user preferences

Ποτέ ξανά φασισμός

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αντιφασισμός | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday June 16, 2005 09:13author by ΟΑΔΕ - Greece - OADE - Greeceauthor email outetheos at yahoo dot com dot au Report this post to the editors

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ!

Leaflet by OADE about a European fascist meeting in Greece in September

Ποτέ ξανά φασισμός - Κοινωνική άμεση δράση Αγαπητοί κάτοικοι των νομών Μεσσηνίας και Ηλείας

Εμείς τα μέλη της Ομοσπονδίας Αναρχικών Δυτικής Ελλάδος (ΟΑΔΕ), που κατοικούμε στους Νομούς Μεσσηνίας και Ηλείας, ενδιαφερόμαστε για την διαφύλαξη και διεύρυνση των ατομικών και συλλογικών κοινωνικών ελευθεριών. Σήμερα παίρνουμε θέση για ένα δυσάρεστο επεισόδιο που προωθείται να παιχτεί στις αρχές Σεπτέμβρη του 2005 στην περιοχή του Μελιγαλά, το οποίο φέρνει στις μνήμες μας σκοτεινές περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Εθνικιστικές και φασιστικές οργανώσεις από Ευρωπαϊκές χώρες λέγεται, από διαρροές στον τοπικό τύπο, ότι θα συγκεντρωθούν αρχές Σεπτεμβρίου για να συζητήσουν πως θα επανέλθουν στο πολιτικό προσκήνιο, πολτοποιώντας κάθε ελευθεριακή και ανθρωπιστική αντίληψη που έχει κατακτηθεί μέσα από μεγάλους κοινωνικούς αγώνες και επαναστάσεις σε όλο τον κόσμο.

Όλοι πλέον γνωρίζουμε τον βρώμικο ρόλο του εθνικισμού αλλά και κάθε κοσμοθεωρίας που ισοπεδώνει τον άνθρωπο σε όφελος της ολοκληρωτικής εξουσίας. Όλοι πλέον γνωρίζουμε το τι εγκλήματα διαπράχτηκαν στην Ελλάδα της κατοχής και του εμφυλίου πολέμου από εξουσιαστικές κομματικές παρατάξεις της αριστεράς και της δεξιάς που για να ικανοποιήσουν την βούληση τους για εξουσία δεν σεβάστηκαν άοπλους ανθρώπους, οικογένειες, παιδιά.

Σήμερα εν έτη 2005 διαπιστώνουμε μια αναβίωση εθνικιστικών-ακροδεξιών λογικών που εκφράζονται από το κόμμα «ΛΑΟΣ» του Καρατζαφέρη μέχρι περιθωριακές χουλιγκάνικες φασιστικές οργανώσεις. Όλοι αυτοί οι πολιτικοί αντιδραστικοί σχηματισμοί εκμεταλλεύονται την κοινωνική δυσαρέσκεια, που οφείλεται στην διαπλοκή και σαπίλα του υπάρχοντος Πολιτειακού μοντέλου, ενώ προσπαθούν να αποκτήσουν την επιρροή που χρειάζονται ώστε να σπείρουν τον όλεθρο και την βία σε κάθε τι διαφορετικό από την δική τους διαστροφική αντικοινωνική αντίληψη.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ!

Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχει εναλλακτική προοπτική στην πορεία της ανθρωπότητας. Εμείς πιστεύουμε ότι η κοινωνία μπορεί να οργανωθεί «από τα κάτω», χωρίς κόμματα και λυτρωτές, χωρίς φυλετικούς, ταξικούς διαχωρισμούς. Αυτή η κοινωνία, χωρίς καμμία «από τα πάνω» αρχή, το πόσο γρήγορα θα επιτευχθεί εξαρτάται από το βαθμό συνειδητοποίησης της αλλά και την οργανωτική της συγκρότηση, με την οποία θα αντιπαρατεθεί στο υπάρχον Πολιτειακό μοντέλο, το οποίο θα ανατρέψει. Μέχρι τότε (θέσπιση της ελεύθερης κοινωνίας των ίσων) δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα και οι ελευθερίες που σαν κοινωνία έχουμε κατακτήσει.

Όμως σήμερα μπροστά στο προαναγγελθέν γεγονός που πρόκειται να εξελιχθεί αρχές Σεπτεμβρίου δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Καλούμε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, κάθε άνθρωπο που δεν θέλει ένα οπισθογύρισμα στις αντιδραστικές περιόδους της ιστορίας να πάρει έμπρακτη θέση. Δεν είναι δουλειά των πολιτικών οργανώσεων και των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους να απαντήσουν σε αυτό το γεγονός.

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ. Μπροστά στον Λαό κάθε αντιδραστικό ερπετό, ανεξάρτητα χρώματος, «παίρνει πόδι».

Τα μέλη της Ομοσπονδίας Αναρχικών Δυτικής Ελλάδος (ΟΑΔΕ) που κατοικούν στους Νομούς Μεσσηνίας και Ηλείας, βρισκόμενοι μέσα στον Λαό, ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ταυτόχρονα με την επίσημη ανακοίνωση αυτής της συνάντησης. Ο σκοπός της δεν θα μπορεί να είναι άλλος από την ακύρωση αυτής της συνάντησης, με οποιοδήποτε μέσο αυτή κρίνει αποτελεσματικό.

Ιούνιος 2005

author by sleeplesspublication date Fri Jun 17, 2005 09:14author address author phone Report this post to the editors

The fascist festival WILL take place unfortunately during this Semptember.
For more information: www.euro-fest.tk

We must stop them!

 
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]