user preferences

New Events

Yunanistan / Türkiye / Kıbrıs

no event posted in the last week
Search author name words: Zafer Onat

AKİ: 1 Mayıs 2007 ilk değerlendirme

category yunanistan / türkiye / kıbrıs | the left | opinion/analysis author Thursday May 03, 2007 07:11author by Zafer Onat - Anarşist Komünist İnisiyatifauthor email akinisiyatif at yahoo dot com Report this post to the editors

Devletin haftalardır sürdürdüğü tehditlerine, DİSK'in Dolmabahçe dayatmasına, Dışarıdan gelen otobüslerin durdurulmasına, karşı yakadan gelişin imkansız hale gelmesine ve pek çok şehirden gelen binlerce polis ve askerle şehrin ablukaya alınmasına rağmen gün boyu süren mücadeleler sonucunda yaklaşık 3000 kişi Taksim'e çıktı ve taksime çıkamayanlar da şehrin dört bir yanını 1 Mayıs alanına çevirdi. 12 Eylül darbesiyle sonuçlanan sivil ve resmi faşist terör dalgasının doruk noktalarından biri olan 1977 1 Mayısında yaşanan katliamın 30. yılında gösterilen bu kararlılık darbeciler ve darbe yanlıları başta olmak üzere tüm sınıf düşmanlarına en iyi yanıt oldu.

Milliyetçiliğin kışkırtıldığı ve sınıf işbirlikçiliğinin arttığı, darbe yanlısı olmanın çözüm gibi gösterildiği böylesi bir dönemde verilen bu yanıt eksikleri ve hatalarıyla birlikte sınıf dayanışmasının ve devrimci kararlılığın bir sonucuydu. Bunun farkında olan devlet gerçek yüzünü bir kez daha göstermiş ve eylemcilere toplandıkları her alanda vahşice saldırmıştır. Yaklaşık 900 kişi göz altına alınmış ve onlarca kişi yaralanmıştır.

Anarşist Komünist İnisiyatif de ortak öfkesinin bir parçası olarak Beşiktaş'tan Kabataş'a, Taksim'den Okmeydanı'na emeğin mücadele gününde İstanbul sokaklarındaydı. Sınıfın neo- liberal politikalara, yoksulluğa, emperyalizme ve emperyalizmin yarattığı yıkımdan pay kapma yarışına karşı ortaya çıkan öfkeyi milliyetçi histeriyle örtmeye çalışanlara karşı sınıf mücadelesini bundan sonra da aynı ruh ve kararlılıkla hep beraber yükseltelim.

Özgürlük Savaşan İşçilerle Gelecek
Birimiz Bile Özgür Değilsek Hepimiz Tutsağız

Anarşist Komünist İnisiyatif

Related Link: http://www.anarsistkomunizm.org/aki
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]