user preferences

Η «Alternative Libertaire» αντιμέτωπη με ασυνήθιστη καταστολή

category Γαλλία / Βέλγιο / Λουξεμβούργο | Καταστολή / Φυλακές | Έκκληση / Μάζεμα Υπογραφών author Monday June 19, 2006 16:22author by «Alternative Libertaire» - Anarkismo Report this post to the editors

Επείγουσα έκκληση αλληλεγγύης

Ο στόχος της καταστολής είναι να σιωπήσει τις κοινωνικές εξεγέρσεις τις οποίες παράγει μια άδικη κοινωνία.

Ο στόχος της καταστολής είναι να σιωπήσει τις κοινωνικές εξεγέρσεις τις οποίες παράγει μια άδικη κοινωνία. Οι εξεγέρσεις των εργατών χωρίς χαρτιά, των αγωνιστών κατά της βιοτεχνολογίας, των εξεγερμένων του Νοέμβρη του 2005, των απεργών ενάντια στο CPE. Αυτό που έχουν κοινό οι αγώνες αυτοί είναι ο αυτοκαθορισμός τους.

Σήμερα, η «Alternative Libertaire» είναι ο στόχος της καταστολής, ασυνήθιστης σε όρια και ένταση. Λιγότερο από 3 βδομάδες πριν, 6 αγωνιστές της AL έγιναν στόχος της καταστολής αυτής. Κάθε φορά το νήμα είναι το ίδιο στάση κατά του κράτους και αντικοινωνική συμπεριφορά, της οποίας η τελευταία έκφραση είναι ο CPE. Ο νόμος αυτός επί 12 βδομάδες είχε ως αποτέλεσμα μία ασυνήθιστη κοινωνική έκρηξη η οποία τερματίστηκε με την απόσυρσή του. Σήμερα, το κράτος θέλει την «Alternative Libertaire» να πληρώσει για το ρόλο που έπαιξε στις απεργίες και τα μπλόκα.

* Στη Rennes, την πόλη όπου η αντίσταση ήταν ευρεία και περισσότερο μαχητική, ο σύντροφος και ο φίλος μας Tristan και Francois, κατηγορούνται, αντίστοιχα, για «επιθέσεις και απειλές» και «θανατικές απειλές» ενάντια σε έναν αρχηγό απεργοσπαστών, καθηγητή Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Rennes II. Οι κατηγορίες αυτές έχουν, φυσικά, κίνητρο την εκδίκηση. Απευθύνονται σε δύο αγωνιστές φοιτητές, γνωστούς σε όλη τη Rennes για τη μαχητικότητά τους. Οι κατηγορίες έχουν, επίσης, ως κίνητρο την πίκρα και τη δημόσια γελοιοποίηση του καθηγητή Μαθηματικών αυτού από πλευράς της μάζας των εξεγερμένων φοιτητών καθώς και την απόσυρση του CPE και την πολιτική ήττα του κράτους. Ιδιαίτερο στόχο αποτελεί ο Tristan καθώς πρόσφατα έλαβε κλητήριο θέσπισμα να παρουσιαστεί σε κάποιους επίσημους για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με «γεγονότα που συνδέονται με το κίνημα ενάντια στο CPE». Η δίκη αυτή αρχίζει στις 13 Ιούλη στη Rennes, ενώ έχει καλεστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια στις 3 μ.μ.

* Στη Rouen, ο σύντροφός μας Pierre, άνεργος και μέλος της επιτροπής ανέργων της AL, συνελήφθη ενώ κολλούσε αφίσες. Το πρόστιμο των 150 ευρώ που του επιβλήθηκε είναι κάτι παραπάνω από μια σκληρή ποινή. Στο Παρίσι, καθώς η αστυνομία οργάνωνε ένα αντι-μεταναστευτικό πογκρόμ στο προάστιο Belleville και προετοιμαζόταν να αποχωρήσει, μαζεύτηκε ένας μικρός αριθμός ατόμων που άρχισε να φωνάζει αντιρατσιστικά συνθήματα. Τέσσερα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των Valentin και Emmanuel, αγωνιστών της «Alternative Libertaire», συνελήφθησαν και κρατήθηκαν για 24 ώρες. Η δίκη των 3 από τους 4 Valentin, Emmanuel and Manuel, αρχίζει στις 6 Ιούλη, ενώ του τέταρτου του Jean-Baptiste, στις 13 του μήνα. Οι σύντροφοι αυτοί χρειάζονται την υποστήριξή μας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

* Στο Aix-en-Provence, την 1η Ιούνη, οι φοιτητές Λογοτεχνίας στο τοπικό πανεπιστήμιο, έκαναν την πρώτη κινητοποίηση ενάντια στο λεγόμενο «διάλογο πανεπιστημίων-εργοδοτών». Η μασκαράτα αυτή, με πρόσχημα «τις απαντήσεις στα ενδιαφέροντα των φοιτητών», υποτίθετο ότι θα βοηθούσε τον πρωθυπουργό Villepin να ξαναφτιάξει την εικόνα του μετά την κατάρρευση του CPE. Στις 7 Ιούνη, φοιτητές, οργισμένοι για το γεγονός ότι η αστυνομία αφέθηκε μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου ώστε να εξασφαλίσει την είσοδο σε υποστηρικτές του CPE, εργοδότες και διευθυντές, προσπάθησαν να διακόψουν την όλη διαδικασία με πολύ θόρυβο και δυνατή μουσική. Μετά από αστυνομική επίθεση, συνελήφθη ο Jean-Pascal, μέλος της «Alternative Libertaire», σύρθηκε έξω από τις γραμμές των διαδηλωτών και χτυπήθηκε, ενώ ακολούθησε η σύλληψή του και η μεταφορά του σε φυλακή. Την επόμενη μέρα, 3 αγωνιστές, από τους οποίους ένα μέλος της AL, έγιναν, επίσης, στόχοι συλλήψεων. Αλλά εξαιτίας κινητοποίησης συνδικάτων και άλλων αγωνιστών καθώς και τις ενέργειες των δικηγόρων μας Jean-Pascal, Reda, Valentin and Pierre-Louis, γλίτωσαν την παραπομπή τους στο αυτόφωρο. Παραμένουν, όμως, κάτω από δικαστική επιτήρηση και τους έχει απαγορευτεί να μετακινηθούν από την περιοχή τους μέχρι τη δίκη τους με τις κατηγορίες της «επίθεσης και εξέγερσης». Η αστυνομική αυτή καταστολή εκ μέρους του κράτους δια μέσου πολιτικών και πανεπιστημιακών θεσμών πολύ απλά αποτελεί εκδίκηση ενάντια σε γνωστούς φοιτητές αγωνιστές που ήσαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο CPE. Η δίκη και η συγκέντρωση αλληλεγγύης είναι στις 19 Ιούλη στο Aix-en-Provence.

Έκκληση αλληλεγγύης

Η «Alternative Libertaire» είναι μια μικρή οργάνωση με περιορισμένους χρηματικούς πόρους. Βασιζόμαστε αποκλειστικά στις συνδρομές των μελών μας, στις συνδρομές στην εφημερίδα μας και σε δωρεές από φίλους μας. Φυσικά, δεν παίρνουμε επιχορηγήσεις ούτε και έχουμε πλούσιους υποστηρικτές. Οι δίκες αυτές θα απαιτήσουν κάποιο χρηματικό ποσόν. Το μόνο μέσο που η AL έχει στη διάθεσή της είναι το χέρι βοηθείας από ανθρώπους καλής θέλησης, είτε συμφωνούν είτε όχι με τις πολιτικές μας θέσεις, αλλά που βρίσκονται σε επαγρύπνηση σε κάθε περίπτωση κρατικής καταστολής.

Πώς μπορείτε να μας βοηθήσετε

- Δημοσιεύοντας και διανέμοντας αυτήν την έκκληση ή να την αναδημοσιεύσετε εάν έχετε κάποια ιστοσελίδα ή έντυπο.

- Στέλνοντας χρηματική ενίσχυση με τη ένδειξη: SIA with «Solidarite repression», στο πίσω μέρος και διεύθυνση αποστολής: «Alternative Libertaire», BP 295, 75921 PARIS Cedex 19. Θα ευχαριστήσουμε όλους όσους βοηθήσουν. Συντονιστικό Συμβούλιο της «Alternative Libertaire»

10 Ιούνη 2006

* Εναλλακτική διεύθυνση: Collectif anarchiste La Nuit (NEFAC-Quebec) a/s Groupe Emile-Henry C.P. 55051, 138 St-Vallier Ouest Quebec (Qc), Canada G1K 1J0 nefacquebec@yahoo.ca http://www.nefac.net

* Αγγλική μετάφραση NEFAC-Quebec. Δημοσιεύτηκε στο www.anarkismo.net και www.ainfos.ca Ελληνική μετάφραση «Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης», Μελβούρνη.

This page has not been translated into Português yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Reflexiones sobre la situación de Afganistán

Αυτοοργάνωση ή Χάος

South Africa: Historic rupture or warring brothers again?

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

[Perú] Crónica de una vacancia anunciada o disputa interburguesa en Perú

Nigeria and the Hope of the #EndSARS Protests

© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]