user preferences

Eνάντια στους G8 (Εδιμβούργο)

category Διεθνή | Λαϊκοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Monday July 04, 2005 13:18author by Αναρχική/αντιεξουσιαστική Συνέλευση ενάντια στ Report this post to the editors

Αναρχική/αντιεξουσιαστική Συνέλευση ενάντια στ

Καθώς κάνουμε αυτό το κάλεσμα, είμαστε γεμάτοι ελπίδα. Η αντίδραση στο καταστρεπτικό τους σύστημα υπήρξε μόνιμη.

Από τις 6 έως τις 8 Ιουλίου 2005 η ομάδα των G8 θα επιχειρήσει να πραγματοποιήσει την ετήσια σύνοδό της στο πολυτελέστατο θέρετρο γκολφ του Gleneagles της Σκωτίας. Όπως σε κάθε σύνοδο των πλουσίων και δυνατών, έτσι και φέτος, χιλιάδες κόσμου θα βρεθούν στους δρόμους για να εναντιωθούν στη σύνοδο.

Εμείς - μια συλλογικότητα από το Ηνωμένο Βασίλειο - επιχειρούμε να ενθαρρύνουμε αναρχικούς και φίλα προσκείμενους από όλο τον κόσμο να δουλέψουμε μαζί για να μπορέσουμε να οργανώσουμε άμεσες δράσεις ώστε να διακόψουμε αποτελεσματικά τη σύνοδο, κάνοντας την αλληλεγγύη μας δράση. Καλούμε όλους τους αναρχικούς - αντιεξουσιαστές σε συνέλευση στο Εδιμβούργο στις 3 Ιουλίου ώστε να συνδιοργανώσουμε δράση συγκεκριμένα για τις 6 Ιουλίου, ημέρα έναρξης της Συνόδου, καθώς επίσης και να συζητήσουμε δράσεις για το διάστημα 4-8 Ιουλίου. Η συνέλευση θα έχει οριζόντια, αντι-ιεραρχική οργάνωση, ώστε ο καθένας να μπορέσει να συμμετάσχει.

Δεν επιθυμούμε να γκετοποιήσουμε αυτούς που έχουν τη δύναμη. Δεν θέλουμε να πάρουμε μία θέση στο τραπέζι τους. Αντιστεκόμαστε στην ίδια τους την ύπαρξη. Σε έναν κόσμο που οχτώ άνθρωποι μπορούν να επηρεάζουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων - προκαλώντας ανείπωτη καταστροφή και δυστυχία - η ελευθερία, η αυτονομία και η αυτοοργάνωση για τις οποίες παλεύουμε, δεν μπορεί να επιτευχθεί. Η ομάδα των G8 δημιουργήθηκε για να επιτρέψει στον καπιταλισμό να δείξει ένα ενωμένο πρόσωπο παρόλη την τεράστια αντίδραση και να «στοκάρει» όλες τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη μεγάλη αντίσταση. Είναι το σύστημα πίσω από τη μάσκα που θέλουμε να καταστρέψουμε - ο ίδιος ο καπιταλισμός.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου των G8, μπορούμε να αφοσιωθούμε μέσα από συλλογικές αποφάσεις στους αγώνες μας, επιτρέποντάς μας να μοιραστούμε τη δύναμή μας να αντιστεκόμαστε και να αντιληφθούμε πτυχές του νέου κόσμου που έχουμε στις καρδιές μας. Σε ολόκληρο τον πλανήτη αυτοί οι αγώνες παίρνουν διάφορες μορφές - από την αντίσταση στους διεθνείς οργανισμούς, στις πολυεθνικές, στο εθνικό κράτος ή στην κυβέρνηση έως και το υψηλότερο επίπεδο καταπίεσης στην εκπαίδευση, στους χώρους εργασίας μας και στις κοινότητές μας. Οι αγώνες μας αυτοί προέρχονται από διάφορα μέρη και εμπειρίες, αλλά ενώνονται στην αντίσταση.

Καθώς κάνουμε αυτό το κάλεσμα, είμαστε γεμάτοι ελπίδα. Η αντίδραση στο καταστρεπτικό τους σύστημα υπήρξε μόνιμη. Σε πρόσφατα χρόνια οι διαδηλώσεις ενάντια στις συνόδους έφεραν ως αποτέλεσμα να είναι αδύνατο για τους δυνατούς να παριστάνουν τους νόμιμους εκπροσώπους των ανθρώπων. Κάθε τοίχος θα πέσει γύρω από τις «κόκκινες ζώνες» τους, κάθε κατασταλτική δράση της αστυνομίας και κάθε γελοία ιστορία τρόμου των μέσων μαζικής ενημέρωσης επιβεβαιώνει ότι ο χρόνος τους τελειώνει και ο δικός μας ξεκινάει! Στις 3 του Ιούλη θα συναντηθούμε, θα συζητήσουμε και θα οργανώσουμε, έτσι ώστε στις 6 του Ιούλη του 2005 να μην ξεκινήσει η σύνοδος των G8.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε. Για να συνεισφέρετε στις συζητήσεις στη Συνέλευση, ενημερώστε μας ότι έρχεστε και αν μπορείτε να μεταφράσετε, επικοινωνήστε με mail: aaa_assembly@hushmail.com και θα σας στείλουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Περιμένουμε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Αγάπη, Οργή και Αλληλεγγύη

Αναρχική/αντιεξουσιαστική Συνέλευση ενάντια στους G8

This page has not been translated into Română yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]