Benutzereinstellungen

Neue Veranstaltungshinweise

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος

Es wurden keine neuen Veranstaltungshinweise in der letzten Woche veröffentlicht

Πάλι θα τους ψηφίσεις;

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου author Montag Juni 28, 2021 19:14author by Dmitri - Πρωτ. Αναρχικών Αγ.Αναργύρων-Καματερού Report this post to the editors

Για να πάρουν σάρκα και οστά αυτά τα προτάγματα, για να γίνουν εφικτά μέσω της οικοδόμησης και εφαρμογής ενός σύγχρονου επαναστατικού προγράμματος, για να αναπτυχθεί μια μαζική αναρχική πολιτική οργάνωση που θα τα προωθήσει, απαιτείται αγώνας, απαιτείται πίστη για έναν καλύτερο κόσμο. Αυτή η “πίστη” στις εποχές που διανύουμε απουσιάζει όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία. Αλλά είναι στο χέρι μας, να γίνει ζωντανός φάρος, σταθερός οδοδείκτης για τις νέες γενιές, για όλη την εργατική τάξη, για όλη την καταπιεσμένη κοινωνία.
17434516_1481140961896462_3351243444295244806_o.jpg

Τον τελευταίο έναν χρόνο γινόμαστε συνεχώς μάρτυρες ενός μεγάλου κρατικού φιάσκου. Η παταγώδης αποτυχία στην διαχείριση της πανδημίας είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από καμία στατιστική και κανένα κυβερνητικό επιχείρημα. Αντανακλάται σε όλα τα επίπεδα του κοινωνικού βίου. Οι κυβερνητικές θριαμβολογίες κατά το “πρώτο κύμα κορωνοιού” κατέρρευσαν κάποιους μήνες αργότερα με την διάλυση του ΕΣΥ, τους χιλιάδες θανάτους και το παρατεταμένο lockdown. Δεν πρόκειται όμως για έναν “λανθασμένο επιδημιολογικό υπολογισμό” εξαιτίας των πράγματι μεταβαλλόμενων και άγνωστων δεδομένων, αλλά για ένα ξεκάθαρο κρατικό έγκλημα.

Όλοι θα θυμόμαστε την επίσημη κρατική αφήγηση για την έναρξη του πρώτου lockdown. Δεν ήταν άλλη από την “αγορά χρόνου” ώστε να ενισχυθεί το εθνικό σύστημα υγείας, να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και να διευρυνθούν οι ΜΕΘ. Τίποτα δεν έγινε πράξη. Οι “προτεραιότητες” ήταν πολύ διαφορετικές. Αντί οι κρατικές δαπάνες να κατευθυνθούν στην τροφοδότηση του συστήματος υγείας κατέληξαν σε εξοπλιστικά προγράμματα και εγκαθίδρυση νέων αστυνομικών σωμάτων, που φτιάχτηκαν για να επιτεθούν στην δίκαιη λαϊκή οργή. Ταυτόχρονα ο νέος μνημονιακός κρατικός προϋπολογισμός που ψηφίστηκε στην βουλή συμπεριλάμβανε περικοπές στην υγεία (!) παρά την εξάπλωση της πανδημίας, γεγονός που μπορούμε να αξιολογήσουμε μόνο ως πρόκληση. Άραγε, αν αυτό δεν είναι ισχυρό τεκμήριο για να τους γυρίσουμε την πλάτη και να τους χαρακτηρίσουμε δολοφόνους, τότε τι είναι;

Από την άλλη μεριά, εξίσου εγκληματικά συνένοχοι είναι και οι πολιτευτές της αντιπολίτευσης. Οι ανεπάρκειες του καθημαγμένου κρατικού συστήματος υγείας δεν προέκυψαν εν μέσω πανδημίας. Προϋπήρχαν και ενισχύονταν απ’ όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Κατά τα 4.5 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε καμία βελτίωση του ΕΣΥ. Αντίθετα όλοι θυμόμαστε την “πρώτη φορά αριστερά”, τις αντι-ασφαλιστικές πολιτικές της και τα εγκλήματα στο συνταξιοδοτικό. Όλοι θυμόμαστε την πολιτική προσφορά του “μνημονιοφάγου” Πολάκη και του “κομμουνιστή” Κατρούγκαλου: μια προσφορά μπιρ παρά προς το μεγάλο κεφάλαιο και τους “δανειστές” με παράλληλες “κορώνες” λαϊκισμού για την απόκρυψη του αντικοινωνικού τους ρόλου. Οι αντιπολιτευτικές φωνές του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμούν με μια τεράστια λαϊκή κοροϊδία.

Όλοι αυτοί, δεν είναι ανίκανοι. Την δουλειά τους, ξέρουν να την κάνουν μια χαρά. Το ζήτημα είναι, εμείς ως λαός τι κάνουμε; Εμείς, που είμαστε συντριπτικά περισσότεροι από την παρασιτική μειοψηφία που έχει την οικονομική και πολιτική εξουσία; Εμείς που παράγουμε όλο τον πλούτο που μας απομυζούν. Θα σεβαστούμε κάποια “εθνική ενότητα” με τους καταπιεστές μας; Θα συρθούμε εκ νέου στην κάλπη; Θα στρατευτούμε πίσω από απατεώνες “εθνοσωτήρες” ή θα πάρουμε, επιτέλους, την κατάσταση στα χέρια μας; Και όλα όσα μας ανήκουν;

Όσα βιώνουμε κατά τα την τελευταία δεκαετία της μεγάλης καπιταλιστικής κρίσης δεν οφείλονται στην “ανικανότητα” του πολιτικού προσωπικού. Συνεπώς και η λύση δεν βρίσκεται στην εναλλαγή των προσώπων και στην αντικατάσταση μιας κυβέρνησης από μια άλλη. Είναι ζήτημα οικονομικού, πολιτικού και πολιτειακού συστήματος. Και η κρίση αυτού του συστήματος είναι τόσο βαθιά, που δεν πρόκειται να τερματιστεί με “ειρηνικά μέσα”. Οι θεωρίες περί της “έσω αλλαγής” του συστήματος, οι θεωρίες περί της μεταρρύθμισης του σε κάτι πιο “ανθρώπινο” είναι κούφιες και καταλήγουν να επιβεβαιώνουν την κυριαρχία του. Όλες αυτές οι θεωρίες προσέκρουσαν πάνω στην συστημική πραγματικότητα τα προηγούμενα χρόνια. Ούτε “διαγραφή του χρέους”, ούτε “έξοδος από τα μνημόνια” από κάποια προοδευτική κυβέρνηση πραγματοποιήθηκε και ούτε ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί. Όσοι παραμυθιάστικαν από τις αυταπάτες αυτές θα έπρεπε να αναζητήσουν τους λόγους που έπεσαν θύματα και όχι νέους και παλιούς “ΣΥΡΙΖΑ”. Διαγραφή του χρέους και έξοδος από τα μνημόνια και την κρίση, σημαίνει έξοδος από το καπιταλιστικό σύστημα και το κράτος. Σημαίνει επανάσταση. Οποιαδήποτε άλλη προοπτική ενισχύει το υπάρχον σύστημα. Ένα σύστημα σε κρίση που έχουμε μια μοναδική ευκαιρία, να του ρίξουμε την χαριστική βολή.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Το επόμενο διάστημα θα ζήσουμε την κορύφωση των κοινωνικών επιπτώσεων της κρίσης αν δεν τους ανατρέψουμε και θα είναι σαρωτικές. Η οικονομική κρίση είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, είναι κρίση δομική και είναι η μεγαλύτερη στην σύγχρονη καπιταλιστική ιστορία. Η εκδήλωση της στην Ελλάδα το 2010 με την μορφή της κρίσης χρέους και τις συμβάσεις δανεισμού (τα γνωστά μνημόνια) είναι αναπόσπαστο τμήμα της. Και είναι μια συνθήκη που δεν έχει τελειώσει παρά τα μυθεύματα για μια “μεταμνημονιακή μετάβαση”.

Η μεγάλη υποχώρηση του παγκόσμιου ΑΕΠ ως αποτέλεσμα της παραγωγικής βραχυκύκλωσης εξαιτίας των lockdown έφερε στο προσκήνιο μια νέα μεγάλη ύφεση που υπερβαίνει σε δυναμική την ύφεση του 1929. Όμως η υφεσιακή τροχιά της οικονομίας ήταν κάτι που είχε αρχίσει ήδη να συντελείτε ανεξάρτητα από τον εκδήλωση της πανδημίας. Οι πολιτικές διαχείρισης της κρίσης κατά τα προηγούμενα χρόνια δεν αποτέλεσαν μηχανισμό καταστολής αλλά μηχανισμό επέκτασης της: υπερφόρτωσαν το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος, δημιούργησαν νέες φούσκες και εναπόθεσαν ένα μεγαλύτερο ξέσπασμα της κρίσης στο άμεσο μέλλον.

Η πανδημία απλώς επιτάχυνε ένα νέο επεισόδιο της κρίσης το οποίο είχαμε προβλέψει και για το οποίο μιλάμε αναλυτικά στα έντυπα που εκδίδουμε και σε πολλά μας κείμενα. Ο κορωνοιός δεν ήταν η αιτία μιας “νέας κρίσης” αλλά επιταχυντής των εξελίξεων, καταλυτικός παράγοντας για το “νέο επεισόδιο” που ούτως ή άλλως θα εκδηλωνόταν. Στην Ελλάδα μάλιστα, το ξέσπασμα της πανδημίας έδωσε παράταση στο νέο μνημόνιο που θα ερχόταν λόγω της κυβερνητικής αποτυχίας να καλύψει τους “στόχους” για υψηλά πλεονάσματα που αναμφίβολα θα συνοδεύονταν από νομοσχέδια-ταφόπλακες. Όμως η “δημοσιονομική διευθέτηση” δεν αργεί. Σύντομα το νέο μνημόνιο θα είναι προ των πυλών. Ποια κυβέρνηση θα το εφαρμόσει θα είναι το δίλημμα των επόμενων εκλογών και αυτό που στην πραγματικότητα θα κληθούν να ψηφίσουν όσοι προσέλθουν στις κάλπες, όποτε αυτές στηθούν. Και τι να κάνουμε;

Οι προτάσεις του παγκόσμιου αναρχισμού είναι πιο επίκαιρες από ποτέ. Είναι οι μόνες ρεαλιστικές προτάσεις για να απαλλαγούμε από όλα τα δεινά: καταστροφή του κράτους και λαϊκή διαχείριση των κοινωνικών υποθέσεων, εργατική αυτοδιεύθυνση των μέσων παραγωγής, κοινωνική ιδιοκτησία όλων των αγαθών και υπηρεσιών, διαμοιρασμός όλων σύμφωνα με τις κοινωνικές ανάγκες. Με τρεις λέξεις: ελευθερία, ισότητα, αλληλεγγύη.

Για να πάρουν σάρκα και οστά αυτά τα προτάγματα, για να γίνουν εφικτά μέσω της οικοδόμησης και εφαρμογής ενός σύγχρονου επαναστατικού προγράμματος, για να αναπτυχθεί μια μαζική αναρχική πολιτική οργάνωση που θα τα προωθήσει, απαιτείται αγώνας, απαιτείται πίστη για έναν καλύτερο κόσμο. Αυτή η “πίστη” στις εποχές που διανύουμε απουσιάζει όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία. Αλλά είναι στο χέρι μας, να γίνει ζωντανός φάρος, σταθερός οδοδείκτης για τις νέες γενιές, για όλη την εργατική τάξη, για όλη την καταπιεσμένη κοινωνία.

Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων – Καματερού

https://protaanka.espivblogs.net/2021/06/01/pali-tha-toys-psifiseis/

Verwandter Link: https://protaanka.espivblogs.net/
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Hauptseite

Reflexiones sobre la situación de Afganistán

Αυτοοργάνωση ή Χάος

South Africa: Historic rupture or warring brothers again?

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

[Perú] Crónica de una vacancia anunciada o disputa interburguesa en Perú

Nigeria and the Hope of the #EndSARS Protests

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου | gr

Fr 17 Sep, 19:38

browse text browse image

sitelogo1.png imageΣας καλούμε στην Ομ&... 19:31 So 04 Apr by Anarsist Federasyon 0 comments

Σας καλούμε όλους στον αγώνα για τη δικαιοσύνη και την ελευθερία, στον αγώνα για να μεταλαμπαδεύσουμε την παρακαταθήκη που δανειστήκαμε από τους συντρόφους μας στο αύριο. Σας καλούμε στον αγώνα για να καλλιεργήσουμε τον σπόρο του αναρχισμού που έχουμε στα χέρια μας στη Μεσοποταμία, την Ανατολία και την Θράκη. Σας καλούμε στην Ομοσπονδία!

elv_logo_new.jpg imageΠανδημία και κοινω&#... 17:35 Di 24 Mär by Dmitri 0 comments

Ενάντια στη κρατική πολιτική προώθησης της εξατομίκευσης και της αυτοφυλάκισης, η Ελευθεριακή Λέσχη Βόλου στέκει δίπλα στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα που ασφυκτιούν μέσα στις συμπληγάδες του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, παραμένοντας ένα ανοιχτό Ελευθεριακό Κοινωνικό Κέντρο για όσους/ες επιθυμούν να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους, την αγωνία τους και τις σκέψεις τους γύρω από την πρωτόγνωρη αυτή συνθήκη ολοκληρωτισμού, τηρώντας τους προαναφερόμενους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

volos.jpg imageΣτο Βόλο δεν βαριόμ&... 05:16 Mo 07 Okt by Διασσυλογικό κείμενο 0 comments

Το παρόν διασυλλογικό κείμενο αποτελεί μια απολύτως δημόσια πολιτική τοποθέτηση. Εμείς θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε στο ίδιο φωτεινό, αλλα ταυτόχρονα ανηφορικό και κακοτράχαλο μονοπάτι που χαράξαμε σ’ αυτή την πόλη, μέχρι το τέλος. Μέχρι το όποιο τέλος. Αυτό για το οποίο εγγυόμαστε είναι, ότι ο Βόλος δεν θα γίνει Αμάρυνθος.
Κάθε καταιγίδα ξεκινάει με μια σταγόνα…

im.jpg imageΒλέπεις κανέναν πό&#... 21:05 Mi 21 Aug by Υπόγειος Ιλισός 0 comments

Το κείμενο αυτό μοιράστηκε τους τελευταίους μήνες στις ανατολικές γειτονιές της Αθήνας όπου ζούμε και δραστηριοποιούμαστε ως Υπόγειος Ιλισός από τις αρχές του 2019.

elv_logo.jpg imageΕλευθεριακή Λέσχη &#... 20:38 Fr 14 Jun by Διαχειριστική Συνέλευση 0 comments

Αποφασίστηκε ομόφωνα ο χώρος να διαμορφωθεί και να λειτουργήσει κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε απόπειρα έκπτωσής του είτε σε εναλλακτικό διασκεδαστήριο, είτε σε χώρο ναρκισσιστικής αυτοεπιβεβαίωσης μικροηγεμονισμών.

cropped5h1a2895.jpg imageΗ Ευτοπική Βιβλιοθ&#... 21:13 Do 27 Sep by Ευτοπική Βιβλιοθήκη 0 comments

Η δραστηριοποίηση της Ευτοπικής Βιβλιοθήκης για εμάς, δεν μένει ανάμεσα στους τοίχους της μικρής της κυψέλης. Γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο, είμαστε πάντα διατεθειμένοι ορισμένες από τις δράσεις της να συμβαίνουν και σε άλλα σημεία, με προτεραιότητα πάντα άλλους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους

28168571_1385354578236457_5533587909101043784_n.jpg image1300 τίτλοι και συνεχί ... 09:58 Mo 26 Feb by Μανιφέστο 0 comments

Η αναρχική πολιτική συγκρότηση και η καλλιέργεια αντικυριαρχικής και αντιπατριαρχικής συνείδησης, αποτελούν για μάς σημαντικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου και οργανωμένου ελευθεριακού κινήματος με επαναστατική προοπτική.

1286890_06_0025_11172017_20171117203118__mg_49251510945375_4_1.jpg imageΕνάντια στον ανταγ&#... 04:31 Mo 20 Nov by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε 0 comments

Η εικόνα που κυκλοφόρησε από τον βαρύ τραυματισμό της Νατάσας Τσουκαλά, δεν αφήνει κανένα περιθώριο στην αμφιβολία: οι ομάδες αυτές λειτουργούν με απόλυτη αδιαφορία προς την ανθρώπινη ζωή, που είναι το μέτρο κάθε ελευθεριακής και εξεγερτικής αντίληψης, προκειμένουν να επιδοθούν σε ασκήσεις δύναμης, επιβολής, κυριαρχίας και εξουσίας. Οι ομάδες αυτές δεν αντιμάχονται το Κράτος, λειτουργούν ως ένα εν δυνάμει Κράτος που διεκδικεί την αυθαίρετη εξουσία για λογαριασμό τους.

donosl8waaaumn7.jpg image17 Νοέμβρη, Όλοι στου`... 18:09 Mi 15 Nov by Αναρχική Ομοσπονδία 0 comments

Τότε και τώρα τα καθεστώτα έχουν διακυμάνσεις: άλλες φορές «προσφέρουν» επιπλέον ελευθερίες- άλλες φορές τις περιστέλλουν. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να αυταπατώνται από τα παιχνίδια πότε του ενός και πότε του άλλου κομματιού της Κυριαρχίας. Εκείνο που πάντα αποκρύπτεται είτε από τις "Χούντες" είτε από τις αστικές "Δημοκρατίες" είναι το γεγονός της εκχώρησης: έχουμε εκχωρήσει το δικαίωμα κάποιος να μας δίνει ή να μας αφαιρεί ελευθερίες ή ακόμα και να θεωρεί πως δεν αξίζει καν να γίνει λόγος για αυτές.

rosanera768x576.jpg imageΝαι, πράγματι, χρειά... 19:21 Do 13 Jul by Κατάληψη Rosa Nera 0 comments

Ο Διγαλάκης κι ο κάθε Διγαλάκης στέκεται με μανία ενάντια στα κοινωνικά κινήματα. Αυτοί που αρπάζουν με κάθε ευκαιρία κονδύλια και μετοχές, αυτοί που σηκώνουν το δαχτυλάκι για να μας πουν για το «δημόσιο συμφέρον», αυτοί που δεν μπορούν να σεβαστούν τα δεκατρία χρόνια αντίστασης και αλληλεγγύης, πολιτισμού και αυτοοργάνωσης, αυτοί ναι, είναι που πρέπει να εκκενωθούν από τα πόστα τους. Τώρα!

more >>

imageΓια όσα δεν είναι πι... Jun 08 by Ελευθεριακή Πορεία 0 comments

Μέσα στο κέλυφος του παλιού κόσμου δοκιμάζουμε τα περάσματα στην άλλη κοινωνία. Η επανάσταση δεν είναι μια στιγμή, δεν αρχίζει και δεν τελειώνει με την «επίθεση στα χειμερινά ανάκτορα». Η επανάσταση είναι ο μετασχηματισμός των κοινωνικών σχέσεων, μια διαδικασία με παλινωδίες και αντιφάσεις, πολλές φορές υπόγεια και υπόκωφη, άλλοτε ξέφρενη και θορυβώδης. Όμως έρχεται η στιγμή που το κέλυφος του παλιού κόσμου ή θα σπάσει ή με τη διαδικασία του μετασχηματισμού των κοινωνικών σχέσεων σε ασφυξία θα ανασυσταθεί, και η εξουσία θα εδραιωθεί εκ νέου – ακόμα και με άλλο προσωπείο.

imageΕίναι ο συνδικαλισ&#... Jun 04 by Ηλιάδης Αλέξανδρος 0 comments

Θα πρέπει επιτέλους να ξεπεράσουμε τις ανασφάλειές μας και να μην φοβόμαστε να καταπιαστούμε σοβαρά και μεθοδικά με -αυτό που λέμε- αιτηματικά και μερικά ζητήματα. Δεν προδίδουμε έτσι την πολιτική μας ιδεολογία, ας είμαστε ήσυχες/οι γι’ αυτό. Είναι μέσα από τους αγώνες γι’ αυτά ακριβώς, τα αιτηματικά και τα μερικά ζητήματα, που κάποιος/α ίσως (ίσως…) καταφέρει, πατώντας στους ώμους των άμεσων συμφερόντων του, να ατενίσει και έναν ευρύτερο ορίζοντα που θα πηγαίνει πολύ πιο πέρα από αυτά… Ο αναρχισμός, στην τελική, αφορά την εξερεύνηση τρόπων με τους οποίους αυτή η προοπτική θα λάβει επιτέλους σάρκα και οστά.

imageΤοποθέτηση σχετικ ... Dez 24 by Πρωτ. Αναρχικών Αγ.Αναργύρων – Καματερού 0 comments

Καμία κοινωνική επανάσταση στην ιστορία δεν πραγματοποιήθηκε δίχως την από τα πριν προετοιμασία των θεμελίων της μελλοντικής κοινωνίας, των οργανωτικών κυττάρων της, των ποιοτικών χαρακτηριστικών της, όλων αυτών των στοιχείων που αποκρυσταλλώνονται και αναπτύσσουν τις πιο προχωρημένες μορφές τους μέσα στην ζωντανή κοινωνική εξέλιξη και την ολοκλήρωση της επαναστατικής μετάβασης. Η σκιαγράφηση της μετεπαναστατικής κοινωνίας που προτάσσουμε δεν θα πρέπει να γίνεται αφηρημένα. Μπορεί να αποκτήσει ρεαλιστική ισχύ μέσα από την συγκεκριμενοποίηση της σε έναν σύγχρονο προγραμματικό και στρατηγικό σχεδιασμό που μόνο μια πλατιά αναρχική πολιτική οργάνωση μπορεί να αναπτύξει.

imageΓια όσα δεν είναι πι... Dez 20 by Ελευθεριακή Πορεία 0 comments

Μέσα στο κέλυφος του παλιού κόσμου δοκιμάζουμε τα περάσματα στην άλλη κοινωνία. Η επανάσταση δεν είναι μια στιγμή, δεν αρχίζει και δεν τελειώνει με την «επίθεση στα χειμερινά ανάκτορα». Η επανάσταση είναι ο μετασχηματισμός των κοινωνικών σχέσεων, μια διαδικασία με παλινωδίες και αντιφάσεις, πολλές φορές υπόγεια και υπόκωφη, άλλοτε ξέφρενη και θορυβώδης. Όμως έρχεται η στιγμή που το κέλυφος του παλιού κόσμου ή θα σπάσει ή με τη διαδικασία του μετασχηματισμού των κοινωνικών σχέσεων σε ασφυξία θα ανασυσταθεί, και η εξουσία θα εδραιωθεί εκ νέου – ακόμα και με άλλο προσωπείο.

imageΗ Κοινωνική Αναπαρ&#... Sep 13 by Αργύρης Αργυριάδης 0 comments

Σε μια εποχή που όλοι ζητάνε: τα ΜΜΕ τηλεοπτικό χρόνο ή αναγνωσιμότητα, το κράτος υποταγή και η αγορά τα πάντα, η διακριτότητα του αναρχικού επώνυμου και κοινωνικού αγώνα είναι μονόδρομος. Διότι ως αγωνιζόμενοι άνθρωποι, βιώνουμε την πραγματικότητα στον δρόμο και δεν ζούμε την «αλήθεια» ως επιμέρους θέαμα ενός φοβικού reality δελτίου ειδήσεων. Η μόνη δυνατότητα γι’ αυτό, είναι να πάψουμε να φαινόμαστε αόρατοι και να γίνουμε ορατοί άνθρωποι. Να καταρρίψουμε τον μύθο του «γνωστού» μα συνάμα «άγνωστου» υπερβατικού αναρχικού, του «προβοκάτορα», αυτού που παρεισφρύει στις πορείες ή του «εξωσχολικού» και να έρθουμε ακόμα πιο κοντά με την κοινωνία.

more >>

imageΣας καλούμε στην Ομ&... Apr 04 0 comments

Σας καλούμε όλους στον αγώνα για τη δικαιοσύνη και την ελευθερία, στον αγώνα για να μεταλαμπαδεύσουμε την παρακαταθήκη που δανειστήκαμε από τους συντρόφους μας στο αύριο. Σας καλούμε στον αγώνα για να καλλιεργήσουμε τον σπόρο του αναρχισμού που έχουμε στα χέρια μας στη Μεσοποταμία, την Ανατολία και την Θράκη. Σας καλούμε στην Ομοσπονδία!

imageΠανδημία και κοινω&#... Mär 24 1 of Anarkismo Editorial Group 0 comments

Ενάντια στη κρατική πολιτική προώθησης της εξατομίκευσης και της αυτοφυλάκισης, η Ελευθεριακή Λέσχη Βόλου στέκει δίπλα στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα που ασφυκτιούν μέσα στις συμπληγάδες του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, παραμένοντας ένα ανοιχτό Ελευθεριακό Κοινωνικό Κέντρο για όσους/ες επιθυμούν να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους, την αγωνία τους και τις σκέψεις τους γύρω από την πρωτόγνωρη αυτή συνθήκη ολοκληρωτισμού, τηρώντας τους προαναφερόμενους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

imageΣτο Βόλο δεν βαριόμ&... Okt 07 0 comments

Το παρόν διασυλλογικό κείμενο αποτελεί μια απολύτως δημόσια πολιτική τοποθέτηση. Εμείς θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε στο ίδιο φωτεινό, αλλα ταυτόχρονα ανηφορικό και κακοτράχαλο μονοπάτι που χαράξαμε σ’ αυτή την πόλη, μέχρι το τέλος. Μέχρι το όποιο τέλος. Αυτό για το οποίο εγγυόμαστε είναι, ότι ο Βόλος δεν θα γίνει Αμάρυνθος.
Κάθε καταιγίδα ξεκινάει με μια σταγόνα…

imageΒλέπεις κανέναν πό&#... Aug 21 0 comments

Το κείμενο αυτό μοιράστηκε τους τελευταίους μήνες στις ανατολικές γειτονιές της Αθήνας όπου ζούμε και δραστηριοποιούμαστε ως Υπόγειος Ιλισός από τις αρχές του 2019.

imageΕλευθεριακή Λέσχη &#... Jun 14 0 comments

Αποφασίστηκε ομόφωνα ο χώρος να διαμορφωθεί και να λειτουργήσει κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε απόπειρα έκπτωσής του είτε σε εναλλακτικό διασκεδαστήριο, είτε σε χώρο ναρκισσιστικής αυτοεπιβεβαίωσης μικροηγεμονισμών.

more >>
© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]