user preferences

Εργατικά δικαιώματα

category Ινδονησία / Φιλιππίνες / Αυστραλία | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday July 02, 2005 15:23author by Melbourne Anarchist Communist Groupauthor email macg1984 at yahoo dot com dot au Report this post to the editors

Χρησιμοποιήστε τα ή χάστε τα…

Ο Χάουαρντ θα κάνει ό,τι θέλει εάν τον αφήσουμε.

* Σήμερα είναι μόνο το πρώτο βήμα Ο σκοπός της σημερινής διαδήλωσης είναι να συγκεντρώσει τις δυνάμεις μας για τον επερχόμενο αγώνα. Αυτό χρειάζεται να αρχίσει από μια συνεχιζόμενη εκστρατεία, που να αναπτυχθεί μέχρι που κάθε χώρος εργασίας στην Αυστραλία να αποτελέσει μέρος της. Μιλήστε στους φίλους, γείτονες, οικογένεια και συναδέλφους σας. Οργανωθείτε και δράστε. Δεν πρέπει να σταματήσουμε μέχρι που να νικήσουμε.

* Ο Χάουαρντ θα κάνει ό,τι θέλει εάν τον αφήσουμε. Η νομοθεσία που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση είναι μόνο η πρώτη δόση. Ο Χάουαρντ (σ.τ.μ.: ομοσπονδιακός πρωθυπουργός της Αυστραλίας) έχει ήδη πει ότι θα επανέλθει με περισσότερους τον επόμενο χρόνο. Θέλουν να καταστήσουν τον αποτελεσματικό συνδικαλισμό παράνομο και να δώσουν στους εργοδότες τη συνολική εξουσία στους χώρους εργασίας. Η μόνη απάντηση είναι να χτυπήσουμε τα αφεντικά εκεί που πονάνε – στην τσέπη. Πρέπει να κάνουμε χρήση της άμεσης δράσης και να κάνουμε τους νόμους αυτούς ανενεργούς. Τα δικαστήρια μπορούν να φυλακίσουν μερικές δεκάδες, αλλά δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο με εκατοντάδες ή χιλιάδες. Εάν καταστήσουμε τους νόμους του Χάουαρντ νεκρό γράμμα, τα αφεντικά θα στραφούν εναντίον του και θα αποτελέσει ιστορία. Εάν τον αφήσουμε να μας καταβάλλει, τότε πρέπει να περιμένουμε χειρότερα.

* Η βάση πρέπει να αναλάβει τον αγώνα. Έχουμε ήδη πώς το ACTU (σ.τ.μ.: το αντίστοιχο της ΓΣΕΕ στην Αυστραλία) έχει αρχίσει να κλωτσάει και να στριγκλίζει στα πλαίσια αυτού του αγώνα – που μόνο κάποιες διαφημίσεις στην τηλεόραση έχει κάνει έως τώρα. Η βάση πρέπει να ελέγξει τον αγώνα αυτόν, απαιτώντας κανονικές συνελεύσεις συνδικαλιστικών εκπροσώπων και στελεχών (shop stewards) για να αποφασίζουν την κατεύθυνση του αγώνα. Μην κοιτάτε στους επίσημους συνδικαλιστές ή στο ALP (Εργατικό Κόμμα, η ομοσπονδιακή αξιωματική αντιπολίτευση) να βρείτε ηγεσία, γιατί, στο κάτω-κάτω, δεν διακινδυνεύουν οι δικοί τους μισθοί και συνθήκες εργασίας. Ο μόνος καλός συνδικαλιστής επίσημος είναι αυτός που ζητά να διευθύνονται οι αγώνες από τα μέλη της βάσης.

* Ο καπιταλισμός είναι το πρόβλημα και όχι μόνο ο Χάουαρντ Εάν ο Χάουαρντ δεν υπήρχε, τα αφεντικά έπρεπε να τον εφεύρουν. Καπιταλισμός σημαίνει ανταγωνισμό και ιεραρχία – φτώχεια και καταπίεση για την πλειοψηφία, πλούτο και εξουσία για τους λίγους. Τα συνδικάτα συγκροτήθηκαν με τις αντίθετες αρχές – αλληλεγγύη και άμεση δημοκρατία. Για να κάνουμε την αλληλεγγύη και την άμεση δημοκρατία να επικρατήσουν στην κοινωνία, πρέπει να αναλάβουμε εμείς τον αγώνα και να απαλλαχθούμε από τον καπιταλισμό.

Η ΒΑΣΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Αναρχική Κομμουνιστική Ομάδα Μελβούρνης (Melbourne Anarchist Communist Group) 30 Ιούνη 2005 Διεύθυνση: P.O. Box 2120, Lygon St. North, East Brunswick, Victoria 3057, Australia Email: macg1984@yahoo.com.au * Η προκήρυξη αυτή διανεμήθηκε στην παρέμβαση της Melbourne Anarchist Communist Group στη μεγαλειώδη συγκέντρωση και διαδήλωση των 100.000 ατόμων, στο κέντρο της Μελβούρνης στις 30 Ιούνη 2005, ενάντια στον προτεινόμενο σχέδιο νόμου για τις εργασιακές σχέσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Αυστραλίας που αν περάσει θα φέρει τους εργαζόμενους σχεδόν 100 χρόνια πίσω. Την ίδια μέρα, παρόμοιες κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της χώρας. Στο Σίδνεϊ συμμετείχαν 20.000 άτομα, στο Μπρίσμπαν και στην Αδελαίδα 15 με 20.000 άτομα και στο Περθ (την προηγούμενη βδομάδα), επίσης σχεδόν 20.000 άτομα. Δεδομένου ότι το νομοσχέδιο μάλλον θα πάει για συζήτηση και ψήφιση στην ομοσπονδιακή Γερουσία τον Αύγουστο, αναμένεται σκληρός και μακρύς αγώνας. Μετάφραση James Sotros, μέλος της Melbourne Anarchist Communist Group, την 1η Ιούλη 2005.

This page has not been translated into Norsk yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]