user preferences

New Events

Ιταλία / Ελβετία

no event posted in the last week

Ενάντια στη βία στις γυναίκες

category Ιταλία / Ελβετία | Φύλο | Ανακοίνωση Τύπου author Monday November 26, 2007 11:17author by Federazione dei Comunisti Anarchici - Anarkismoauthor email internazionale at fdca dot it Report this post to the editors

Πανεθνική διαδήλωση στη Ρώμη

Greek translation of “Rome, 24 November: National Demonstration against violence on women”

Θα συμμετέχουμε ως FdCA στη διαδήλωση της 24 Νοέμβρη ενάντια στη βία στις γυναίκες καθώς το ζήτημα αυτό είναι κάτι που αφορά όχι μόνο τις γυναίκες, ακόμα κι αν είναι γυναίκες, ανθρώπους οποιουδήποτε σεξουαλικού προσανατολισμού, οι οποίες πρέπει να υπερασπίσουν τον εαυτό τους. Και πρέπει να υπερασπίσουν τον εαυτό τους καθώς υποβάλλονται στη βία αυτή, όταν χρησιμοποιείται ενάντιά τους με στόχο να περιοριστεί η ελευθερία του καθένα.

Είναι αλήθεια ότι η βία κατά των γυναικών είναι κάτι που ξεπερνά τα ταξικά σύνορα, αλλά αναπαράγει έναν μηχανισμό επιβολής και εξουσίας που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της εκμετάλλευσης.

Υπάρχουν τα θύματα που «χτυπούν» τις πρώτες σελίδες των εφημερίδων, που χρησιμοποιούνται αδιάντροπα για να αποκρυφτεί η απουσία κοινωνικής πολιτικής, στεγαστικής πολιτικής, η αποσυναρμολόγηση των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών, η άρνηση του πολιτικού κόσμου να κυβερνηθεί η κοινωνία με οποιαδήποτε άλλα μέσα παρά μόνο με την ωμή βία, οι εντάσεις που προκαλούνται από την αυξανόμενη εξαθλίωση και την παράδοση τόσων πολλών τμημάτων της κοινωνίας στη ζεστασιά και την οικειότητα της παράδοσης.

Κατόπιν υπάρχουν τα θύματα δεύτερης κατηγορίας που πεθαίνουν μέσα στους τοίχους των κανονικών οικογενειακών τους σπιτιών, σπίτια από τα οποία ίσως προσπαθούσαν να δραπετεύσουν. Αυτοί που δεν είναι τα θύματα κάποιου τρελού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδιοπομπαίος τράγος ή κάποιου από έναν άλλο πολιτισμό που μπορεί εύκολα να κατηγορηθεί. Επειδή είναι μέσα στην πολυδιαφημισμένη οικογένεια που τα πιο αδύνατα μέλη της κοινωνίας πρέπει να αντέξουν την ένταση του φόβου της δημιουργίας ισότιμων, ελεύθερα επιλεγμένων και ελεύθερα ρυθμισμένων σχέσεων, σχέσεων που θα υπονόμευαν αυτήν την πατριαρχική, ιεραρχική και αυταρχική κοινωνία που ξέρουμε τόσο καλά και αγωνιζόμαστε να επιζήσουμε στο εσωτερικό της.

Κατόπιν υπάρχουν τα θύματα της εκμετάλλευσης, που αγοράζονται και πωλούνται για μερικά ευρώ, που αγοράζονται για τη σάρκα τους ή για την ικανότητά τους να εργαστούν, σκλάβοι χωρίς φωνή και δικαιώματα, που κλειδώνονται σε αποθήκες εμπορευμάτων ή που εκτίθενται στα στοιχεία της φύσης στην εθνική οδό. Κάθε πράξη βίας ενάντια σ’ αυτές τις γυναίκες αυξάνει τη βία ενάντια σε όλες τις γυναίκες.

Αλλά η βία κατά των γυναικών δεν μπορεί να νικηθεί από νέους, όλο και πιο ατελέσφορους νόμους ούτε από τις νυχτερινές ομάδων φυλάκων ή αυξανόμενες αστυνομικές περιπόλους. Μπορεί μόνο να υπερνικηθεί με την ελευθερία, με τη μεγαλύτερη προσωπική αυτονομία. Και ο δρόμος προς την προσωπική αυτονομία περνά μέσω του αγώνα για την καλύτερο μισθό, για ισότητα μισθού μεταξύ των φύλων και για τις κοινωνικές υπηρεσίες, με την αλληλεγγύη μεταξύ των γυναικών και την ατομική και συλλογική ανάπτυξη και βελτίωση για γυναίκες και άνδρες, έτσι ώστε θα είναι σε θέση να υπερβούν τις πολιτιστικές επιβολές της ιερής τριάδας της Εκκλησίας (που προτείνει), της Αγοράς (που διαθέτει) και του Κράτους (που επιβάλλει).

Federazione dei Comunisti Anarchici (FdCA – Ομοσπονδία των Κομμουνιστών Αναρχικών)

22 Νοέμβρη 2007

Για περισσότερες πληροφορίες για τη διαδήλωση επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.controviolenzadonne.org (στα ιταλικά) καθώς και τη σχετική της FdCA στο http://www.fdca.it/images/aroma241107.jpg (επίσης στα ιταλικά).

* Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση έγινε ήδη, το Σάββατο, 24 Νοέμβρη 2007. Δημοσιεύτηκε στα www.anarkismo.net και www.ainfos.ca Ελληνική μετάφραση 23 Νοέμβρη 2007

Related Link: http://www.fdca.it/fdcaen
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]