user preferences

Σύλληψη και φυλάκιση αγωνίστριας

category Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ | Καταστολή / Φυλακές | Νέα author Monday October 23, 2006 14:01author by unknown Report this post to the editors

Ζητάμε τη συμπαράστασή σας

Μέλος της αναρχικής κίνησης «Αναρχικοί Ενάντια στο Τείχος» του Ισραήλ έχει φυλακιστεί επειδή κατηγορήθηκε ότι επιτέθηκε σε στρατόμπατσους.

Στις 15 Οκτωβρίου, η φίλη μας Layla Tripoli φυλακίστηκε για να εκτίσει ποινή 3 μηνών και μιας ημέρας. Ζητάμε τη συμπαράστασή σας κατά τη διάρκεια της φυλάκισής της. Για λεπτομέρειες αναφορικά με ταχυδρομικές διευθύνσεις όπου μπορούν να σταλούν γράμματα συμπαράστασης, και τρόπους με τους οποίους μπορεί να συνεισφέρει κάποιος οικονομικά παρακαλούμε να κοιτάξετε την τελευταία παράγραφο αυτού του γράμματος.

Η Layla δραστηριοποιείτο στην Παλαιστίνη για σημαντικό χρονικό διάστημα, συμμετέχοντας σε πολλές διαδηλώσεις ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και το διαχωριστικό τείχος. Καθένας από εμάς που είδε την Layla στην Παλαιστίνη εντυπωσιάστηκε από την ευκολία με την οποία δημιουργεί νέες σχέσεις. Η Layla σπάει το διαχωρισμό ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους τόσο με τα έργα όσο και με τα λόγια της. Για το λόγο αυτό, χαρακτηρίστηκε από τις ισραηλινές αρχές ως απειλή. Ανακρίθηκε πολλές φορές από την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών και παρενοχλήθηκε επανειλημμένα από την ισραηλινή αστυνομία και το στρατό.

Η Layla έχει συλληφθεί αρκετές φορές κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων στην Παλαιστίνη. Δικάστηκε αντιμετωπίζοντας τρεις κατηγορίες, η σοβαρότερη εκ των οποίων ήταν η επίθεση σε αξιωματικό της αστυνομίας. Επιπλέον, αντιμετώπιζε άλλες έντεκα κατηγορίες για διάφορα αδικήματα τα οποία δεν είχαν εκδικαστεί ακόμα. Μολονότι η Layla ήταν αθώα, οι αστυνομικοί και οι στρατιώτες άλλαξαν τις καταθέσεις τους ώστε να την κάνουν να φανεί ένοχη. Αφού συμβουλεύτηκε τον συνήγορό της, η Layla αποφάσισε να κάνει μια δήλωση με την οποία ερχόταν σε μια μορφή συμφωνίας με το κατηγορητήριο. Δήλωσε ότι αποδέχεται την ενοχή της, και σε αντάλλαγμα τιμωρήθηκε με την ελάχιστη ποινή και αποσύρθηκαν οι υπόλοιπες έντεκα κατηγορίες με τις οποίες βαρυνόταν.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, η Layla έχει εργαστεί εντατικά στο χωριό Budrus που αποτελεί σύμβολο της αντίστασης ενάντια στο διαχωριστικό τείχος. Ανέπτυξε ιδιαίτερες σχέσεις με την παλαιστινιακή οικογένεια Awad, που διαμένει στο χωριό. Με την οικογένεια αυτή, η Layla έχει θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο που συνδυάζει τις οικολογικές αρχές με την πάλη ενάντια στο διαχωρισμό Παλαιστινίων-Ισραηλινών. Η οικογένεια παραδίδει σεμινάρια για την αγροτική μέθοδο Bio-Falha, που συνδυάζει τις αρχές της οργανικής γεωργίας με την παραδοσιακή παλαιστινιακή γεωργία. Τα σεμινάρια αυτά έχουν φέρει πολλούς Ισραηλινούς στο χωριό και έχουν δημιουργήσει δεσμούς ανάμεσα σ’ αυτούς και στους Παλαιστινίους που βρίσκονται υπό κατοχή. Το σχέδιο στο Budrus πολεμάει την κατοχή με τον πιο άμεσο τρόπο, «εξαλείφοντας τους διαχωρισμούς ανάμεσα σε παλαιστίνιους και ισραηλινούς».

Ζητάμε τη συμπαράστασή σας κατά τη διάρκεια της φυλάκισης της Layla.

Για γράμματα συμπαράστασης και πληροφορίες υπάρχει το e-mail supportlayla@gmail.com Επίσης, στην ταχυδρομική διεύθυνση P.O. Box 350, Reut 71908, Israel.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]