Benutzereinstellungen

Neue Veranstaltungshinweise

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος

Es wurden keine neuen Veranstaltungshinweise in der letzten Woche veröffentlicht

Κορονοϊός, ένας ταξικός πόλεμος

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Λαϊκοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Montag März 23, 2020 20:35author by Fuerza Femenina Report this post to the editors

Πρόκειται για ένα ταξικό πόλεμο. Σε αυτό τον πόλεμο περισσεύουν οι ζωές των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων. Οι ζωές εκείνων που δεν είναι «ωφέλιμες» για κράτος και κεφάλαιο. Σπάμε την τρομοϋστερια και τον ατομικισμό με αλληλεγγύη. Γινόμαστε η φωνή εκείνων που βρίσκονται σε καθεστώς εξαίρεσης σε φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Δεν περιμένουμε από κανένα κράτος να προστατεύσει τις ζωές μας. Η ελευθερία και η ζωή με αξιοπρέπεια δεν κερδίζονται με απλωμένες παλάμες. Εμείς θα υπερασπιστούμε τη ζωή μας με οργάνωση και αλληλεγγύη.
past_shadows_human_cage_1.jpg

Σήμερα 21 Μάρτη το ελληνικό κράτος τιμώρησε τη Πόλα Ρούπα με αιφνίδια μεταγωγή από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα-Θήβας για τη συμμετοχή της στη κινητοποίηση που ξεκίνησε χθες στο Κορυδαλλό από τις κρατούμενες για τις ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής και προφύλαξης σε ότι αφορά τη μετάδοση του κορονοϊού. Η πτέρυγα που είχε προετοιμαστεί για απομόνωση τυχόν κρουσμάτων κορονοϊού στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού στερούνταν κάθε ίχνους απολύμανσης καθώς μαρτυρίες αναφέρουν ότι στη πτέρυγα βρέθηκαν πτώματα ζώων. Αντίστοιχα στις αντρικές φυλακές 856 κρατούμενοι με κείμενο τους προς το υπουργείο απαιτούν την αποσυμφόρηση των φυλακών καθώς και τη λήψη μέτρων υγιεινής και πρόληψης για τον κορονοϊό. Σε όλη αυτή τη κατάσταση δεν έλειψαν «αστεία» από κάποιους ανθρωποφύλακες πως αντί για αντισηπτικά στις φυλακές έφτασαν σακούλες για πτώματα.

Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται και μετανάστριες/ες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου και εκεί δεν υπάρχει κανένα μέτρο υγιεινής και πρόληψης, παρά μόνο ο περεταίρω εγκλεισμός τους ως μέτρο «πρόληψης» του κορονοϊού. Μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που υπάρχει ήδη συνωστισμός, υπάρχουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Καμία μέριμνα δεν υπάρχει από το κράτος για την υγεία αυτών των ανθρώπων. Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης όχι αντισηπτικό, ούτε καν σαπούνι δεν είναι διαθέσιμο για όλο το πληθυσμό. Στην Αμυγδαλέζα όταν βρέθηκε αστυνομικός θετική στον κορονοϊό ο έλεγχος περιορίστηκε μόνο στους συνάδελφους της και όχι στον έγκλειστο πληθυσμό. Αυτή τη στιγμή 1200 μετανάστριες/ες κάνουν απεργία πείνας για τις συνθήκες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Κόρινθο απαιτώντας την εκκένωση του χώρου εγκλεισμού τους και την προμήθεια προϊόντων υγιεινής και πρόληψης για τον ιό. Σε καταγγελία από «ξενώνες» ασυνόδευτων ανηλίκων αναφέρεται πως ως μέτρο προφύλαξης επιβλήθηκε 24ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ στο στρατόπεδο στον Ελαιώνα επιβλήθηκε 20ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας. Στο στρατόπεδο της Μόριας οι έγκλειστες ράβουν αυτοσχέδιες μάσκες για τις ευπαθείς ομάδες.

Το κράτος αυτή τη στιγμή εφαρμόζει θανατοπολιτική. Έχει αποφασίσει ποιες ζωές περισσεύουν, μέσα σε αυτές είναι και το σύνολο των αστέγων και των τοξικοεξαρτημένων. Μάλιστα η αντίσταση και κινητοποίηση αυτών των πληθυσμών τιμωρείται παραδειγματικά, όπως είδαμε στην σημερινή μεταγωγή της Πόλας Ρούπα. Αυτούς τους πληθυσμούς το κράτος τους έχει θέσει σε καθεστώς εξαίρεσης και προ κορονοϊού, ενώ στις τωρινές συνθήκες βρήκε την ευκαιρία να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω στην πολιτική εξόντωσής τους.

Όλα τα παραπάνω τελούνται υπό πλήρη κοινωνική αποδοχή. Σε άλλες εποχές το σενάριο του στρατιωτικοποιημένου κοινωνικού ελέγχου στη δημόσια σφαίρα θα χαρακτηριζόταν ως χούντα. Σήμερα σε καθεστώς δημοκρατίας το κράτος σερβίρει τρομοκρατία μέσα από τα ΜΜΕ και σπέρνει τον πανικό μεθοδευμένα, έτσι ώστε οι έτοιμοι για διαρκή εγκλεισμό υπήκοοί του να εμπεδώσουν πως οι ζωές τους εξαρτώνται από αυτό και να μην αντιδρούν σε οποιαδήποτε πολιτική εφαρμόζει, τόσο για τους πληθυσμούς σε καθεστώς εξαίρεσης όσο και για το σύνολο των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων. Παράλληλα, ενώ οι μεταναστευτικές ροές κατηγορήθηκαν ως δειλοί που δεν μείναν στις χώρες τους να πολεμήσουν – χτες είδαμε χιλιάδες να μεταναστεύουν εσωτερικά σε χωριά, νησιά και επαρχιακές περιοχές για να γλυτώσουν από τον ιό. Τα αποτελέσματα της ατομικής ευθύνης τα βλέπουμε στην υπερκατανάλωση προϊόντων πρώτων αναγκών και φαρμάκων. Στην κοινωνική αδιαφορία για το ποιοι δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά. Στην απόρριψη χρησιμοποιημένων γαντιών, μασκών, αντισηπτικών μαντηλιών στο δρόμο με δεδομένο πως θα τα μαζέψουν οι εργαζόμενοι – σκλάβοι στις υπηρεσίες καθαριότητας. Στην εγκατάλειψη ζώων αλλά και στην δηλητηρίαση και θανάτωσή τους. Στην αποσιώπηση των αυξανόμενων περιστατικών ενδοοικογενειακής έμφυλης βίας στα πλαίσια του «μένουμε σπίτι». Όπως και στην πρόσφατη διπλή γυναικοκτονία από μπάτσο εναντίον της πρώην συζύγου και της φίλης της. Και ενώ έχει ποινικοποιηθεί η άνω των 10 ατόμων συνάθροιση, φανταστείτε να διεκδικείται η προσβασιμότητα στην στέγαση ενώ τα ενοίκια θα παραμένουν υψηλά και δεν θα υπάρχει δυνατότητα αποπληρωμής τους. Ακόμη φανταστείτε σε λίγους μήνες να διεκδικούνται κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα χρόνων, τα οποία αυτή τη στιγμή καταπατώνται συστηματικά από τα αφεντικά με τις ευλογίες του κράτους. Ο εγκλεισμός και η αυτοφυλάκιση δεν αποτελούν προσωρινά μέτρα. Θα διαρκέσουν για όσο το κράτος επιθυμεί. Για όσο βρίσκει εύφορο έδαφος και αποδοχή.

Ταυτόχρονα εφαρμόζεται ένα σχέδιο πλήρους κοινωνικού ελέγχου το οποίο βρίσκει κατά πλειοψηφία κοινωνική αποδοχή και νομιμοποίηση. Προωθείται η ατομική ευθύνη στην εξάπλωση του ιού, ενώ την ίδια στιγμή οι προσλήψεις σε νοσοκομεία είναι εντελώς αναντίστοιχες των πραγματικών αναγκών σε προσωπικό για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Την ώρα που το εργαζόμενο προσωπικό στα σούπερ μάρκετ δουλεύει σε ρυθμούς εξάντλησης, τα αφεντικά τους πλουτίζουν από την υπερκατανάλωση που έχει προκύψει λόγω της τρομοϋστερίας. Ούτε εκεί γίνονται προσλήψεις που θα αλαφρύνουν τον εργασιακό φόρτο των υπαλλήλων. Αντίθετα γίνονται προσλήψεις σε σώματα ασφαλείας, προκειμένου να εντατικοποιείται ο κοινωνικός έλεγχος σε καθημερινό επίπεδο. Αντίστοιχα τα οικονομικά μέτρα «ελάφρυνσης» ευνοούν κυρίως τα αφεντικά, ενώ τα 800 ευρώ για τους εργαζόμενους που μπαίνουν σε αναγκαστική άδεια είναι τίποτα μπροστά στο πακέτο των δις ευρώ που πήρε το ελληνικό κράτος. Σημειώνουμε ότι οι «μαύροι» εργαζόμενοι δεν παίρνουν τίποτα, όπως ούτε και οι άνεργοι γενικότερα. Ταυτόχρονα τα νοίκια δεν έχουν παγώσει, όπως ούτε οι λογαριασμοί (ασχέτως αν πήραν παράταση πληρωμής τους), ούτε έχουν μειωθεί οι τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ και στα φαρμακεία. Επίσης η μεγαλύτερη επιχείρηση εμπορίας ελπίδας και θανάτου, η εκκλησία Α.Ε. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ. Αλλά έχουν κλείσει δημόσια πάρκα και άλση.

Πρόκειται για ένα ταξικό πόλεμο. Σε αυτό τον πόλεμο περισσεύουν οι ζωές των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων. Οι ζωές εκείνων που δεν είναι «ωφέλιμες» για κράτος και κεφάλαιο. Σπάμε την τρομοϋστερια και τον ατομικισμό με αλληλεγγύη. Γινόμαστε η φωνή εκείνων που βρίσκονται σε καθεστώς εξαίρεσης σε φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Δεν περιμένουμε από κανένα κράτος να προστατεύσει τις ζωές μας. Η ελευθερία και η ζωή με αξιοπρέπεια δεν κερδίζονται με απλωμένες παλάμες. Εμείς θα υπερασπιστούμε τη ζωή μας με οργάνωση και αλληλεγγύη.

Βόλος, 21/3/2020

Fuerza Femenina

Verwandter Link: https://fuerzafemeninavolos.home.blog/2020/03/21/covid19-class-war/
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Hauptseite

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

[Perú] Crónica de una vacancia anunciada o disputa interburguesa en Perú

Nigeria and the Hope of the #EndSARS Protests

How Do We Stop a Coup?

Aλληλεγγύη στους 51 αντιφασίστες της Θεσσαλονίκης

No war on China

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Λαϊκοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου | gr

So 25 Jul, 05:35

browse text browse image

ypourgeioygeias1080x675.jpg imageΝα στηρίξουμε τις κ&... 21:50 Di 06 Apr by Αναρχική Ομοσπονδία 0 comments

Με ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ καλεί σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις στις εισόδους των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 7/4, την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ενώ την ίδια μέρα στις 16:00 καλεί σε κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα. Ως Αναρχική Ομοσπονδία στηρίζουμε το κάλεσμα και τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ για την άμεση και ουσιαστική ενίσχυση και θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και την ικανοποίηση των αιτημάτων των γιατρών, των υγειονομικών και των εργαζόμενων στα νοσοκομεία.

screenshot_20200721workersinitiativepoland278x300.png imageΑπάνθρωπος και βάρ&#... 20:18 Fr 18 Dez by ΕΣΕ Αθήνας 0 comments

Καλούμε όλες και όλους, να αντιδράσουμε και να αντισταθούμε σε αυτήν την βάρβαρη και απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης, που αποτυπώνεται με τον χειρότερο τρόπο, στον κρατικό προϋπολογισμό που καταθέτει. Να προτάξουμε σαν αντίδοτο στην νοσηρή πραγματικότητα που ζούμε την αυτοοργάνωση των από κάτω, την συμμετοχή όλων μας στον ταξικό και κοινωνικό αγώνα και τη συγκρότηση ελευθεριακών μαχητικών σωματείων σε ανεξαρτησία από κράτος και κεφάλαιο στην κατεύθυνση της ρήξης με τον καθεστωτικό “συνδικαλισμό” των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και της δημιουργίας μιας τριτοβάθμιας συνομοσπονδίας εργασίας.

1300x225.jpg imageΚάλεσμα στις διαδη&#... 18:11 Fr 11 Sep by Αναρχικοί Αγ. Αναργύρων/Καματερού 0 comments

Στις 12 Σεπτεμβρίου, από το βήμα της ΔΕΘ πρόκειται να πραγματοποιηθούν από τον πρωθυπουργό οι πρώτες προγραμματικές δηλώσεις αναφορικά με την διαχείριση της νέας ύφεσης και να ξεδιπλωθεί στο μεγάλο κεφάλαιο η κυβερνητική στρατηγική ενόψει της σταδιακής κορύφωσης των καταστροφικών εξελίξεων που αναμένεται να πλήξουν εκ νέου βαθειά την καπιταλιστική οικονομία. Η πρωθυπουργική ομιλία και οι κυβερνητικές εξαγγελίες θα αποτελέσουν το πρελούδιο του νέου μνημονίου που βρίσκεται στα σκαριά και προετοιμάζεται μεθοδικά το τελευταίο διάστημα από το εγχώριο πολιτικό σύστημα, την αστική τάξη και την Ευρωπαϊκή λυκοσυμμαχία

elections.jpg imageΝα αψηφίσουμε τις ε&... 22:29 Mi 19 Jun by Αναρχικό Στέκι Φιλοσοφικής 0 comments

Εν’ όψει των εκλογών, προτάσσουμε την όσο πιο ευρεία αποχή. Γιατί οι λύσεις στα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τις ζωές μας, δεν βρίσκονται στα ψηφοδέλτια. Τις πραγματικές διεξόδους θα τις βρούμε στους συλλογικούς αγώνες, στις μικρές και μεγάλες μάχες. Καμία νομιμοποίηση στους κομματικούς δυνάστες, καμία ψήφο στους εκφραστές της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας, ότι χρώμα και ότι προσωπείο και αν έχουν. Η συμμετοχή στις εκλογές δεν είναι συμμετοχή στα “κοινά”. Είναι ανάθεση των υποθέσεων μας, είναι συναίνεση στα σχέδια υποβάθμισης των ζωών μας.

cropped96194995296576995695795996541.jpg imageΕίμαστε εδώ για να μ... 22:53 So 29 Jul by ΕΣΕ Ρεθύμνου 0 comments

H μονοκαλλιέργεια του τουρισμού και ο υποβιβασμός κάθε άλλης παραγωγικής δραστηριότητας ενέχουν πάντα τον κίνδυνο η πόλη να καταρρεύσει σε περίπτωση που σταματήσει να πουλά το τουριστικό. Και η “φούσκα” του τουρισμού φαίνεται να εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την ύπαρξη αστάθειας και πολέμου στις γειτονικές χώρες, συνθήκη στην οποία συμβάλλει ενεργά το ελληνικό κράτος.

20133e0fdca21275db24b1ccc1f939d0.jpg imageΝα αντεπιτεθούμε! 04:43 Do 14 Dez by Αναρχική Ομοσπονδία 0 comments

Απέναντι στη βαρβαρότητα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, μέσα από την ακηδεμόνευτη κοινωνική και ταξική οργάνωση και αντεπίθεση από τη βάση, χωρίς ηγέτες και αντιπροσώπους, ο μετασχηματισμός των υπαρχουσών παραγωγικών και κοινωνικών σχέσεων, διέρχεται μέσα από την καταστροφή του κράτους και του καπιταλισμού δια της κοινωνικής επανάστασης. Για να φτιάξουμε έναν κόσμο για όλους και όχι για λίγους. Έναν κόσμο όπου ο καθένας θα παράγει ανάλογα με τις δυνατότητές του και θα λαμβάνει σύμφωνα με τις ανάγκες του.

de8.jpg imageΝα περάσουμε στην α&... 20:31 Mo 04 Sep by Dmitri 0 comments

Ως αναρχικοί, αυτό που προκρίνουμε είναι να βάλουμε μπρος για την κοινωνική επανάσταση και τον ριζικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, συλλογικά, ακηδεμόνευτα και από τα κάτω. Είναι ο αγώνας για την καταστροφή του κράτους και του καπιταλισμού, για την άρση κάθε διαχωρισμένης εξουσίας και εκμεταλλευτικής σχέσης, με στόχο τη δημιουργία μιας αταξικής και ακρατικής κοινωνίας γενικευμένης αυτοδιεύθυνσης, με την αλληλεγγύη ως συνεκτικό της δεσμό. Όλα αυτά σχηματοποιούνται απτά διαμέσου της κατάληψης των μέσων παραγωγής και της εργατικής αυτοδιαχείρισης, χωρίς αφεντικά, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινότητας, συντείνοντας στην οργάνωση της παραγωγής και της διανομής από τον καθένα σύμφωνα με τις δυνατότητές του στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του.

21231917_523201901356172_961726168617247121_n.jpg imageΣάββατο, 9 Σεπτεμβρί... 20:27 Mo 04 Sep by Dmitri 0 comments

Η μόνη απάντηση είναι η αυτοοργάνωση των από τα κάτω σε κάθε μέτωπο του κοινωνικού-ταξικού πολέμου, η αντίσταση και η αλληλεγγύη. Για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς φυλακές και σύνορα, χωρίς κράτη και αφεντικά.

deth21750x1024.jpg imageΝα περάσουμε στην α&... 21:22 Mo 28 Aug by Αναρχική Ομοσπονδία 0 comments

Για μας, η πολιτική ελευθερία και η οικονομική ισότητα μπορούν να λογίζονται μόνο ως αδιαχώριστες όσον αφορά τη χειραφέτηση των πληβειακών στρωμάτων, εξ ου η αδιαιρετότητα και η συμβατότητα της αναρχίας με τον κομμουνισμό. Η ολιστική αυτοπραγμάτωση του ανθρώπου και η βίωση της ανθρωπινότητας βρίσκουν την πλήρη έκφρασή τους στην κοινωνία που δομείται πάνω στη βάση του ελευθεριακού κομμουνισμού.

wp_20160611_002.jpg imageΔεν ελπίζω τίποτα, α... 06:02 Di 16 Mai by Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Αθήνας 0 comments

17 του Μάη όλοι και όλες ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και συμμετέχουμε στις Πανελλαδικές Απεργιακές κινητοποιήσεις. Απεργούμε όλες και όλοι εμείς που κράτος και αφεντικά ληστεύουν τα αιματοβαμμένα μεροκάματα μας. Αγωνιζόμαστε μαζικά ενάντια σε όλους αυτούς που κλέβουν τις ζωές μας και παλεύουμε όλες και όλοι εμείς που στις δικές μας πλάτες αυξάνουν τα κέρδη τους τα αφεντικά. Απεργούμε κάθε ένας και κάθε μία από μας που μας ζητάνε να συνηθίσουμε την αλυσίδα στον λαιμό μας για τα υπερκέρδη των τραπεζών και την σωτηρία του ανθρωποβόρου καπιταλισμού.

more >>

imageΕξαναγκασμός ή κοι&#... Jul 16 by Γιάννης Βολιάτης* 0 comments

Απέναντί μας θα έχουμε τόσο το Κράτος και το Κεφάλαιο, με τα σχέδιά τους περί κοινωνικού ελέγχου, με την δολοφονική διαχείριση της πανδημίας, όσο και όλους όσους αναπαράγουν δεισιδαιμονίες και θεωρίες συνωμοσίας, ενώ ποντάρουν στον φόβο και στην ημιμάθεια, στην σύγχυση που έχει επιφέρει στην κοινωνία η κρατική διαχείριση, ώστε να βγουν στην επιφάνεια.
Να αντιπαλέψουμε τον εξαναγκασμό και τον διαχωρισμό, μακριά από -και αντίθετα με- τον σκοταδισμό.

imageΗ καταλήστευση σε α&... Jul 05 by Αυτόνομη Συλλογικότητα Εύβοιας 0 comments

Είναι πασιφανές πως οι ιδιοκτήτες των αιολικών εργοστασίων, που είναι και ιδιοκτήτες των εργοστασίων φυσικού αερίου -Τερνα, Μυτιληναίος κλπ- έχουν βρει εμάς τους μαλάκες και όχι μόνο δεν θέλουν να σταματήσουν το πάρτι με τα υπερκέρδη τους, αλλά βιάζονται να γεμίσουν και όλη την επικράτεια με αιολικά, όσο πιο γρήγορα μπορούνε...

imageΥγειονομική απειλ ... Mai 22 by Ανώνυμος 0 comments

Είναι ξεκάθαρο ότι ο ιός δεν είναι η αιτία, ούτε και η αφορμή, αλλά ο καταλύτης για τη βίαιη καπιταλιστική αναδιάρθρωση και κυρίως, για την επιβολή από το Κράτος και το Κεφάλαιο, μιας νέας πραγματικότητας, η οποία απαιτεί μέσω των νέων τεχνολογιών την πλήρη διαφάνεια και τον απόλυτο έλεγχο απέναντι στη συμπεριφορά μας, στις δραστηριότητες της καθημερινής μας ζωής, αλλά και στο ίδιο μας το σώμα.

imageΗ Χούντα δεν τελείω&... Mär 28 by black athena 0 comments

Φυσικά, η ιστορία δημιουργείται από τις πραγματικές κινήσεις των ανθρώπων. Από τη σκοπιά μας, μόνο μια επαναστατική στρατηγική που θα αντλεί από τα προτάγματα του ελευθεριακού κομμουνισμού και θα πατάει γερά πάνω στην τεκμηριωμένη ανάλυση της πραγματικότητας μπορεί να μας δώσει δυνατότητες. Η κατανόηση της σχέσης κοινωνικού και διακρατικού πολέμου και η ορατότητα αυτής της σχέσης μακριά από την προσπάθεια για συσκότισή της στο πολιτικό θέατρο (απ’ όπου κι αν προέρχεται) είναι βασικά ζητούμενα μιας τέτοιας τεκμηρίωσης.

imageΗ Νέα Ύφεση με αφορμ... Mär 22 by Πρωτ. Αναρχικών Αγ.Αναργύρων-Καματερού 0 comments

Ως Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων-Καματερού επεξεργαζόμαστε ιδέες και προτάσεις για ανάληψη πρωτοβουλιών τόσο στην τρέχουσα περίοδο της πανδημίας κατά την οποία τα κρατικά κελεύσματα για “ατομική ευθύνη” και “απομόνωση” καλλιεργούν το έδαφος για φαινόμενα κοινωνικού κανιβαλισμού, αποξένωσης και υποταγής στους σχεδιασμούς του κράτους, όσο και για το επόμενο κρίσιμο διάστημα κατά το οποίο θα δοθεί μια μεγάλη πολιτική μάχη ενάντια στις επιπτώσεις της Νέας Ύφεσης που θα σημάνει την έναρξη ενός νέου κύκλου κρατικής-καπιταλιστικής επίθεσης που θα είναι σαρωτικού χαρακτήρα.

more >>

imageΝα στηρίξουμε τις κ&... Apr 06 0 comments

Με ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ καλεί σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις στις εισόδους των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 7/4, την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ενώ την ίδια μέρα στις 16:00 καλεί σε κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα. Ως Αναρχική Ομοσπονδία στηρίζουμε το κάλεσμα και τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ για την άμεση και ουσιαστική ενίσχυση και θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και την ικανοποίηση των αιτημάτων των γιατρών, των υγειονομικών και των εργαζόμενων στα νοσοκομεία.

imageΑπάνθρωπος και βάρ&#... Dez 18 0 comments

Καλούμε όλες και όλους, να αντιδράσουμε και να αντισταθούμε σε αυτήν την βάρβαρη και απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης, που αποτυπώνεται με τον χειρότερο τρόπο, στον κρατικό προϋπολογισμό που καταθέτει. Να προτάξουμε σαν αντίδοτο στην νοσηρή πραγματικότητα που ζούμε την αυτοοργάνωση των από κάτω, την συμμετοχή όλων μας στον ταξικό και κοινωνικό αγώνα και τη συγκρότηση ελευθεριακών μαχητικών σωματείων σε ανεξαρτησία από κράτος και κεφάλαιο στην κατεύθυνση της ρήξης με τον καθεστωτικό “συνδικαλισμό” των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και της δημιουργίας μιας τριτοβάθμιας συνομοσπονδίας εργασίας.

imageΚάλεσμα στις διαδη&#... Sep 11 0 comments

Στις 12 Σεπτεμβρίου, από το βήμα της ΔΕΘ πρόκειται να πραγματοποιηθούν από τον πρωθυπουργό οι πρώτες προγραμματικές δηλώσεις αναφορικά με την διαχείριση της νέας ύφεσης και να ξεδιπλωθεί στο μεγάλο κεφάλαιο η κυβερνητική στρατηγική ενόψει της σταδιακής κορύφωσης των καταστροφικών εξελίξεων που αναμένεται να πλήξουν εκ νέου βαθειά την καπιταλιστική οικονομία. Η πρωθυπουργική ομιλία και οι κυβερνητικές εξαγγελίες θα αποτελέσουν το πρελούδιο του νέου μνημονίου που βρίσκεται στα σκαριά και προετοιμάζεται μεθοδικά το τελευταίο διάστημα από το εγχώριο πολιτικό σύστημα, την αστική τάξη και την Ευρωπαϊκή λυκοσυμμαχία

imageΝα αψηφίσουμε τις ε&... Jun 19 up 0 comments

Εν’ όψει των εκλογών, προτάσσουμε την όσο πιο ευρεία αποχή. Γιατί οι λύσεις στα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τις ζωές μας, δεν βρίσκονται στα ψηφοδέλτια. Τις πραγματικές διεξόδους θα τις βρούμε στους συλλογικούς αγώνες, στις μικρές και μεγάλες μάχες. Καμία νομιμοποίηση στους κομματικούς δυνάστες, καμία ψήφο στους εκφραστές της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας, ότι χρώμα και ότι προσωπείο και αν έχουν. Η συμμετοχή στις εκλογές δεν είναι συμμετοχή στα “κοινά”. Είναι ανάθεση των υποθέσεων μας, είναι συναίνεση στα σχέδια υποβάθμισης των ζωών μας.

imageΕίμαστε εδώ για να μ... Jul 29 0 comments

H μονοκαλλιέργεια του τουρισμού και ο υποβιβασμός κάθε άλλης παραγωγικής δραστηριότητας ενέχουν πάντα τον κίνδυνο η πόλη να καταρρεύσει σε περίπτωση που σταματήσει να πουλά το τουριστικό. Και η “φούσκα” του τουρισμού φαίνεται να εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την ύπαρξη αστάθειας και πολέμου στις γειτονικές χώρες, συνθήκη στην οποία συμβάλλει ενεργά το ελληνικό κράτος.

more >>
© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]