Anarkismo.net     http://www.anarkismo.net

Η παραγωγή του «απεργιακού ποδηλάτου»

category Κάτω Χώρες / Γερμανία / Αυστρία | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday November 08, 2007 07:10author by Διεθνής Γραμματεία της FAU-IWA

Τελείωσε επιτυχώς

Ευχόμαστε στους εργαζόμενους αρκετή δύναμη στο στάδιο αυτό του αγώνα τους και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε πληροφόρηση στην ιστοσελίδα www.strike-bike.de

Αγαπητοί σύντροφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την παρούσα κατάστασηστο κατειλημμένο εργοστάσιο παραγωγής ποδηλάτων στο Nordhausen της Γερμανίας.

Η FAU και οι εργαζόμενοι στο Nordhausen σας ευχαριστούν για την αλληλεγγύη σας και τους χαιρετισμούς σας.

Ήταν μια σπουδαία εμπειρία για όλους μας.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της 2 Νοέμβρη

Καλύτεροι χαιρετισμοί

Daniel, Heiko και Florian

Διεθνής Γραμματεία της FAU-IWA

Hamburg/Nordhausen, 2 Νοέμβρη 2007

Επιτυχής αυτοδιαχειριζόμενη παραγωγή του «Απεργιακού Ποδηλάτου» στο τέλος του Οκτώβρη.

Στο εργοστάσιο ποδηλάτων στο Nordhausen η παραγωγή του κόκκινου «Απεργιακού Ποδηλάτου» με την γάτα που βρυχάται (το σύμβολο της άγριας απεργίας) συνέβη μεταξύ 22 και 26 Οκτώβρη.

Στις 5 αυτές μέρες και στις 36 εργάσιμες ώρες, οι 122 σύντροφοι εργαζόμενοι (από τους 135 που ήταν αρχικά) παρήγαγαν το «Απεργιακό Ποδήλατο» στην τιμή των 10 ευρώ, ανεξάρτητα από την εργασία που έγινε για τον χρωματισμό, την συναρμολόγηση, διανομή κλπ.

Με την πράξη αυτή, οι εργαζόμενοι απέδειξαν ότι μπορούν να λειτουργήσουν το εργοστάσιο από μηδενική βάση και ότι δεν έχουν δεχτεί να απολυθούν από την διεύθυνση χωρίς αγώνα.

Παράχθησαν 1837 «Απεργιακά Ποδήλατα» κάτω από «καθεστώς» αυτοδιεύθυνσης και χωρίς τα αφεντικά.

Τα ποδήλατα βρίσκονται ήδη στο δρόμο της παράδοσής τους σε όσους τα παράγγειλαν ή έχουν ήδη παραδοθεί.

Με την πράξη αυτή η, οι εργαζόμενοι του Nordhausen έγραψαν ιστορία.

Στις 30 και 31 Οκτώβρη, οι εργαζόμενοι διοργάνωσαν ένα πάρτι, αλλά το πρωί της 1ης Νοέμβρη ο αφερέγγυος διευθυντής Wutzke άλλαξε τα κλειδιά και τα λουκέτα και έτσι από τις 5 του μήνα η «διασωθείσα εταιρία» μπήκε κάτω από μέτρα αναγκαστικής ανάκαμψης.

Ευχόμαστε στους εργαζόμενους αρκετή δύναμη στο στάδιο αυτό του αγώνα τους και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε πληροφόρηση στην ιστοσελίδα www.strike-bike.de Στην ίδια ιστοσελίδα θα βρείτε επίσης Δελτία Τύπου καθώς και ένα δελτίο πληροφόρησης που ετοιμάζεται.

Επίσης, ευχαριστούμε όλους τους συντρόφους εργαζόμενους της Γερμανίας και του εξωτερικού που στάθηκαν αλληλέγγυοι αγοράζοντας «Απεργιακά Ποδήλατα» ή διοργανώνοντας άλλες δραστηριότητες αλληλεγγύης.

Επίσης εξακολουθεί να ισχύει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο strikebikeNDH@al.de για οποιαδήποτε επαφή αν και δεν είμαστε σίγουροι ότι θα μπορούμε να απαντούμε σε όλα τα μηνύματα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να παίρνονται μέσω επαφής με την σχετική Ομάδα Αλληλεγγύης της FAU (εκπρόσωπος Folkert Mohrhof, Δευτέρα-Παρασκευή 10 με 3 στον αριθμό +49 40 - 20 90 68 96 ή ηλεκτρονικά στο presse@strike-bike.de

* Από το A-Infos. Ελληνική μετάφραση «ούτε θεός-ούτε αφέντης» 6 Νοέμβρη 2007.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

http://www.anarkismo.net/article/6770

Anarkismo.net is a international anarchist-communist news service