Benutzereinstellungen

Neue Veranstaltungshinweise

Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ

Es wurden keine neuen Veranstaltungshinweise in der letzten Woche veröffentlicht

Η επανάσταση της Ροζάβα υπερασπίστηκε τον κόσμο

category Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Ανακοίνωση Τύπου author Friday January 07, 2022 01:06author by Διάφορες αναρχικές οργανώσεις Report this post to the editors

Η επανάσταση της Ροζάβα υπερασπίστηκε τον κόσμο, τώρα ο κόσμος θα υπερασπιστεί την επανάσταση της Ροζάβα!

interrojavagr.png

Το εμπάργκο, η αποκοπή των πηγών νερού και οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον αμάχων ήταν μερικά από τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε το νεοφασιστικό τουρκικό κράτος καθ' όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους εναντίον της επανάστασης στη Ροζάβα.

Ενώ αντιμετωπίζει την εσωτερική πολιτική και οικονομική κρίση, η κυβέρνηση Ερντογάν πρέπει να αποδεχτεί την αποτυχία των στρατιωτικών επιχειρήσεών της στα βουνά του Κουρδιστάν, τη στιγμή μάλιστα που έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, προκειμένου να προσπαθήσει να κάμψει την αντίσταση των Κούρδων αγωνιστών και Κουρδισσών αγωνιστριών που υπερασπίζονται την επανάσταση.
Η εντατικοποίηση των επιθέσεων τον περασμένο Οκτώβριο, οι βόμβες που ρίχνονται από βομβαρδιστικά αεροσκάφη και οι πρόσφατες μετακινήσεις στρατευμάτων καταδεικνύουν την απειλή μιας νέας εισβολής του τουρκικού κράτους στα αυτόνομα εδάφη της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή θέλουμε να επανεπιβεβαιώσουμε την αλληλεγγύη μας στους/στις επαναστάτες/επαναστάτριες συντρόφους/συντρόφισσές μας και σε όλους τους λαούς της Ροζάβα και να καταδικάσουμε για άλλη μια φορά τις κατοχικές πολεμικές επιχειρήσεις εις βάρος της Ροζάβα, τις πολλαπλές επιθέσεις και τα εγκλήματα πολέμου του τουρκικού νεοφασιστικού κράτους και των τζιχαντιστών συμμάχων του, καθώς και τις προετοιμασίες τους για πόλεμο.

Η επανάσταση της Ροζάβα, η οποία πρόκειται να γιορτάσει τα 10 χρόνια, αντιπροσωπεύει μαζί με τα ελεύθερα κουρδικά βουνά όχι μόνο μια δημοκρατική και ομοσπονδιακή εναλλακτική λύση από τα κάτω για τη Μέση Ανατολή, αλλά και για τους λαούς του κόσμου.

Στον 21ο αιώνα, την περίοδο της οικονομικής, κοινωνικής και οικολογικής κρίσης, σε έναν κόσμο που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των μεγάλων καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ο αγώνας και η δημιουργία εγχειρημάτων για μια διαφορετική κοινωνία έχουν παγκόσμιο στρατηγικό ρόλο. Η επανάσταση της Ροζάβα, με ισχυρές ρίζες στον αγώνα των γυναικών, την εμβάθυνση της δημοκρατίας με ευρεία λαϊκή συμμετοχή και την προστασία του οικοσυστήματος, αποτελεί ένα επαναστατικό παράδειγμα αυτών των καιρών από το οποίο πρέπει να διδαχθούν οι λαοί όλου του κόσμου.

Δεν είναι τυχαίο ότι από την αρχή της επανάστασης στη Ροζάβα χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πραγματοποίησαν συντονισμένες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην ηρωική αντίσταση του Κομπάνι ενάντια στις φασιστικές δυνάμεις του ISIS.

Το ISIS, μια σκοταδιστική και φασιστική οργάνωση, η δημιουργία της οποίας διευκολύνθηκε από την καταστροφική στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ, τη χρηματοδότηση και την υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας, έχοντας την ιδεολογική και τακτική υποστήριξη του τουρκικού κράτους και ανακυκλώνοντας τους μαχητές της ως μισθοφόρυς για τις εισβολές στο Αφρίν και τη Σερεκανίγε, τώρα ετοιμάζεται να εισβάλει στη Ροζάβα ως παραστρατιωτική δύναμη του τουρκικού στρατού.

Ο πόλεμος που εκτυλίσσεται στη Συρία δεν είναι μόνο μια σύγκρουση για τη διανομή των σφαιρών επιρροής των ισχυρών και περιφερειακών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Είναι, επίσης, μια σύγκρουση μεταξύ ανταγωνιστικών κοινωνικών σχεδίων. Στη Ροζάβα βρίσκεται σε εξέλιξη μια επαναστατική διαδικασία, στην οποία πρωταγωνιστούν ο κουρδικός λαός και οι σύμμαχοί του. Η επανάσταση αυτή έχει τα επιτεύγματα και τους περιορισμούς της. Πρόκειται, όμως, για μια διαδικασία μετάβασης σε μια ελευθεριακή σοσιαλιστική κοινωνία που μάχεται ενάντια σε όλες τις δομές κυριαρχίας της σημερινής καπιταλιστικής κοινωνίας.

Ενώ οι λαοί της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας αντιστέκονται και αγωνίζονται, οι λαοί του κόσμου πρέπει να συμβάλλουν με αλληλεγγύη και υποστήριξη με όλα τα απαραίτητα μέσα, στηρίζοντας τον κουρδικό λαό και τους υπόλοιπους λαούς που αντιστέκονται στην αδικία και την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.

Καταδικάζουμε κάθε απόπειρα επίθεσης του τουρκικού κράτους ή οποιουδήποτε άλλου κράτους εναντίον των λαών της Ροζάβα, των οργανώσεών τους, της κοινωνικής και δημοκρατικής τους εμπειρίας που βασίζεται στην αυτοδυναμία του λαϊκού παράγοντα, την αυτοδιεύθυνση και τον συνομοσπονδιακό χαρακτήρα της κοινωνικής οργάνωσης.

ΚΑΤΩ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ!
ΖΗΤΩ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΡΟΖΑΒΑ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΟΣΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ!

☆ Embat – Organització Llibertària de Catalunya – Καταλονία
☆ Federación Anarquista Uruguaya (FAU) – Ουρουγουάη
☆ Alternativa Libertaria/ Federazione dei Comunisti Anarchici (AL/FdCA) – Ιταλία
☆ Federación Anarquista de Rosario (FAR) – Αργεντινή
☆ Αναρχική Ομοσπονδία – Ελλάδα
☆ Roja y Negra – Organización Política Anarquista (Αργεντινή)
☆ Organización Anarquista de Córdoba (OAC) – Αργεντινή
☆ Tekoşîna Anarşîst (Ροζάβα)
☆ Libertäre Aktion – Ελβετία
☆ Coordenação Anarquista Brasileira (CAB) – Βραζιλία
☆ Die Plattform – Anarchakommunistische Organisation – Γερμανία
☆ Union Communiste Libertaire (UCL) – Γαλλία
☆ Organisation Socialiste Libertaire (OSL) – Ελβετία
☆ Aotearoa Workers Solidarity Movement (AWSM) – Νέα Ζηλανδία

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Ανακοίνωση Τύπου | gr

Tue 19 Mar, 16:34

browse text browse image

freedom_for_palestine_1.jpg imageΛευτεριά στην Παλα&#... 21:34 Fri 14 May by Αναρχικοί-Κομμουνιστές Ωκεανίας 0 comments

Μόνο η αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων λαών της Παλαιστίνης και των εργατικών τάξεων του κόσμου μπορεί να τερματίσει την κατοχή. Καλούμε το διεθνές αναρχικό κίνημα και όλους τους επαναστάτες της εργατικής τάξης να συμμετάσχουν στην καταγγελία της ισραηλινής κατοχής στην Παλαιστίνη και την υποστήριξη της αντίστασης σε αυτό.

photo5823155053085700616.jpg imageΔιακήρυξη αλληλεγ ... 19:37 Thu 16 Apr by Αναρχοκομμουνιστικές οργανώσεις 0 comments

Αντιμετωπίζοντας την κυνική και υποκριτική σιωπή του Κράτους και της αστικής τάξης, εμείς, αναρχικοί του κόσμου, επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά τον διεθνισμό μας και την από τα κάτω αλληλεγγύη μας προς την επανάσταση στη Rojava, έτσι ώστε να θριαμβεύσει σε βάρος της παγκόσμιας πανδημίας του κοροναϊού και της πανδημίας του πολέμου. Στην πραγματικότητα, όσοι συνεχίζουν να πολεμούν εναντίον ανθρώπων, ενώ τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης καταρρέουν λόγω του COVID-19, είναι δύο φορές εγκληματίες.

anarlogo.png imageΓια τη δολοφονία Κα&... 18:06 Thu 16 Jan by Anarchist Era Collective 0 comments

Ανακοίνωση από την Anarchist Era Collective, της Ένωσης Αναρχικών Αφγανιστάν και Ιράν, για τη δολοφονία του Κασέμ Σολεϊμανί

images.jpeg imageΑλληλεγγύη στο Αφρ&#... 18:36 Wed 21 Mar by Πυρήνας Αναρχικών Κομμουνιστών Καλαμπάκας 0 comments

Μόνο η αυτοοργάνωση και η αυτενέργεια των υποτελών και άκληρων στρωμάτων, αυτών που βρίσκονται στη βάση της κοινωνικής πυραμίδας, μπορεί να οδηγήσει στη χειραφέτησή τους από τα δεσμά του κράτους και του κεφαλαίου και να σηματοδοτήσει, έτσι, την αυγή της πανανθρώπινης χειραφέτησης, της γενικευμένης αυτοδιεύθυνσης, διαμορφώνοντας μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας, κοινοκτημοσύνης και αλληλεγγύης, έναν κόσμο για όλους και όχι για λίγους. Σε αυτό το πλαίσιο βλέπουμε ως κομβικό σημείο τη διεθνιστική σύνδεση του αγώνα μας με εκείνον που διεξάγουν οι Κούρδοι/ισσες και διεθνιστές αντάρτες/ισσες στη Ροζάβα, παρά τις ποιοτικές διαφορές που αφορούν κατά βάση τις υλικές συνθήκες της τρέχουσας πραγματικότητας που επικρατούν στην περιοχή τους.

a795c05aeb3535e2389f0ffc7b2de995.jpg imageΠορεία αλληλεγγύη ... 08:22 Sat 17 Mar by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 0 comments

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους Κούρδους επαναστάτες της Ροζάβα και στους διεθνιστές αναρχικούς και κομμουνιστές που μάχονται στο πλάι τους. Η περιφρούρηση της ελευθεριακής επανάστασης στη Ροζάβα αποτελεί ανάχωμα στην παγκόσμια επέλαση του κρατικού και καπιταλιστικού ολοκληρωτισμού και φωτεινό παράδειγμα αντίστασης και επαναστατικού κοινωνικού μετασχηματισμού. Μετά την ηρωική μάχη του Κομπάνι, η υπεράσπιση του Αφρίν είναι η συνέχεια του αγώνα των λαών στο Κουρδιστάν για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης.

4925a244a538b3717d7b9d2e0f8ccb8b.jpg imageΕνάντια στην ισραη&#... 20:33 Thu 21 Dec by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 0 comments

Ο κοινός μας εχθρός είναι το κράτος και το κεφάλαιο, όχι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ίδια κοινωνική και ταξική θέση με εμάς. Γι’ αυτό, η ταξική και διεθνιστική μας αλληλεγγύη, τόσο προς το λαό της Παλαιστίνης που αντιμάχεται την καταπίεση και τη θηριωδία του σιωνιστικού καθεστώτος, όσο και προς τους καταπιεσμένους και εκμεταλλευόμενους του Ισραήλ -αντιπαλεύοντας παράλληλα τις αντιδραστικές και φασιστικές φωνές του αντισημιτισμού- είναι δεδομένη καθώς για μας η πανανθρώπινη χειραφέτηση δε γνωρίζει ούτε σύνορα, ούτε εθνικότητες.

poreiaaa.jpg imageΕνάντια στους πολέ&#... 17:51 Wed 15 Mar by Συνέλευση αναρχικών και μεταναστών 0 comments

Στεκόμαστε κριτικά αλληλέγγυοι στα μαχόμενα επαναστατημένα κομμάτια του συριακού λαού όποια κι αν είναι η δυναμική τους τη δεδομένη στιγμή.Στις ακόμα υπαρκτές αυτοοργανωμένες αντικαθεστωτικές κοινότητες και γειτονιές όσα πλήγματα κι αν έχουν δεχθεί. Σ’εκείνους που καθημερινά αγωνίζονται αρνούμενοι να παραδώσουν στο εγκληματικό καθεστώς και τον σφαγέα Άσσαντ, στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και σε όσους εξουσιαστές λυμαίνονται τα πολύπαθα Συριακά εδάφη ούτε σπιθαμή γης. Σ’εκείνους που σφαγιάζονται καθημερινά στο βωμό της εξουσίας και του κέρδους.

aidenkatri.jpg imageΙσραήλ: η υπόθεση τη... 21:23 Thu 21 Apr by Dmitri (αναδημοσίευση) 0 comments

Συχνά αναφέρεται ότι κατά βάση η υποχρεωτική στράτευση, ανεξαρτήτως κράτους, νομιμοποιείται κοινωνικά από τις εκάστοτε κυρίαρχες ιδεολογίες, τις πολεμικές και θρησκευτικές ιδεοληψίες, την πολιτική και κρατική διαχείριση και τους εθνικισμούς. Αυτό που αναφέρεται λιγότερο συχνά είναι ότι όλα τα παραπάνω, και φυσικά η κοινωνική νομιμοποίηση της υποχρεωτικής στράτευσης, αποδυναμώνονται -αν δεν απονομιμοποιούνται- από τις κοινωνικές αντιστάσεις και τις αρνήσεις των καταπιεσμένων. Ειδικότερα, από τις αρνήσεις στράτευσης, και πόσο μάλλον από αυτές που δημοσιοποιούνται και πληθαίνουν ως ανοιχτές και ορατές κοινωνικές ρηγματώσεις.

868676767.jpg imageΟ αγώνας της Tanya Golan 18:41 Thu 11 Feb by Dmitri 0 comments

Η Τάνια Γκολάν είναι αναρχική, βίγκαν, ακτιβίστρια σε οικολογικούς αγώνες και μέλος της Ένωσης Ahdut-Wihdeh. Αρνείται να συμμετάσχει στον σιωνιστικό στρατό. Δημοσιεύουμε τη δήλωση ολικής άρνησης στράτευσης, η οποία περιλαμβάνει τον λόγο της και την κοινωνική κριτική της.

daf_in_kobane_3.jpg image6 σημεία για το Κομπα... 11:39 Thu 18 Dec by No man 0 comments

6 σημεία για το Κομπανί και 3 σημεία για την ελευθερία
Προκήρυξη σχετικά με την πολιορκία του Κομπανί, τον φονταμενταλισμό και τις αυτόνομες κουρδικές περιφέρειες στη βόρεια Συρία.

more >>

imageΟ ανταγωνισμός Ιρά&#... Jan 03 by Zaher Baher 0 comments

Οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν δεν ήταν καλές μετά την Ιρανική "επανάσταση", αλλά από την "Αραβική Άνοιξη" και δώθε έχουν χειροτερέψει. Η ανάμειξη του Ιράν στα εσωτερικά πολλών χωρών της Μέσης Ανατολής, ιδίως στο Ιράκ και τη Συρία, δυσκόλεψε τις ΗΠΑ να επιτύχουν τους δικούς τους στόχους στην επανένωση. Αυτό το άρθρο καλύπτει (σχισματικά) όσα συνέβησαν στο Ιράκ και πώς η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν έφτασε σε τόσο υψηλό επίπεδο. [English] [Castellano]

imageΘέση πάνω στο παλαι&... Aug 23 by Unity-Ahdut-Al-Wihdeh 0 comments

Θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε, ως οργάνωση αλλά και ατομικά, μαζί με τους/τις παλαιστίνιους/ες κατοίκους της Δυτικής Όχθης, με ισραηλινούς/ές και άλλους/ες ακτιβιστές/ριες, στον καθημερινό αγώνα ενάντια σε όλες τις πτυχές της κατοχής και της καταπίεσης στα κατεχόμενα εδάφη του 1967. Θα στηρίξουμε και θα συνεργαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε με τον αγώνα των κατοίκων της Γάζας ενάντια στις επιθέσεις του ισραηλινού κράτους και στην ισραηλινό-αιγυπτιακή πολιορκία. Και θα είμαστε ενεργοί/ες εντός των συνόρων του 1948 ενάντια στις διακρίσεις, την καταπίεση και την εκδίωξη των παλαιστινίων εργατών/ριών που έχουν ισραηλινή υπηκοότητα.

imageΑλληλεγγύη στον Συ&#... Mar 17 by Συνέλευση αναρχικών και μεταναστών 0 comments

Στεκόμαστε κριτικά αλληλέγγυοι στα μαχόμενα επαναστατημένα κομμάτια του συριακού λαού όποια κι αν είναι η δυναμική τους τη δεδομένη στιγμή.Στις ακόμα υπαρκτές αυτοοργανωμένες αντικαθεστωτικές κοινότητες και γειτονιές όσα πλήγματα κι αν έχουν δεχθεί. Σ’εκείνους που καθημερινά αγωνίζονται αρνούμενοι να παραδώσουν στο εγκληματικό καθεστώς και τον σφαγέα Άσσαντ, στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και σε όσους εξουσιαστές λυμαίνονται τα πολύπαθα Συριακά εδάφη ούτε σπιθαμή γης. Σ’εκείνους που σφαγιάζονται καθημερινά στο βωμό της εξουσίας και του κέρδους.

imageΟι τύραννοι φέρνου&#... Jan 17 by Leila Al Shami 0 comments

Άρθρο για την καταστολή της συριακής επανάστασης, γραμμένο από την σύρια αντιεξουσιάστρια Leila Al Shami

imageΤο ΝΑΤΟ εναντίον τω&... Feb 26 by José Antonio Gutiérrez D. 0 comments

Το ΝΑΤΟ, εκπροσωπούμενο από το τουρκικό κράτος, έχει τις τελευταίες ημέρες εξαπολύσει βομβαρδισμό των κουρδικών πολιτοφυλακών του YPG που είχαν προχωρήσει προς τα βόρεια του Χαλεπίου προς τις πόλεις A'zaz και Tal Rifaat. Οι βομβιστικές επιθέσεις, από τις οποίες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 23 άμαχοι, επικεντρώνονται γύρω από την στρατιωτική αεροπορική βάση της Menagh, η οποία καταλήφθηκε το 2013 από ένα συνασπισμό “ανταρτών”, συμπεριλαμβανομένης και της Αλ - Κάιντα (Μέτωπο Al-Nusra) και άλλων οι οποίοι αργότερα θα σχηματίσουν Ισλαμικό Κράτος. Αυτό είναι ένα σημείο-“κλειδί” για τον εφοδιασμό της "εξέγερσης", η οποία εξυπηρετεί την πετρελαιο-θεοκρατία και τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

more >>

imageΛευτεριά στην Παλα&#... May 14 1 of Anarkismo Editorial Group 0 comments

Μόνο η αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων λαών της Παλαιστίνης και των εργατικών τάξεων του κόσμου μπορεί να τερματίσει την κατοχή. Καλούμε το διεθνές αναρχικό κίνημα και όλους τους επαναστάτες της εργατικής τάξης να συμμετάσχουν στην καταγγελία της ισραηλινής κατοχής στην Παλαιστίνη και την υποστήριξη της αντίστασης σε αυτό.

imageΔιακήρυξη αλληλεγ ... Apr 16 Anarkismo 0 comments

Αντιμετωπίζοντας την κυνική και υποκριτική σιωπή του Κράτους και της αστικής τάξης, εμείς, αναρχικοί του κόσμου, επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά τον διεθνισμό μας και την από τα κάτω αλληλεγγύη μας προς την επανάσταση στη Rojava, έτσι ώστε να θριαμβεύσει σε βάρος της παγκόσμιας πανδημίας του κοροναϊού και της πανδημίας του πολέμου. Στην πραγματικότητα, όσοι συνεχίζουν να πολεμούν εναντίον ανθρώπων, ενώ τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης καταρρέουν λόγω του COVID-19, είναι δύο φορές εγκληματίες.

imageΓια τη δολοφονία Κα&... Jan 16 0 comments

Ανακοίνωση από την Anarchist Era Collective, της Ένωσης Αναρχικών Αφγανιστάν και Ιράν, για τη δολοφονία του Κασέμ Σολεϊμανί

imageΑλληλεγγύη στο Αφρ&#... Mar 21 0 comments

Μόνο η αυτοοργάνωση και η αυτενέργεια των υποτελών και άκληρων στρωμάτων, αυτών που βρίσκονται στη βάση της κοινωνικής πυραμίδας, μπορεί να οδηγήσει στη χειραφέτησή τους από τα δεσμά του κράτους και του κεφαλαίου και να σηματοδοτήσει, έτσι, την αυγή της πανανθρώπινης χειραφέτησης, της γενικευμένης αυτοδιεύθυνσης, διαμορφώνοντας μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας, κοινοκτημοσύνης και αλληλεγγύης, έναν κόσμο για όλους και όχι για λίγους. Σε αυτό το πλαίσιο βλέπουμε ως κομβικό σημείο τη διεθνιστική σύνδεση του αγώνα μας με εκείνον που διεξάγουν οι Κούρδοι/ισσες και διεθνιστές αντάρτες/ισσες στη Ροζάβα, παρά τις ποιοτικές διαφορές που αφορούν κατά βάση τις υλικές συνθήκες της τρέχουσας πραγματικότητας που επικρατούν στην περιοχή τους.

imageΠορεία αλληλεγγύη ... Mar 17 0 comments

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους Κούρδους επαναστάτες της Ροζάβα και στους διεθνιστές αναρχικούς και κομμουνιστές που μάχονται στο πλάι τους. Η περιφρούρηση της ελευθεριακής επανάστασης στη Ροζάβα αποτελεί ανάχωμα στην παγκόσμια επέλαση του κρατικού και καπιταλιστικού ολοκληρωτισμού και φωτεινό παράδειγμα αντίστασης και επαναστατικού κοινωνικού μετασχηματισμού. Μετά την ηρωική μάχη του Κομπάνι, η υπεράσπιση του Αφρίν είναι η συνέχεια του αγώνα των λαών στο Κουρδιστάν για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης.

more >>
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]