user preferences

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

category Βραζιλία / Γουιάνα / Σουρινάμ / Γαλ. Γουιάνα | Μετανάστευση / Ρατσισμός | Ανακοίνωση Τύπου author Friday September 06, 2019 20:47author by OASL / CAB - Anarkismo Report this post to the editors

Υψώνουμε τη γροθιά μας μαζί με τους μετανάστες και πρόσφυγες, τους ανθρώπους του Al Janiah και τα θύματα αυτής της βρώμικης, δειλής και απεχθούς δράσης. Ζητάμε από τα λαϊκά κινήματα και τις πολιτικές οργανώσεις να παράσχουν αλληλεγγύη επίσης.
oasl.jpg

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες που τους επιτέθηκε η ακροδεξιά

Η Αναρχική Σοσιαλιστική Οργάνωση (OASL), μέλος του Βραζιλιάνικου Αναρχικού Συντονισμού (CAB), παρέχει την πλήρη της αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στο εστιατόριο Al Janiah στο Σάο Πάολο, το οποίο τα ξημερώματα της Κυριακής ήταν ο στόχος μιας άναδρης επίθεσης που διαπράχθηκε από ομάδα της ακροδεξιάς.

Τουλάχιστον πέντε άνδρες πλησίασαν το εστιατόριο και έριξαν μέσα διάφορα αντικείμενα και σπρέι πιπεριού. Οι επιθέμενοι στη συνέχεια, οπλισμένοι με μαχαίρια, προσπάθησαν να φράξουν την πόρτα, για να εμποδίσουν τους ανθρώπους να φύγουν.

Το Al Janiah είναι ένα αριστερό εστιατόριο και πολιτικός-πολιτιστικός χώρος, που διευθύνεται από Παλαιστινίους, όπου οι εργαζόμενοι είναι Άραβες, συμπεριλαμβανομένων Σύρων που έχουν δραπετεύσει από τον πόλεμο για να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους στη Βραζιλία. Την ημέρα της επίθεσης, εκεί έγινε η παρουσίαση ενός βιβλίου για το Παλαιστινιακό ζήτημα.

Η επίθεση αυτή εντάσσεται στην ένταση του μίσους εναντίον των λαών της Μέσης Ανατολής, ως αποτέλεσμα της ευθυγράμμισης της κυβέρνησης Bolsonaro με το κράτος του Ισραήλ, το οποίο καταπιέζει τα παιδιά, τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους Παλαιστίνιους με την πολιτική του. Αυτή η πολιτική είναι ένας από τους παράγοντες που είναι υπεύθυνοι για την ενθάρρυνση των ξενοφοβικών ομάδων να αισθάνονται ελεύθερες να ενεργούν σε βάρος των εθνοτικών μειονοτήτων, με τη συμπαιγνία του κράτους. Η λατινοαμερικάνικη κοινότητα είναι επίσης θύμα του μίσους: τον Αύγουστο, δύο Βολιβιανοί μουσικοί δολοφονήθηκαν και ένας τρίτος τραυματίστηκε, κατά τη διάρκεια πρόβας της μπάντας στην οποία έπαιζαν, σε επίθεση στην κεντρική περιοχή του Σάο Πάολο.

Υψώνουμε τη γροθιά μας μαζί με τους μετανάστες και πρόσφυγες, τους ανθρώπους του Al Janiah και τα θύματα αυτής της βρώμικης, δειλής και απεχθούς δράσης. Ζητάμε από τα λαϊκά κινήματα και τις πολιτικές οργανώσεις να παράσχουν αλληλεγγύη επίσης.

Ενάντια στο ξενοφοβικό μίσος, για τον διεθνισμό και τη λαϊκή εξουσία!

Αναρχική Σοσιαλιστική Οργάνωση (OASL / CAB)

*Μετάφραση: “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

South Africa: Historic rupture or warring brothers again?

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

[Perú] Crónica de una vacancia anunciada o disputa interburguesa en Perú

Nigeria and the Hope of the #EndSARS Protests

How Do We Stop a Coup?

Aλληλεγγύη στους 51 αντιφασίστες της Θεσσαλονίκης

© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]