user preferences

Εκπαίδευση

textProgettifici e dittatori scolastici 23:09 Jul 05 0 comments

textLa Buona Scuola 02:50 Oct 05 0 comments

textLa Buona Scuola 16:04 Sep 09 0 comments

textEducar para la bobada 07:32 Jan 08 0 comments

textAteismo diventa materia scolastica in Irlanda 17:59 Sep 27 0 comments

more >>
Recent articles by ΕΣΕ Αθήνας

imageΑπάνθρωπος κ ... 0 comments

imageΑυξήσεις στο ... 0 comments

imageΣυγχαρητήρι_... 0 comments

Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Εκπαίδευση

Για τις εκπαι&#... Jun 11 22 by Αναρχικό Στέκι Φιλοσοφικής

Για την νέα εκ&... Feb 03 21 by Πρωτ. Αναρχικών Α. Αναργύρων - Καματερού

Για την τριτο&#... Jan 28 21 by Dmitri

Άμεση απόσυρση του νομοσχεδιακού εκτρώματος

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Εκπαίδευση | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday February 25, 2021 18:12author by ΕΣΕ Αθήνας Report this post to the editors

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες

Οι τωρινοί άρχοντες νομίζουν ότι η βασιλεία τους θα είναι αιώνια. Η αντίσταση των φοιτητών και των φοιτητριών ανοίγει μια χαραμάδα ελπίδας για μας τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες. Στον αγώνα τους για τη διάσωση της δημόσιας παιδείας είμαστε δίπλα τους, δεν πρέπει να μείνουν μόνοι και μόνες απέναντι στην καταστολή.
panepistimiaki_astynomia_1.jpg

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες φοιτητές και φοιτήτριες - Άμεση απόσυρση του νομοσχεδιακού εκτρώματος των Κεραμέως και Χρυσοχοΐδη

Η κοινοβουλευτική χούντα που κυβερνά έχει πετάξει το προσωπείο της δημοκρατικής νομιμότητας.

Την ίδια στιγμή που οι εκλεκτοί της σέρνονται στον βούρκο των σκανδάλων, σαν μια ηθικά εκφυλισμένη αριστοκρατία σε παρακμή αλλά βέβαιη για την ατιμωρησία που έχει εξασφαλισμένη, επιδίδεται σε ένα όργιο νομοθετικής και αστυνομικής καταστολής.

Η 22η Φλεβάρη θα μείνει στη συλλογική μνήμη ως η πρώτη μέρα που οι συμμορίες των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ, με πολιτική εντολή και πρόσκληση του εγκάθετου και ακροδεξιού πρύτανη, μπήκαν στο πανεπιστήμιο για να χτυπήσουν, να βασανίσουν και να συλλάβουν φοιτητές και φοιτήτριες που κινητοποιούνταν ενάντια στον νόμο κεραμέως- χρυσοχοίδη. Δεν ήταν η πρώτη φορά που μπήκαν.

Τους έχουμε δει μέσα στο ΑΠΘ να καταστέλλουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργολαβικών υπαλλήλων και φυσικά να εισβάλλουν σε διάφορες περιπτώσεις καταδιώκοντας διαδηλωτές. Αυτή όμως ήταν η πρώτη φορά που μπήκαν να διαλύσουν μια αμιγώς φοιτητική διαμαρτυρία, χωρίς απειλή για οποιαδήποτε υπέρβαση των πρακτικών τέτοιων κινητοποιήσεων. Μόνο το γεγονός της διαμαρτυρίας ήταν αρκετό για να προκαλέσει την άγρια καταστολή.

Η κυβέρνηση των αρίστων, έχοντας στην ατζέντα το ξεπούλημα και της τρίτης βαθμίδας της δημόσιας εκπαίδευσης, χρησιμοποιεί την καταστολή για να συνδράμει το νομοθετικό της έργο. Η διαχείριση της πανδημίας με τις χουντικής έμπνευσης απαγορεύσεις της κυκλοφορίας είναι ιδανικό κοινωνικό πλαίσιο. Την ίδια στιγμή οι ίδιοι άρχοντες φαίνονται αποφασισμένοι να δολοφονήσουν τον απεργό πείνας Δ. Κoufoντiνα, για λόγους αντεκδίκησης και εντελώς χυδαία για να αλλάξουν την ατζέντα απομακρύνοντας τα φώτα της δημοσιότητας από τις βρωμιές τους.

Οι τωρινοί άρχοντες νομίζουν ότι η βασιλεία τους θα είναι αιώνια. Η αντίσταση των φοιτητών και των φοιτητριών ανοίγει μια χαραμάδα ελπίδας για μας τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες. Στον αγώνα τους για τη διάσωση της δημόσιας παιδείας είμαστε δίπλα τους, δεν πρέπει να μείνουν μόνοι και μόνες απέναντι στην καταστολή.

Άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών για τους συλληφθέντες.
Διαγραφή των προστίμων.

Έξω οι μπάτσοι από το πανεπιστήμιο, είναι χώρος ελευθερίας, μόρφωσης και δημιουργίας.

Κατάργηση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοίδη και όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων.

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση - ΕΣΕ Αθήνας

This page has not been translated into Ελληνικά yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]