user preferences

Καταστολή σε βάρος Χιλιανών αγωνιστών

category Βολιβία / Περού / Ισημερινός / Χιλή | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday May 19, 2005 08:14author by Pepe - OCL-Chile Report this post to the editors

Kαταγγελία από την OCL-Chile

«Repression against Chilean militants». Translation in Greek by Dmitri

Το λαϊκό κίνημα γίνεται αντικείμενο ενός αυξανόμενου καθημερινού κύματος παρενόχλησης από τους καταπιεστές. Εμείς οι αναρχικοί κομμουνιστές είμαστε σε εγρήγορση, ειδικά όταν η καταστολή χτυπά την πόρτα των αγωνιστών μας και εκείνων των συντρόφων μας με τους οποίους οργανωνόμαστε και αγωνιζόμαστε από κοινού.

Καθώς συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά στο Σαντιάγο, μια ομάδα συντρόφων από το «Preuniversitario Popular Daniel Menco» στο προάστιο Nuevo Amanecer (πρώην Νueva Habana), μας πλησίασε και μας ενημέρωσε για μια επίθεση εναντίον τους και τη σύλληψη πέντε συντρόφων τους νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, 30 Απριλίου.

Ο «λόγος» για τη σύλληψή τους ήταν μια τοιχογραφία που προσπαθούσαν να κάνουν στη γειτονιά τους. Μερικοί μπάτσοι εμφανίστηκαν στο χώρο αυτό και τους απείλησαν ότι εάν δεν σταματήσουν την τοιχογραφία θα έπαιρναν τα χρώματά τους. Οι σύντροφοι με ειρηνικό τρόπο αρνήθηκαν να σταματήσουν. Έτσι, οι μπάτσοι κάλεσαν ενισχύσεις και μια μεγάλη ομάδα άλλων μπάτσων κατέφθασε και συνέλαβε βίαια τους πέντε συντρόφους καλλιτέχνες του δρόμου. Οι σύντροφοι αυτοί βρίσκονται τώρα υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα Silvia Pizarro στο προάστιο La Florida και κατηγορούνται για καταστροφή ιδιοκτησίας και βίαιης συμπεριφοράς προς τους αστυνομικούς!

Γι’ αυτόν τον λόγο θα δικαστούν από στρατιωτικό δικαστήριο και θα μεταφερθούν, εν τω μεταξύ, στις φυλακές Santiago και στις γυναικείες φυλακές COF.

Τα νέα αυτά δεν μας εκπλήσσουν. Αντίθετα, μας εξαγριώνουν και θα κινητοποιηθούμε!

Όσο πλουσιότεροι γίνονται η αστική τάξη και οι πλούσιοι (μέσω της εκμετάλλευσης και της αστάθειας της ζωής μας) τόσο πιο πολύ αναπτύσσεται μια γενική δυσαρέσκεια που εκφράζεται με τη βαθμιαία, αλλά σταθερή, εμφάνιση κοινωνικών αγώνων, διαμαρτυριών και αυτοοργάνωσης, εναντίον των οποίων το κράτος και όλες του οι δυνάμεις δείχνουν την αληθινή τους φύση: επιτήρηση, τιμωρία και προσπάθεια εξάλειψης της αντίστασης οποιασδήποτε μορφής.

Οι σύντροφοι αυτοί, οι οποίοι είναι λαϊκοί εκπαιδευτικοί και η ομάδα τους πήρε το όνομά της από έναν σπουδαστή Mapuche που δολοφονήθηκε υπερασπίζοντας το δικαίωμά του στην εκπαίδευση, παρενοχλούνται, καταστέλλονται και φυλακίζονται σήμερα, όπως και οι άνθρωποι εκείνοι που συμμετέχουν σε άλλα λαϊκά κινήματα που εμφανίζονται και πληθαίνουν σε όλη τη χώρα.

Οι «comuneros» Mapuche, οι σπουδαστές, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι - το κρυμμένο πρόσωπο της καπιταλιστικής δικτατορίας - φυλακίζονται σήμερα και είναι οι νέοι πολιτικοί κρατούμενοι, κοινωνικοί αγωνιστές και επαναστάτες. Πρέπει να τους υπερασπίσουμε και να τους απελευθερώσουμε από τα μπουντρούμια της δημοκρατίας και από τα αντεπαναστατικά χέρια του ANI (Χιλιανών μυστικών υπηρεσιών) μέσω των λαϊκών κινητοποιήσεων και με τη βοήθεια εκείνων των οργανώσεων που γεννήθηκαν μέσα από τη σύγκρουση με το σύστημα.

Τέλος, κάνουμε έκκληση σε όλες τις οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων, λαϊκές ομάδες εκπαίδευσης, ομάδες γειτονιάς, εργαζόμενους και σπουδαστές, ιθαγενείς Mapuche, πολιτικές οργανώσεις και κινήματα, να επιδείξουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους αυτούς και να είμαστε ενήμεροι για οποιαδήποτε πιθανή δυσφημιστική εκστρατεία σε βάρος τους.

Αλληλεγγύη στον Alex, τον Claudio, τη Francisca, τον Esteban και τον Jorge Luis...

Φυλακισμένοι για την εκπαίδευση και τον αγώνα!

Ελευθερία σε όλους τους πολιτικούς κρατουμένους!

Κανένας κοινωνικός αγώνας χωρίς αλληλεγγύη!!

Organizacion Comunista Libertaria (OCL-Chile) (Κομμουνιστική Ελευθεριακή Οργάνωση – Χιλή) 1 Μαΐου 2005

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]