user preferences

Δολοφονική επίθεση σε βάρος αναρχικού συντρόφο`

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Νέα author Friday June 10, 2005 08:28author by Πρωτοβουλία Αναρχικών Πειραιά Report this post to the editors

Δολοφονική επίθεση σε βάρος αναρχικού συντρόφου από τους κρατικούς μηχανισμούς και τις εντεταλμένες υπηρεσίες τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Σήμερα, Πέμπτη στις 6.00 το απόγευμα ο αναρχικός σύντροφος Γιώργος Μεριζιώτης δέχθηκε δολοφονική επίθεση από άγνωστο άτομο σε προφανή διατεταγμένη υπηρεσία ενώ επέστρεφε στο σπίτι του στον Πειραιά από την Αθήνα. Ο «άγνωστος» δράστης, που παρακολουθούσε από ώρες τον σύντροφο, οδηγώντας μηχανή μεγάλου κυβισμού και κάνοντας προκλητικά φανερή την παρουσία του, όταν έφτασαν στο ύψος του Μοσχάτου, πλεύρισε ξαφνικά το παπί που οδηγούσε ο σύντροφος και τον κλώτσησε με δύναμη, ρίχνοντάς τον πάνω σε διερχόμενο ταξί και προκαλώντας τον πολλαπλό τραυματισμό του. Αμέσως μετά ο «άγνωστος» ανάπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε, ενώ ο σύντροφος οδηγήθηκε με ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.
Τρεις μέρες νωρίτερα, στις 6 Ιουνίου, ο σύντροφος Γιώργος Μεριζιώτης υποβλήθηκε ξανά σε ειδική μεταχείριση από τις ειδικές υπηρεσίες, που τον απήγαγαν από το Δικαστήριο του Κορυδαλλού, όπου διεξαγόταν η δίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση ΕΛΑ, με πρόσχημα παλαιότερη δίκη του για μαζική αφισοκόλληση (του 1991) και, αφού τον περιέφεραν σε σειρά από αστυνομικά τμήματα, τον οδήγησαν στην Ασφάλεια, όπου υποβλήθηκε σε ανάκριση από την αντιτρομοκρατική στον περιώνυμο δωδέκατο. Την ίδια ώρα, άνδρες των υπηρεσιών δεν δίστασαν να εισβάλουν στο σπίτι του και να επιχειρήσουν να ανακρίνουν τον 13χρονο γιο του.
Το πρωτοφανές περιστατικό έρχεται να προστεθεί στην επιχείρηση τρόμου που έχουν εξαπολύσει οι εγκέφαλοι της Ασφάλειας ενάντια στον αναρχικό - αντιεξουσιαστικό χώρο, μέρος του οποίου αποτέλεσε και το πογκρόμ της 19 Μάη στα Εξάρχεια , όπου 140 άτομα συλληφθήκαν με τον γνωστό τρόπο, μεταξύ των οποίων ξανά και ο σύντροφος Γιώργος Μεριζιώτης.

Στην περίοδο που διανύουμε, περίοδο μιας μεγάλης επίθεσης του κράτους και του κεφαλαίου ενάντια στην κοινωνία, ας ετοιμαστούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόσωπο της καταστολής χωρίς τα δημοκρατικά της φτιασιδώματα. Η ισχυροποίηση του αναρχικού κινήματος, παράλληλα με την παραλυσία των πολιτικών μηχανισμών της αφομοίωσης, διαγράφει μέσα από την επικείμενη όξυνση των κοινωνικών αγώνων μια νέα προοπτική: τα πογκρόμ, οι δολοφονικές επιθέσεις (τόσο των επίσημων μηχανισμών, ντόπιων ή όχι, όσο και της «πέμπτης φάλαγγας») θα επιστρέψουν από το χουντικό δήθεν παρελθόν στην καθημερινή πρακτική του κοινοβουλευτικού δημοκρατικού παρόντος του κράτους.

Με την αναβάθμιση της επίθεσης και με εγκληματικές μεθόδους επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τα κομμάτια της κοινωνίας που αρνούνται την υποταγή.

Εμείς τους απαντούμε ότι αυταπατώνται να πιστεύουν στην τρομοκράτησή μας με τέτοιες πρακτικές. Οι αναρχικοί είμαστε και θα είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα, ως μέρος μιας κοινωνίας ζωντανής, που αντιστέκεται και διεκδικεί. Η προώθηση και η ριζοσπαστικοποίηση των κοινωνικών αγώνων, η αταλάντευτη προσήλωση στις επαναστατικές αντιλήψεις, η αλληλεγγύη και η οργάνωση της κοινωνικής αντεπίθεσης είναι η καλύτερη απάντηση στη δολοφονική κρατική αλητεία.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ, ΘΕΛΟΥΝ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ!

Πρωτοβουλία Αναρχικών Πειραιά

author by OΡΑ ΜΗΔΕΝ - Anarkismopublication date Tue Jun 14, 2005 19:30author address author phone Report this post to the editors

Την καταγγελια , και το γραμμα του συντροφου Γιωργου Μεριζιωτη τα ειχα ανεβασει εδω: http://www.anarkismo.net/newswire.php?story_id=693 συντροφικα.

 

This page has not been translated into 中文 yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]