Benutzereinstellungen

Neue Veranstaltungshinweise

Yunanistan / Türkiye / Kıbrıs

Es wurden keine neuen Veranstaltungshinweise in der letzten Woche veröffentlicht

Kommende Veranstaltungen

Yunanistan / Türkiye / Kıbrıs | Workplace struggles

Keine kommenden Veranstaltungen veröffentlicht

Tek Damla Yağmurla Başlar Her Fırtına – 1 Mayıs 2019

category yunanistan / türkiye / kıbrıs | workplace struggles | news report author Friday May 03, 2019 00:35author by Devrimci Anarşist Faaliyet - DAF Report this post to the editors

1 Mayıs 2019 Bakırköy mitingine Genç İşçi Derneği ile beraber “Tek Damla Yağmurla Başlar Her Fırtına” pankartıyla katılarak GİDER’in gücüne güç kattık.
gider1768x512.jpg

Devrimci Anarşistler 1 Mayıs’a Ankara’da “1886’dan Bugüne Anarşizm Örgütlenmektir – KARALA” , İzmir’de “Karşılıklı Yardımlaş, Ekmeği Fethet – Devrimci Anarşistler” pankartlarıyla katıldılar.

Anarşizm mücadelesinde yaşamını yitiren tüm yoldaşlarımızı anıyor, dünyadaki tüm anarşistlerin 1 Mayıs mücadelesini selamlıyoruz.

Verwandter Link: https://anarsistfaaliyet.org/sokak/tek-damla-yagmurla-baslar-her-firtina-1-mayis-2019/?fbclid=IwAR1cTvmB5StJrOolc9kppjMI5JrIhS7AwAA7dEHOnFZaTbtvcHDy8...YBMSs
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Yunanistan / Türkiye / Kıbrıs | Workplace struggles | News Report | tk

Fri 29 Mar, 18:34

browse text browse image

text"Güncel Sınıf Mücadelesi Deneyimleri" Söyleşisi Ses Kaydı 19:42 Wed 06 Dec by dicle bozdağ 0 comments

Kara-Kızıl Notlar tarafından 26 Kasım’da "Güncel Sınıf Mücadelesi Deneyimleri" konulu bir panel düzenlendi. Panelde Coca-Cola ve Al-Co direnişlerinden birer işçi gelerek direniş izlenimlerini yansıttı.

textSendikalaştıkları için işten atılan Has Alüminyum işçilerinden mektup 03:47 Tue 11 Apr by Ender Yılmaz 0 comments

Sendikalaştıkları için işten atılan Has Alüminyum işçilerini Anarşist Komünistler olarak ziyaret ettik. Aşağıda Has Alüminyum işçilerinin Bir-Kar’a yazdığı mektubu yaşanan durum hakkında bilgi vermesi açısından koyuyoruz.

textJoy Tekstil'de patron ve adamları işbaşı yapmaya giden işçilere saldır... 17:46 Tue 13 Dec by Deniz KURTUL 0 comments

Kağıthane’de bulanan Joy Tekstil’den atılan işçiler, mahkemenin verdiği işe iade kararının ardından işbaşı yapmak için gittikleri işyerinde, patron ve adamlarının saldırısına uğradılar.

textNeden Sınıf Mücadelesi? Apr 11 by Şafak Eryılmaz 0 comments

Bu dergiyi alanların, alıp da okuyanların toplumda bir adaletsizlik olduğuna inandıkları açık. Peki ama bu adaletsizlik tam olarak nereden kaynaklanmakta ve nasıl aşılabilir? Mesele bu iki soruda düğümleniyor. Patırtı bunlarda çıkıyor. Bu sayıda “neden sınıf mücadelesi” sorusunu ele alıp, “nasıl bir sınıf mücadelesi” sorusunu sonraki sayılara bırakacağız. “Nasıl bir sınıf mücadelesi?” sorusuna dair bizim için önemli bir konu olan özyönetim meselesi üzerine mülksüzler’in bu sayısındaki yazıyı incelemek faydalı olacaktır.

text14 Aralık Eylemi: KESK dimdik ayakta (!) Mar 19 by -- 0 comments

Bir yeni Eğitim-Sen’li olarak çocukça bir hevesle gittiğim İstanbul, Saraçhane’deki 14 Aralık eylemine dair gözlemlerimi kısaca aktarayım. Sonrasında üç bin denen katılımcı sayısı bana daha az görünmüştü.

textTuzla Desan Tersanesi Direnişine Dair Gözlem ve Düşünceler Feb 26 by Metin Kılıç 0 comments

Kara Kızıl Notlar Ekim-Kasım-Aralık 2006 Sayısından alınmıştır.

imageTaşeronlaştırma Belgeseli Gösterimi Feb 14 by Ender Yılmaz 0 comments

Emek Araştırmaları ve Dayanışma Topluluğu tarafından hazırlanan Taşeronlaştırma olgusunu konu alan belgesel filmin ilk gösterimi 18 Şubat saat 18.30’da Taksim'deki TMMOB Makine Mühendisleri Odası toplantı salonunda olacak.

text Türkiye’yi Sarsan İki Gün Nov 01 by Volkan Yaraşır 0 comments

Kara Kızıl Notlar Dergisi'nin Temmuz-Ağustos-Eylül 2006 Sayısından Alınmıştır.

more >>

text1 Mayis Bayram Değil İsyan Günüdür May 02 DAF 0 comments

1 Mayıs 77 de yaşanan katliamdan 32 yıl sonra Taksim meydanı işçilere, emekçilere, devrimcilere açılmış oldu. İkiyüzbini aşkın kalabalık 1 Mayıs’a katılmak için gedi. 2007 den bu yana Taksim sokaklarını ve çevre semtlerini direniş ve mücadele alanına çeviren devrimciler bu yıl “biz kazandık” şiarıyla Taksim meydanını bayram alanına çevirmiş oldu.

textYunanistan: Öğretmenlerin grevi üzerine Nov 15 OAE 0 comments

OAE, emek mücadelelerinde bir eylem yöntemi olarak devrimci sendikacılığı öneriyor.

© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]