user preferences

Μέλος της AL θύμα αστυνομικής επίθεσης

category Γαλλία / Βέλγιο / Λουξεμβούργο | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Tuesday June 13, 2006 13:50author by Alternative libertaire (AL) - Anarkismo Report this post to the editors

Ανακοίνωση της Alternative Libertaire (AL)

Αυτή είναι η τρίτη φορά μέσα σε πέντε μέρες που μέλος της Alternative Libertaire πέφτει θύμα αστυνομικής καταστολής.

Αυτή είναι η τρίτη φορά μέσα σε πέντε μέρες που μέλος της Alternative Libertaire πέφτει θύμα αστυνομικής καταστολής. Την προηγούμενη βδομάδα οι φοιτητές της Σχολής Λογοτεχνίας στο Aix-en-Provence πέτυχαν την ματαίωση του πρώτου γύρου ενός «εθνικού διαλόγου» μεταξύ πανεπιστημιακών και εργοδοτών στο πανεπιστήμιο της εν λόγω περιοχής.

Μακριά από τα ενδιαφέροντα των φοιτητών, με αυτή τη μασκαράτα επιχειρήθηκε να δοθεί μια βοήθεια στον Βιλπέν να βελτιώσει την εικόνα της κυβέρνησής του μετά την καταστροφή του CPE.

Χθες, ο δεύτερος γύρος του «εθνικού διαλόγου» ήταν να γίνει στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου της Provence. Αλλά αυτή τη φορά, η διεύθυνση του ιδρύματος αποφάσισε να καλέσει την αστυνομία για να προλάβει οποιαδήποτε διαμαρτυρία. Η αστυνομία ήρθε και άρχισε να ελέγχει όλους όσους έμπαιναν στο κτίριο, επιτρέποντας την είσοδο μόνο σε όσους έπρεπε να είναι εκεί, με βάση έναν κατάλογο ονομάτων.

Ένας διάλογος, δηλαδή, ο οποίος έγινε χωρίς την παρουσία φοιτητών, με μόνους παρόντες τα αφεντικά και τη διεύθυνση του πανεπιστημίου.

Από έξω, οι φοιτητές προσπάθησαν να διακόψουν αυτή τη συγκέντρωση με θόρυβο και τραγούδια. Μόνο η επέμβαση των φοιτητών θα μπορούσε να αποτρέψει τη σύλληψη του μέλους της AL συντρόφου Jean-Pascal. Ωστόσο, η αστυνομία δεν απάντησε σε καμία από τις εκκλήσεις των φοιτητών και απήγγειλε κατηγορίες ενάντιά τους, χρησιμοποιώντας συν τοις άλλοις και βία.

Τελικά, ο σύντροφος Jean-Pascal σύρθηκε από την αστυνομία έξω από τον κύριο όγκο των φοιτητών και χτυπήθηκε. Οδηγήθηκε μετέπειτα στο νοσοκομείο, αλλά υπό αστυνομική φρούρηση. Επρόκειτο να οδηγηθεί στο δικαστήριο σήμερα το απόγευμα. Αυτή είναι η τρίτη φορά μέσα σε πέντε μέρες που μέλος της Alternative Libertaire πέφτει θύμα αστυνομικής καταστολής.

Αγωνιζόμενοι φοιτητές, φίλοι και σύντροφοι πρέπει αν δυναμώσουμε τις γραμμές μας!

Δεν πρέπει να τον αφήσουμε χωρίς υποστήριξη!

Alternative Libertaire

* Ιούνη 2006

* Αγγλική μετάφραση από το Anarkismo.net Ελληνική μετάφραση από το «Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης», Μελβούρνη, 10 Ιούνη 2006.

Related Link: http://www.alternativelibertaire.org

This page has not been translated into Other yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]