user preferences

Ιδρυτής της γερμανικής ORA

category Κάτω Χώρες / Γερμανία / Αυστρία | Αναρχική Ιστορία | Κριτική / Παρουσίαση author Thursday January 17, 2008 07:04author by "Ανώνυμος" Report this post to the editors

Jurgen Lohstoter

Σύντομη βιογραφία του Γερμανού ιδρυτής της γερμανικής ORA και αγωνιστή της αναρχοσυνδικαλιστικής FAU, Jurgen Lohstoter.

Ο Jurgen Lohstoter γεννήθηκε στις 23 Δεκέμβρη 1947 στο Αμβούργο. Άρχισε να ενδιαφέρεται για τον αναρχισμό από νεαρή ηλικία και το 1969 έγιναν μερικές συνελεύσεις στο υπόγειο του σπιτιού των γονέων στις οποίες συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, παλαιοί σύντροφοι από την περίοδο πριν και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όταν οργανώσεις που συμφωνούσαν με τις γραμμές της γαλλικής Organisation Revolutionnaire Anarchiste {ORA – Οργάνωση Επαναστατών Αναρχικών) ιδρύθηκαν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ο Jurgen ήταν από τους ιδρυτές της γερμανικής ORA το 1972.

Παρόμοιες οργανώσεις ιδρύθηκαν στην Βρετανία, τη Δανία και την Ιταλία. Έγινε γραμματέας διεθνών σχέσεων της γερμανικής ORA Συμμετείχε, επίσης, σε τοπικούς αγώνες ενάντια στην κατασκευή της διόδου (bypass) Ottensen. Έγραφε ακόμα άρθρα για το αναρχικό περιοδικό του Otto Reimers «Zeitgeist».

Το 1977 έγινε μέλος της τότε ιδρυθείσας αναρχοσυνδικαλιστικής Freie Arbeiter Union (FAU) στο Αμβούργο, και δραστηριοποιήθηκε στους κόλπους της μέχρι τον θάνατό του. Μια αρρώστια του νεφρού τον έθετε έξω από τη δράση για μεγάλα χρονικά διαστήματα και έπρεπε να κάνει δύο μεταμοσχεύσεις νεφρού.

Εκπαιδεύτηκε για να εργαστεί σε εμπορικά πλοία, αλλά έλλειψη εργασίας σήμαινε ότι έπρεπε να εργαστεί σε μια μεγάλη εταιρία ασφαλίσεων ως περιοδεύων πωλητής. Το τοπικό τμήμα της FAU στο Αμβούργο τον χαρακτήρισε ως που δεν είχε ούτε ίχνος προσωπικής ματαιοδοξίας και για τις συμβουλές και την όλη στάση σου σε εσωτερικές συνελεύσεις και ειδικά όταν συζητούντο διεθνή θέματα.

Πέθανε στις 9 Σεπτέμβρη 2006 από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 58 χρόνων.

* Δημοσιεύτηκε στο libcom.org Ελληνική μετάφραση «ούτε θεός-ούτε αφέντης», 9 Γενάρη 2008.

This page has not been translated into Français yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]