user preferences

Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας

category Ρωσία / Ουκρανία / Λευκορωσία | Εργατικοί Αγώνες | Νέα author Saturday December 23, 2006 08:39author by Autonomous Action Report this post to the editors

Αλληλεγγύη στους εργάτες του Yasnogorsk

Αναφορά από μια απεργία πείνας εργατών αυτοκινητοβιομηχανίας στο Yasnogorsk της Ρωσίας.

Στις 15 Δεκέμβρη το πρωί, ο συγκολλητής V.S. Chukanov, ο όποιος συμμετέχει στην απεργία των εργατών της αυτοκινητοβιομηχανίας τουYasnogorsk, μεταφέρθηκε σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο. Η κατάσταση δύο άλλων εργατών απεργών πείνας έχει ήδη χειροτερεύσει, αλλά οι ίδιοι αρνούνται να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο όπου γίνεται η απεργία πείνας.

Η απεργία πείνας άρχισε, με διαφορετικό επίπεδο συμμετοχής και μαχητικότητας κάθε φορά, από την 1η Νοέμβρη και έτσι αρκετοί συμμετέχοντες σε αυτήν βρίσκονται ήδη σε άσχημη κατάσταση από άποψη υγείας.

Στις 28 Νοέμβρη, οι απεργοί πήγαν στη Μόσχα όπου οργάνωσαν μια εκδήλωση έξω από το γραφείο του εισαγγελέα με τη συμμετοχή αναρχικών από την Ομοσπονδία «Αυτόνομη Δράση», την ομάδα «Rainbow Keepers» και το Ινστιτούτο Συλλογικής Δράσης.

Απεργοί και αναρχικοί έκλεισαν το δρόμο για λίγη ώρα, προσπαθώντας να εγκαταστήσουν μια σκηνή έξω από το γραφείο του εισαγγελέα, αλλά σε επίθεση της αστυνομίας συνελήφθησαν ένας απεργός και έξι υποστηρικτές.

Η όλη εκδήλωση είχε, πάντως, μια σχετική επιτυχία καθώς προσέλκυσε την προσοχή μερικών ΜΜΕ και οι εργοστασιάρχες υποσχέθηκαν αύξηση μισθών 10-15%, αλλά όμως κάλεσαν τον εισαγγελέα να απευθύνει κατηγορίες εναντίον ενός από τους οργανωτές της απεργίας πείνας ότι «έχει σχέσεις με εξτρεμιστές». Τα αφεντικά κατάφεραν, επίσης, να διασπάσουν τους απεργούς καθώς προσέφεραν μεγαλύτερες αυξήσεις σε όσους σταματήσουν την απεργία αμέσως και οι 6 από τους συνολικά 14 απεργούς πείνας δέχτηκαν ήδη.

Επικρατεί, ακόμα, μια συνεχιζόμενη ένταση μεταξύ των απεργών πείνας και μερικών εργατών στους οποίους, ναι μεν, τα αφεντικά χρωστούν χρήματα, αλλά δεν συμμετέχουν στην απεργία επειδή φοβούνται ότι δεν πρόκειται να πληρωθούν.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.avtonom.org/index.php?nid=435, η δε ιστοσελίδα της αναρχοκομμουνιστικής ομοσπονδίας «Αυτόνομη Δράση» είναι η www.avtonom.org (κυρίως στα ρωσικά).

* Δημοσιεύτηκε στο A-Infos. Ελληνική μετάφραση «Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης», Μελβούρνη, 18 Δεκέμβρη 2006.

This page has not been translated into Română yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]