Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας που συμμετείχε στην επίθεση στα παράλια της Καλλίπολης το 1915, το οποίο και αποδεκατίστηκε από τους Τούρκους. Ελληνική μετάφραση «ούτε θεός-ούτε αφέντης», 25 Απρίλη 2008.

Related Link: http://melbourneanarchistcommunistgroup.org

This page has not been translated into Kreyòl ayisyen yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]