user preferences

Έπιασαν τόπο ο αγώνας και η αλληλεγγύη

category Γαλλία / Βέλγιο / Λουξεμβούργο | Εργατικοί Αγώνες | Νέα author Thursday April 03, 2008 11:13author by "Αλληλέγγυος" Report this post to the editors

Μετά από 19 μέρες απεργίας πείνας

Μετά από 19 μέρες απεργίας πείνας των τριών Ελλήνων αμμοβολιστών, η εταιρεία «Aker Yards», αποφάσισε να πληρώσει τα δεδουλευμένα.

Μετά από 19 μέρες απεργίας πείνας, η εταιρεία «Aker Yards» δεσμεύτηκε να πληρώσει τα δεδουλευμένα τους. Στο πλευρό τους η Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών.

Μετά από 19 μέρες απεργίας πείνας των τριών Ελλήνων αμμοβολιστών, η εταιρεία «Aker Yards», που διαχειρίζεται τα ναυπηγεία στην πόλη Σεν Ναζέρ της Γαλλίας, αποφάσισε να πληρώσει τα δεδουλευμένα που διεκδικούσαν και τα οποία ανέρχονται σε 8.000 ευρώ. Καμιά δέσμευση ωστόσο δεν υπάρχει για τα ένσημα των τριών εργαζόμενων τα οποία δεν κατέβαλε η εταιρεία και θα κριθούν στα δικαστήρια, μαζί με άλλα αιτήματα των απεργών πείνας. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι θα σταματήσουν την κινητοποίηση μόνο αν η εταιρεία δεσμευτεί έγγραφα για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων της. Υπενθυμίζεται ότι η «Aker Yards» είναι η εντολοδόχος νορβηγική εταιρεία που διαχειρίζεται τα ναυπηγεία, για την οποία η γερμανική «ELBE», που είχε προσλάβει τους Ελληνες, εργάζεται με υπεργολαβία.

Η απόφαση της εταιρείας λήφθηκε χτες σε έκτακτη σύσκεψη, κάτω από την πίεση της εργατικής κινητοποίησης, αλλά και του κύματος αλληλεγγύης, που αυτή ξεσήκωσε, από τους κατοίκους της Σεν Ναζέρ. Είναι χαρακτηριστικό ότι για σήμερα οι κάτοικοι της πόλης προγραμμάτιζαν το κλείσιμο της γέφυρας από την οποία θα καθελκυστεί το πλοίο «Πόεζερ» στο οποίο είχαν εργαστεί οι απεργοί.

Οι τρεις αμμοβολιστές, ο Λεωνίδας Θεοχάρης, ο Νίκος Ασλαμαζίδης και ο Μπορίς Αθανασιάδης, αναμένεται να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα με έξοδα της εταιρείας.

Το Σωματείο, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει τη γερμανική εταιρεία, δηλώνει τη συμπαράστασή της στους τρεις εργάτες και τονίζει ότι το θράσος της «ELBE» να ποδοπατάει Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την εργατική νομοθεσία στηρίζεται στην πολιτική της ανταγωνιστικότητας των κυβερνήσεων, και των ελληνικών, που ακολουθώντας απαρέγκλιτα τις κατευθύνσεις της Συνθήκης του Μάαστριχτ και της στρατηγικής της Λισαβόνας, εξυπηρετεί την αύξηση της κερδοφορίας των εργοδοτών και ενισχύει την απλήρωτη δουλειά.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]