user preferences

New Events

Noord-Amerika / Mexico

no event posted in the last week
Search author name words: Randy Lowens

Het spook onder het bed van Bush: Islamitische extremisten of georganiseerde arbeiders?

category noord-amerika / mexico | workplace struggles | opinion/analysis author Monday January 14, 2008 21:49author by Randy Lowens - Capital Terminus Collectiveauthor address Atlanta, Georgia, VS Report this post to the editors

VS, Anarchist Atlanta nummer #5 door Capital Terminus Collective

Gedurende het grootste deel van een decennium hebben politici van beide partijen het veiligheid alarm laten afgaan. “We moeten onszelf tegen terreur beschermen! Het Midden Oosten moet militair worden onderworpen! Amerikaanse burgers moeten de vrijheden die ze hebben opofferen, in dienst van de veiligheid!” [ English ]


Het spook onder het bed van Bush:

Islamitische extremisten of georganiseerde arbeiders?


Gedurende het grootste deel van een decennium hebben politici van beide partijen het veiligheid alarm laten afgaan. “We moeten onszelf tegen terreur beschermen! Het Midden Oosten moet militair worden onderworpen! Amerikaanse burgers moeten de vrijheden die ze hebben opofferen, in dienst van de veiligheid!”

In feite zijn de aanvallen van 11 september 2001 zo goed samen gegaan met de plannen van een Republikeinse partij die er om bekend staat geneigd te zijn tot buitenlandse invasie en repressie in eigen land, dat als gevolg hiervan een groot aantal complot theorieen is ontstaan. Wij van het Capital Terminus Collective geven ons niet over aan zulke theorieën. Noch zullen we, in de ruimte die ons hier wordt verschaft, ingaan op de kwestie van hoe groot precies het risico is waaraan de doorsnee VS burger wordt blootgesteld, ten aanzien van een terreur aanval (behalve om op te merken dat de dreiging buiten alle proporties is opgeblazen).

In plaats daarvan nemen we deze mogelijkheid om de volgende vraag op te werpen: voor wie is president Bush het meest bang, islamitische terroristen, of een georganiseerde arbeidersklasse in de VS? Het antwoord op deze vraag is angstwekkender dan een nieuwsuitzending van CNN.

De anti-terreur wet

Opnieuw, gedurende jaren is ons verteld, in tonen die gaan van schel tot voorspelling, dat het onderwerpen van het Midden Oosten en het beschermen van “het thuisfront” tegen aanvallen door degenen die “onze manier van leven haten” de meest kritische onderwerpen op de agenda van de natie waren. En in het binnenland was geen prioriteit hoger dan het beveiligen van de vliegvelden. Tenslotte werd bij de meest succesvolle terroristische aanval die de VS ooit hebben meegemaakt gekozen voor vliegtuigen.

En toch, toen hem een wet werd aangeboden die (volgens USA Today) “de luchthavens en spoorwegen beter zou beschermen tegen terrorisme”, door de aanbevelingen van de 9/11 Commissie van de president uit te voeren, dreigde Bush met een veto.

Waarom? Omdat de wet degenen die de bagage onderzoeken het recht zou geven om een vakbond te vormen. Organisatie in vakbonden, wordt ons verteld, zou het efficiënt functioneren van het beveiliging apparaat van de luchthaven belemmeren (misschien dacht de lezer dat arbeiders een onvervreemdbaar recht hadden om zich te organiseren? Nauwelijks. Banen die noodzakelijk worden geacht voor de veiligheid zijn maar een enkel voorbeeld van banen waarin het arbeiders wordt verboden vakbonden te vormen). Republikeinen in het parlement zouden degenen die de bagage onderzoeken dit recht willen onthouden, terwijl bepaalde Democraten het aan hen zouden willen toekennen. Maar zouden arbeiders het nodig hebben om zo’n recht te krijgen van de regering? Of zou het vanzelfsprekend moeten zijn dat arbeiders zich overal organiseren om hun belangen te behartigen?

Laten we, voordat we verder gaan met het specifieke geval van degenen die de bagage onderzoeken, ons afvragen: zijn autoriteiten zo onfeilbaar, en arbeiders altijd zo incompetent, dat organisatie in vakbonden een efficiënt functioneren altijd belemmert? Wat is ten aanzien hiervan je persoonlijke ervaring geweest? Weet de baas het altijd het beste, terwijl de ideeen van ondergeschikten achterlijk en dom zijn?

In het geval van degenen die de bagage onderzoeken beweren Bush en zijn bondgenoten dat het verantwoordelijk zijn tegenover een arbeiders organisatie de inspanningen van de regering om onze veiligheid te regelen zo zou belemmeren, dat ze bereid zouden zijn de gehele anti-terreur wet te schrappen, in plaats van arbeiders toestemming te geven zich te organiseren.

Dus, wie is het spook dat rijke politici als George Bush ’s nachts wakker laat worden, onder het zweet, de ogen uit angst wijd open? Zijn het duistere immigranten met bommen aan beide kanten van hun lichaam (het beeld waarvan ze aanmoedigen dat we er bang voor zijn)? Of is het het idee dat jij en ik, en al onze buren en collega arbeiders organisatorische verbanden zouden kunnen vormen en zouden kunnen beginnen ons rechtvaardige aandeel van de goederen die we produceren en vervoeren op te eisen? Het laatstgenoemde scenario is, voor president Bush, schijnbaar het meest angstwekkende scenario.


["Anarchist Atlanta", nummer #5 door Capital Terminus Collective]

Translation by a-infos-nl

Related Link: http://nefac.net/~ctc
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]