user preferences

New Events

Fransa / Belçika / Lüksemburg

no event posted in the last week

Fransa: CPE-karşıtı 4 protestocunun cezalandırılmasına dair Alternative Libertaire açıklaması

category fransa / belçika / lüksemburg | repression / prisoners | press release author Wednesday November 15, 2006 20:23author by Alternative Libertaire - ALauthor email relations.exterieures at alternativelibertaire dot org Report this post to the editors

10 Kasım Cuma günü, dört militan, Jean-Pascal, Reda, Valentin ve Pierre-Louis, Aix-en-Provence'teki mahkeme tarafından cezalandırıldı. Dördü de, "ayaklanma" ve CPE-karşıtı hareket kapsamındaki etkinlikler sırasında "görevlerini yapmakta olan polis gücü mensuplarına karşı şiddet"le suçlandılar.

10 Kasım Cuma günü, dört militan, Jean-Pascal, Reda, Valentin ve Pierre-Louis, Aix-en-Provence'teki mahkeme tarafından cezalandırıldı. Dördü de, "ayaklanma" ve CPE-karşıtı hareket kapsamındaki etkinlikler sırasında "görevlerini yapmakta olan polis gücü mensuplarına karşı şiddet"le suçlandılar. Yalnızca Jean-Pascal her iki suçlamayla birden karşı karşıya kalırken, diğer üçü "sadece" ayaklanmadan suçlu bulundu, ancak duruşmanın sonunda açıklanan mahkeme kararı çok ağırdı:

  • Jean-Pascal için (ertelemeli) 4 ay ceza,
  • Reda, Valentin ve Pierre-Louis için (ertelemeli) 2 ay ceza.
Buna verilen zarar için €5,800 para cezaları da eklenmeli. Hakim, ayrıca, bir aydır işbaşında olmayan polis memurlarından birinin iddiasıyla ilgili olarak bilirkişi incelemesi istedi. Eğer inceleme polisin lehine sonuçlanacak olursa, yoldaşlarımız polis memuruna (sosyal sigorta ödemeleriyle birlikte) bir aylık maaşını ödemek zorunda kalabilirler. Mahkeme, davacı olan diğer üç polis memuruna da, inceleme için başvuruda bulunma konusunda yetki tanıdı. Ödenmesi gereken meblağ €12,000'ya kadar çıkabilir!

Olaylara ilişkin bir hatırlatma

Geçen 1 Haziran'da, Marsilya üniversitesi edebiyat fakültesindeki öğrenciler, üniversitede, ilk "üniversite/istihdam" tartışmasının gerçekleştirilmesini engellediler. "Hukuk" fakültesinde gerçekleşen ikinci tartışma, sonradan, etkinliğin "güvenliğini" sağlayan polisler tarafından dövülen öğrencilerin karıştığı şiddet olaylarını içeren muhalefetle karşılaştı. Polisle yaşanan itiş-kakış sırasında, Alternative Libertaire üyesi Jean-Pascal, öğrenci kalabalığı arasından polis tarafından çekilip alındı ve polis gözetimine alınmadan önce feci şekilde dövüldü. Ertesi gün, aralarından biri AL üyesi olan diğer üç militan, suç-karşıtı polis ekibinin hedef gösterdiği gözaltıların kurbanı oldu.

Bu adaletsiz mahkeme kararı, Fransa'daki CPE-karşıtı militanların az çok her yerde kurbanı oldukları yasal şiddeti örnekliyor. Sokaklardaki bu utancın ardından, hükümet, "adalet" mahkemelerinde intikam arayışında bulunuyor. Toplumsal mücadelenin bu şekilde suç kapsamına alınması, artık, iktidardakilerin "adalet"in yerine getirildiği şeklinde havlayıp durdukları son raddesine ulaştı. CPE'nin geri çekilmesi, kitlesel, birleşik bir mücadeleyle garanti altına alınmıştı. Bu kararlılık ve birlik, kovuşturmaya uğradıklarında, yoldaşlarmızı savunma amacıyla yeniden ortaya çıkmalıdır.

Bu dava için geçen Haziran'da başlattığımız savunma fonu halen açık bulunuyor. Eğer yoldaşlarımıza yardım etmek isterseniz SIA adına bir çek yollayabilirsiniz (arkasına "Solidarité répression" yazın):
Alternative libertaire,
BP 295,
75921 Paris Cedex 19


Alternative Libertaire

14 Kasım 2006

İngilizce çeviri FdCA-International Relations
Türkçe çeviri b.ö./ainfos

Related Link: http://www.alternativelibertaire.org
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]