preferenze utente

cerca nell'archivio del sito Cerca cerca nell'archivio del sito


Search comments

ricerca avanzata

Nuovi eventi

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος

nessun evento segnalato nell'ultima settimana

Διεθνές αναρχικό κάλεσμα για αλληλεγγύη

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Διάφορα | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday February 18, 2023 18:56author by Αναρχοκομμουνιστικές οργανώσεις - Anarkismo Segnalare questo messaggio alla redazione

Σεισμός σε Τουρκία, Συρία, Κουρδιστάν

Είναι σαφές ότι το Κράτος και οι υποστηρικτές του ενδιαφέρονται περισσότερο για τη διατήρηση του καπιταλιστικού συστήματος παρά για τη σωτηρία των ζωών δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διαταράσσουν και καθυστερούν την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια της βάσης.
300_0___20_0_0_0_0_0_earthquake_solidarity.jpg

Διεθνές αναρχικό κάλεσμα για αλληλεγγύη

Σεισμός στην Τουρκία, τη Συρία και το Κουρδιστάν

Οι σεισμοί της 6ης Φεβρουαρίου και οι μετασεισμοί τους έχουν καταστρέψει ολόκληρες περιοχές. Ο αριθμός των νεκρών είναι δεκάδες χιλιάδες και συνεχίζει να αυξάνεται. Η πρόσβαση σε νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης είναι μειωμένη ή ανύπαρκτη για εκατομμύρια ανθρώπους.

Οι σύντροφοί μας σε αναρχικές οργανώσεις, σωματεία βάσης και λαϊκές οργανώσεις συνεργάζονται και συμμετέχουν άμεσα στις προσπάθειες ανακούφισης.

Ξεκινάμε τώρα μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για να υποστηρίξουμε το έργο αυτών των οργανώσεων.

Το καθεστώς του ΑΚΡ εμποδίζει τις προοδευτικές οργανώσεις να συγκεντρώνουν δωρεές και να παρέχουν την πολυπόθητη ανακούφιση και αλληλεγγύη.

Για να δώσουμε ένα μόνο παράδειγμα: την ημέρα των σεισμών -σε μια επίδειξη αλληλεγγύης που γνωρίζουν μόνο οι εργαζόμενοι και οι καταπιεσμένοι- η Ανεξάρτητη Ένωση Εργαζομένων στα Ορυχεία δήλωσε αμέσως ότι ήταν έτοιμη να στείλει τα μέλη της στις πληγείσες περιοχές για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης κατά τις πιο κρίσιμες 24 ώρες μετά τους σεισμούς. Το Kράτος τους εμπόδισε να το πράξουν για δύο ημέρες.

Ένα Kράτος που προτιμά να βάζει τους εργάτες να ρισκάρουν τη ζωή τους κάτω από τη γη, βγάζοντας κέρδη για την άρχουσα τάξη, παρά να σώζει τις ζωές δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που θάφτηκαν κάτω από τα συντρίμμια των σπιτιών τους. Θαμμένων κάτω από κτίρια που κατασκευάστηκαν από στεγαστικές μαφίες που -με τη συνενοχή του Kράτους, το οποίο αμελεί να επιβάλει τους οικοδομικούς κανονισμούς και τους κανονισμούς ασφαλείας- κάνουν ό,τι μπορούν για να αποκομίσουν κέρδη αγνοώντας τα πρότυπα ασφαλείας και μειώνοντας το κόστος- ακόμη και αν αυτό κοστίζει τη ζωή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Η ανθρωπιστική βοήθεια κατάσχεται και αναδιανέμεται από το ΑΚΡ και τα ισλαμοφασιστικά γραφεία του. Οι φασίστες και οι ομόλογοί τους στην πολιτική αστυνομία απειλούν να "εξαφανίζουν" τους απλούς ανθρώπους που εργάζονται νυχθημερόν για να ταΐσουν και να παράσχουν βοήθεια στους εκτοπισμένους από τους σεισμούς.

Είναι σαφές ότι το Κράτος και οι υποστηρικτές του ενδιαφέρονται περισσότερο για τη διατήρηση του καπιταλιστικού συστήματος παρά για τη σωτηρία των ζωών δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διαταράσσουν και καθυστερούν την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια της βάσης.

Σε αυτή τη φρικτή τραγωδία, η οποία δεν έχει ακόμη τελειώσει, το κρατικό σύστημα και ο καπιταλισμός ευθύνονται για πολύ περισσότερους θανάτους και πολύ περισσότερα δεινά από αυτά που προκάλεσαν οι ίδιοι οι σεισμοί. Αλλά θα τυλίξουμε τις ανοιχτές μας πληγές με την αλληλεγγύη των εργαζομένων και των καταπιεσμένων.

Για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των συντρόφων μας δεν θα αποκαλύψουμε τα ονόματα των οργανώσεων για τις οποίες προορίζονται οι δωρεές. Πρόκειται για αναρχικές οργανώσεις, σωματεία βάσης και λαϊκές οργανώσεις με τις οποίες ήδη συνεργαζόμαστε και οι οποίες έχουν την πλήρη εμπιστοσύνη μας.

Οι δωρεές συγκεντρώνονται από τους συντρόφους μας στην Ελβετία, οι οποίοι έχουν ήδη μια διεθνή δομή αλληλεγγύης. Εκτός από τους αναρχικούς και συνδικαλιστές συντρόφους μας, μέρος των δωρεών θα πάει στο ελβετικό παράρτημα της Ερυθράς Ημισελήνου του Κουρδιστάν (Heyva Sor).

Στείλτε τις δωρεές σας στην ακόλουθη διεύθυνση:
Association pour la Promotion de la Solidarité Internationale (APSI)
Place Chauderon 5
1003 Lausanne
Switzerland

IBAN: CH84 0900 0000 1469 7613 8
SWIFT/BIC: POFICHBEXXX
Name of the Bank: PostFinance SA; Mingerstrasse 20; 3030 Bern; Switzerland
Signed by:

Υπογράφουν οι αναρχικές κομμουνιστικές οργανώσεις:

☆ Alternativa Libertaria (AL/FdCA) – Italy
☆ Aotearoa Workers Solidarity Movement (AWSM) – Aotearoa/New Zealand
☆ Federación Anarquista Uruguaya (FAU) – Uruguay
☆ Embat, Organització Llibertària de Catalunya – Catalonia, Spain
☆ Libertäre Aktion (LA) – Switzerland
☆ Organisation Socialiste Libertaire (OSL) – Switzerland
☆ Grupo Libertario Vía Libre – Colombia
☆ Karala – Turkey
☆ Corodenação Anarquista Brasileira – Brazil
☆ Die Plattform – Germany
☆ Anarchist Yondae – South Korea
☆ Rusga Libertária – Brazil
☆ Federação Anarquista do Rio de Janeiro (FARJ) – Brazil
☆ Organização Anarquista Socialismo Libertário (OASL) – Brazil
☆ Coletivo Mineiro Popular Anarquista (COMPA) – Brazil
☆ Union Communiste Libertaire (UCL) – France
☆ Tekoşîna Anarşîst (TA) – Rojava
☆ Federación Anarquista de Rosario (FAR) – Argentina
☆ Organización Anarquista de Cordoba (OAC) – Argentina
☆ Organización Anarquista de Tucumán (OAT) – Argentina
☆ Organización Anarquista de Santa Cruz (OASC) – Argentina
☆ Black Rose Anarchist Federation / Federación Anarquista Rosa Negra (BRRN) – United States
☆ Federación Anarquista Santiago (FAS) – Chile
☆ Melbourne Anarchist Communist Group (MACG) – Australia

author by Ainz - https://www.concretesugarland.compublication date Tue Mar 07, 2023 11:01author address author phone Segnalare questo messaggio alla redazione

This article sheds light on the struggles faced by anarchists in various countries and serves as a reminder of the need for international solidarity and collective action in the fight against oppression and injustice.

 
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2001-2024 Anarkismo.net. Salvo indicazioni diversi da parte dell'autore di un articolo, tutto il contenuto del sito può essere liberamente utilizzato per fini non commerciali sulla rete ed altrove. Le opinioni espresse negli articoli sono quelle dei contributori degli articoli e non sono necessariamente condivise da Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]