user preferences

New Events

Italië / Zwitserland

no event posted in the last week
Search author name words: Federazione dei Comunisti Anarchici

Italië: Vicenza in strijd - Geen Dal Molin

category italië / zwitserland | imperialisme / oorlog | persbericht author Monday February 12, 2007 20:15author by Federazione dei Comunisti Anarchici - FdCA Report this post to the editors

FdCA verklaring over demonstratie tegen VS luchtmacht basis in Vicenza

FdCA verklaring over de nationale demonstratie tegen de militaire basis van de VS op 17 februari 2007 in Vicenza


Vicenza in strijd - Geen Dal Molin

Verklaring over de nationale demonstratie tegen de militaire basis van de VS op 17 februari 2007 in Vicenza

De concessies die door de Italiaanse premier Prodi en minister van buitenlandse zaken D'Alema aan de regering van de VS zijn gedaan over een nieuwe militaire basis in Vicenza (bij de luchthaven Dal Molin) is een uitermate serieuze kwestie die de militaristische, oorlogszuchtige tendens van deze regering laat zien, en levert nog een signaal van continuïteit met het rampzalige buitenlands beleid van voorgaande regeringen.

Voor Italiaanse arbeiders is het een "bloed, zweet en tranen" begroting, de toename van militaire uitgaven en de spoedig te bevestigen voortzetting van financiering van militaire missies in het buitenland (in Afghanistan en Libanon) met de volledige steun van de centrum rechtse oppositie coalitie, zijn de meest zichtbare tekens van de continuïteit van de ene regering naar de andere regering tijdens de afgelopen vijftien jaar. Het zijn deze regeringen die schuldig zijn aan het in de oorlog spellen duwen van dit land, waardoor de pacifistische en antimilitaristische geest van de meerderheid van de Italianen, die tegen oorlog zijn en die de terugtrekking van Italiaanse troepen uit het buitenland steunen, wordt verraden.

Het opzetten van nog een militaire basis in Vicenza, een gebied dat al zwaar gemilitariseerd is, is verder bewijs van de onderwerping van dit land aan de dictaten van de regering van de VS die, nu meer dan ooit, diens militaire aanwezigheid in de wereld voor de wereldwijde oorlog tegen terreur moet reorganiseren, met als enige doel het meer efficiënt uitvoeren van diens unilaterale, door hebzucht gedreven beleid van agressie tegen landen die rijk aan grondstoffen zijn, maar arm wat betreft inkomen.

De aanwezigheid van een militaire basis in een gebied veroorzaakt niet alleen problemen die in verband staan met diens gewelddadige en vernietigende aard, maar vertegenwoordigt ook een bedreiging voor de lokale bevolking, die wordt gedwongen om te gaan met een versnelde verslechtering van de levenssituatie.

Los van het feit dat ze instrumenten van dood en vernietiging zijn, vervuilen militaire bases de lucht en het water, verstoren ze de sociale balans, verbruiken kostbare energie en leiden er toe dat de sociale en economische ontwikkeling van het gebied in de omgeving wordt beïnvloed door militair en geo-politiek beleid in plaats van door de wil en behoeften van lokale bewoners.

De geheel gerechtvaardigde reactie door veel van de burgers uit Vicenza, en in het bijzonder de voorbeeldige vastbesloten oppositie van de lokale comités, vertegenwoordigt de meerderheid van de bevolking in Italië, waar mensen gewoon geen nieuwe militaire bases willen. Deze besluiten door zowel de centrum-linkse regering als het centrum-rechtse lokale bestuur dienen het opvallende contrast te laten zien tussen de civiele maatschappij en de politieke instituties die niet langer de meerderheid van de civiele maatschappij vertegenwoordigen.

De strijd die wordt uitgevoerd door de lokale comités tegen de concessie van de luchthaven van Dal Molin voor de regering van de VS is een belangrijke strijd. Niet alleen omdat het de uitdrukking van een massa beweging is, maar omdat er iedere reden is om te geloven dat Vicenza de geboorteplaats kan zijn van een natiebrede, en zelfs Europa-brede, beweging tegen militaire bases. Een beweging die slechts kan dienen om de strijd tegen oorlog en voor sociale rechtvaardigheid te versterken.

Voor al degenen die vechten tegen oorlog en de militaristische houding die oorlog voortbrengt, is het absoluut essentieel dat het besluit om de nieuwe militaire basis in Vicenza toe te staan wordt geblokkeerd (herinner je ook dat de bestaande basis in Ederle sinds 1954 al verschillende keren is uitgebreid).

De Federazione dei Comunisti Anarchici zal meedoen aan de nationale demonstratie op 17 februari en drukt solidariteit en steun uit aan Vicenza in strijd.

Federazione dei Comunisti Anarchici
8 februari 2007

[Translation by a-infos-nl]

Related Link: http://www.fdca.it
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]