user preferences

Κάτω Χώρες / Γερμανία / Αυστρία - Αναρχική Κομμουνιστική Δράση
Wednesday August 29 2018
11:00 AM

Αφοπλίζοντας την Rheinmetall

[English] [Deutsch] [Castellano] [Italiano] [Franais]

category Κάτω Χώρες / Γερμανία / Αυστρία | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Αναρχική Κομμουνιστική Δράση author Monday August 06, 2018 21:12author by Συλλογικότητα κατά της Rheinmetall Report this post to the editors

Κάλεσμα σε δράση

Οι δραστηριότητες που συγκροτούν την Αντιπολεμική Ημέρα της 1ης Σεπτεμβρίου δεν σημαίνουν μόνο την αντίστασή μας εναντίον ενός αμυντικού εργολάβου αλλά και την εκστρατεία μας για έναν άλλο κόσμο. Θέλουμε να συζητήσουμε πώς μπορεί να γίνει η μετάβαση από μια καταστροφική βιομηχανία σε μια οικολογική παραγωγή. Θέλουμε να υποστηρίξουμε την ειρηνική και κοινωνική συνεργασία αντί για τη δολοφονία και τον έντονο ανταγωνισμό. Δεν μπορούμε πλέον να αντέξουμε έναν κόσμο γεμάτο διακρίσεις και καταστολή.
sm7jxb_n4xm_hqdefault.jpg

Κάλεσμα σε δράση: Αφοπλίζοντας την Rheinmetall - ο πόλεμος αρχίζει εδώ"

Ανακοίνωση της συλλογικότητας που στοχεύει να σταματήσει τη βιομηχανία όπλων Rheinmetall.

Η Rheinmetall παράγει για παράδειγμα τεθωρακισμένα που χρησιμοποιούνται από την Τουρκία στις εκστρατείες της με στόχο την εθνοκάθαρση στην Ροτζάβα. Ο πόλεμος ξεκινά από εδώ και είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε εναντίον του.

Το διάστημα 29 Ιούλη 2018 - 4 Αυγούστου 2018 οργανώθηκε ένα κάμπινγκ διαμαρτυρίας ακριβώς δίπλα στην περιοχή που βρίσκεται η Rheinmetall στο Unterlues της Γερμανίας.

Γερμανικά όπλα χρησιμοποιουνται σε δολοφονίες σε παγκόσμια κλίμακα. Όσον αφορά τις εξαγωγές όπλων, η Γερμανία βρίσκεται στην τέταρτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο και στην δεύτερη θέση στην ΕΕ. Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Rheinmetall κατάφερε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες της βιομηχανίας πυρομαχικών χωρίς να προκαλέσει καμία διαμαρτυρία.

Με τη βοήθεια θυγατρικών στο εξωτερικό, η Rheinmetall επιτυγχάνει ακόμη και την παράκαμψη των ελάχιστων κανόνων που ισχύουν για τις εξαγωγές όπλων, με αποτέλεσμα να κάνει πωλήσεις σε εμπόλεμες ζώνες και περιοχές όπο επικρατεί κρίση. Οι συνέπειες είναι ταυτόχρονα επικερδείς και αιματηρές: οι άνθρωποι πεθαίνουν λόγω απο βόμβες που παρήγαγε η Rheinmetall στην Ιταλία. Σε παραβίαση του διεθνούς δικαίου, η Τουρκία βρίσκεται σε πόλεμο στην Αφρίν της Βόρειας Συρίας με τη βοήθεια των τεθωρακισμένων Leopard 2. Ο ΝΑΤΟϊκός τουρκικός στρατός εξολοθρεύει κοινωνικές δομές, οι οποίες δείχνουν την πορεία προς την απελευθέρωση των γυναικών, τη δημοκρατία της βάσης και την οικολογία.

Σε συνεργασία με το καθεστώς αυτό, η Rheinmetall στοχεύει στην κατασκευή εργοστασίου πυρομαχικών καθώς και στην κατασκευή τεθωρακισμένων στην Τουρκία. Επιπλέον, η Rheinmetall κατασκευάζει εργοστάσιο κατασκευής οχημάτων μεταφοράς οπλισμού Fox στην Αλγερία. Ο κατάλογος αυτός θα μπορούσε να συνεχιστεί εδώ και αρκετό καιρό.

Δεν θέλουμε να επιτρέψουμε άλλο στην Rheinmetall να συνεχίσει να σκοτώνει τους ανθρώπους με τα όπλα της.

Είναι σαφές από την αρχή ότι η συζήτηση σχετικά με τους ελέγχους των εξαγωγών και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην πραγματικότητα δεν παίζει κανένα ρόλο. Η γερμανική πολιτική δεν υπερασπίζεται καμία ηθική αξία στο εξωτερικό, αλλά προσπαθεί να πουλήσει γερμανικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού εξοπλισμού. Παρ ότι το 80% του γερμανικού πληθυσμού αντιτίθεται σε αυτές τις εξαγωγές όπλων, οι υπεύθυνοι φαίνεται να είναι ελάχιστα εντυπωσιασμένοι. Στο παρελθόν, έχουν γίνει πολλαπλές διαμαρτυρίες κατά της Rheinmetall: για παράδειγμα, κάμπινγκ και δράσεις στα εργοστάσια της Rheinmetall και στο Κέντρο Εκπαιδευτικής Καταπολέμησης του Γερμανικού Στρατού (GZ) με έδρα το Colbitz-Letzlinger Heide, το οποίο διευθύνεται επίσης από την εταιρεία. Φέτος, θελήσαμε να οργανώσουμε μια διαδήλωση, ένα κάμπινγκ ειρήνης και διάφορες δράσεις στην τοποθεσία παραγωγής της Rheinmetall στο Unterl. Ως εκ τούτου, ομιλούμε συλλογικά κατά της αμυντικής παραγωγής και των άμεσων συνεπειών της όπως ο πόλεμος, ο τρόμος, η αναγκαστική μετανάστευση και η φτώχεια.

Οι δραστηριότητες που συγκροτούν την Αντιπολεμική Ημέρα της 1ης Σεπτεμβρίου δεν σημαίνουν μόνο την αντίστασή μας εναντίον ενός αμυντικού εργολάβου αλλά και την εκστρατεία μας για έναν άλλο κόσμο. Θέλουμε να συζητήσουμε πώς μπορεί να γίνει η μετάβαση από μια καταστροφική βιομηχανία σε μια οικολογική παραγωγή. Θέλουμε να υποστηρίξουμε την ειρηνική και κοινωνική συνεργασία αντί για τη δολοφονία και τον έντονο ανταγωνισμό. Δεν μπορούμε πλέον να αντέξουμε έναν κόσμο γεμάτο διακρίσεις και καταστολή.

*Σχετικός σύνδεσμος: https://rheinmetallentwaffnen.noblogs.org/material/

**Δημοσίευση στα Αγγλικά: https://www.anarkismo.net/article/31090

***Μετάφραση: Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
#Nobastan3Causales: seguimos luchando por aborto libre en Chile

Front page

Alan MacSimin (1957-2018)- Rest In Power

[Colombia] Entre la crisis actual y las posibilidades latentes

Nota sobre o atual cenrio da luta de classes no Brasil

Devrimci Anarşist Faaliyet: "The states project of eliminating revolutionary opposition hasnt finished yet"

Μετά την καταστροφή τι;

Aufruf zur Demonstration am 2.9.2018 in Unterl "Rheinmetall entwaffnen Krieg beginnt hier"

Mass protest in central and southern Iraq

Ecology in Democratic Confederalism

[Colombia] Perspectivas sobre la primera vuelta de las elecciones presidenciales de Colombia 2018

Call for Solidarity with our Russian Comrades!

8 reasons anarchists are voting Yes to Repeal the hated 8th

Comunicado de CGT sobre la Nakba, 70 aos de dolores para el Pueblo Palestino

[ZAD] Les expulsions ont commenc, la zad appelle se mobiliser

Assassinato Poltico, Terrorismo de Estado: Marielle Franco, Presente!

La Huelga General del 8 de Marzo, un hito histrico

A interveno federal no Rio de Janeiro e o xadrez da classe dominante

Halklarla Savaşan Devletler Kaybedecek

Σχετικά με τον εμπρησμό

Ciao, Donato!

[Uruguay] Ante el homicidio de un militante sindical: Marcelo Silvera

[Argentina] Terrorista es el Estado: Comunicado ante el Informe Titulado "RAM"

[Catalunya] Continuisme o ruptura. Sobre les eleccions del 21D

Reconnaissance par Trump de Jrusalem comme capitale d'Isral : de l'huile sur le feu qui brle la Palestine

Noi comunisti anarchici/libertari nella lotta di classe, nell'Europa del capitale

2005-2018 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]