user preferences

New Events

Ιβηρική

no event posted in the last week

Κοινή δήλωση υποστήριξης

category Ιβηρική | Λαϊκοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday October 31, 2019 19:54author by Αναρχοκομμουνιστικές οργανώσεις - Anarkismo Report this post to the editors

Όλη η υποστήριξή μας προς τους συναδέλφους και συντρόφους μας αναρχικούς, το οργανωμένο ελευθεριακό κίνημα στην Καταλωνία!!!
Η ίδια Καταλωνία που πρωταγωνίστησε στην ένδοξη Ισπανική Επανάσταση και την επέκτεινε σε άλλες περιοχές της επικράτειας, είναι ζωντανή σήμερα!!!
Όλη η αλληλεγγύη μας και η υποστήριξή μας στον καταλανικό λαό και σε όλους τους λαούς που αντιστέκονται στα όργια, προέρχεται από το σημείο όπου έρχονται και αυτοί οι ίδιοι και αγωνίζονται για μια διαφορετική κοινωνία.
76717450_2380528255335347_2328626590948261888_n.jpg

Κοινή δήλωση υποστήριξης των κινητοποιήσεων του καταλανικού λαού

Οι Καταλανοί βρίσκονται και πάλι στους δρόμους. Πριν από δύο χρόνια ο ίδιος λαός βγήκε στο δρόμο για να υπερασπιστεί μια έκκληση διεξαγωγής λαϊκού δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία με σημαντικές κινητοποιήσεις. Η απάντηση του ισπανικού κράτους ήταν η καταστολή. Η λαϊκή απάντηση: η γενική απεργία που οργανώθηκε από τις CSC, IAC, CGT, CNT, Solidaridad Obrera (Εργατική Αλληλεγγύη) και άλλες λαϊκές οργανώσεις. Από την πλευρά τους, ένα σύνολο αναρχικών οργανώσεων εξέδωσε εκείνη την εποχή μια πολύ σαφή και «σφιχτή» δήλωση γι’ αυτόν τον αγώνα.

Τώρα, δύο χρόνια αργότερα, το ισπανικό κράτος καταδικάζει βασικές επιλογές της αστικής κυβέρνησης της Καταλωνίας. Αυτό κινητοποίησε ένα μεγάλο μέρος του καταλανικού λαού ενάντια στην κυβέρνηση της ισπανικής συνταγματικής μοναρχίας, η οποία ανταποκρίθηκε με μια έντονη καταστολή μέσω της καταλανικής αστυνομίας, από τους mossos της esquadra*, γνωστούς για τη βαρβαρότητά τους. Η καταδίκη δώδεκα πολιτικών της Καταλωνίας δημιουργεί ένα εντελώς νέο κατασταλτικό νομικό πλαίσιο, το οποίο ισχύει σε γενικό επίπεδο, καθώς καταδικάζονται για «υποκίνηση σε στάση» και για το λόγο αυτό επιβάλλεται στην Καταλωνία και σε όλη την Ισπανία ένα εξουσιαστικό καθεστώς που καναλιζάρει τις κοινωνικές διαμαρτυρίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε μια πραγματική κατάσταση λαϊκής ανυπακοής και οι δρόμοι έχουν καταληφθεί μαζικά από τον λαό.

Το πρόβλημα δεν είναι αποκλειστικά η ανεξαρτησία της Καταλωνίας, είναι το σύνταγμα του 1978 και το Σύμφωνο Moncloa, με το οποίο δημιουργήθηκε μια πολιτική, νομική και οικονομική τάξη που άφησε ανέπαφες τις κύριες πηγές της φρανκικής δικτατορίας και εγγυήθηκε την ατιμωρησία της γενοκτονικής πολιτικής και δράσης της, έχοντας και την υποστήριξη και ικανοποίηση του αριστερού εκλογικού σώματος. Οι κινητοποιήσεις αυτών των ημερών, οι οποίες επανέρχονται στο προσκήνιο μαζί με τα αιτήματα για εργασία, καλύτερη εκπαίδευση, υγεία, στέγαση και κατά των εξώσεων και όλων των λαϊκών αιτημάτων που έχουν τεθεί αυτή τη στιγμή, δείχνουν την κόπωση του λαού μετά από τόσες απώλειες και την περιφρόνηση από τους πάνω και ιδιαίτερα από το ισπανικό κράτος - αλλά και από την καταλανική αστική τάξη - στα λαϊκά αιτήματα. Η ανταπόκριση είναι η καταστολή, καθώς το ίδιο ζούμε και στη Λατινική Αμερική τις ίδιες μέρες.

Στο πλαίσιο αυτού του αγώνα, οι σύντροφοί μας από την Embat** και ένα σημαντικό μέρος της CGT της Καταλωνίας της Solidaridad Obrera και της CNT συμμετέχουν, στέκονται δίπλα στον καταλανικό λαό και οδηγούν τις κινητοποιήσεις, αλλά τοποθετώντας τα κοινωνικά και λαϊκά θέματα στο κέντρο τους, πιέζοντας για την ανάπτυξη ισχυρών λαϊκών οργανώσεων και την κινητοποίηση των από κάτω.

Όλη η υποστήριξή μας προς τους συναδέλφους και συντρόφους μας αναρχικούς, το οργανωμένο ελευθεριακό κίνημα στην Καταλωνία!!!

Η ίδια Καταλωνία που πρωταγωνίστησε στην ένδοξη Ισπανική Επανάσταση και την επέκτεινε σε άλλες περιοχές της επικράτειας, είναι ζωντανή σήμερα!!!

Όλη η αλληλεγγύη μας και η υποστήριξή μας στον καταλανικό λαό και σε όλους τους λαούς που αντιστέκονται στα όργια, προέρχεται από το σημείο όπου έρχονται και αυτοί οι ίδιοι και αγωνίζονται για μια διαφορετική κοινωνία.

Για την αυτοδιάθεση των λαών

Για την κατασκευή λαϊκής εξουσίας!

Για τον σοσιαλισμό και την ελευθερία!

Μαζί μ’ εκείνους που αγωνίζονται!

Υπογράφουν

Ουρουγουανή Αναρχική Ομοσπονδία (FAU) - Αργεντινή

Ελευθεριακή Εναλλαγή / Fdca- Ιταλία

Ελευθεριακή Κομμουνιστική Ένωση (UCL)- Γαλλία

Ελευθεριακή Ομάδα “Ελεύθερος Δρόμος” (Via Libre)- Κολομβία

Αναρχική Οργάνωση της Córdoba - Αργεντινή

Βραζιλιάνικος Αναρχικός Συντονισμός (CAB)

Αναρχική Ομοσπονδία του Santiago - Χιλή

Ελευθεριακή Σοσιαλιστική Οργάωση (OSL) - Ελβετία

Ελευθεριακή Δράση- Ελβετία

*Αυτόνομο σώμα της αστυνομίας με στρατιωτική εκπαίδευση και εμφάνιση.

**Ελευθεριακή οργάνωση ομοσπονδιακής συγκρότησης στην Καταλωνία.

***Μετάφραση: Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης.

This page has not been translated into Português yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]