user preferences

Κάτω Χώρες / Γερμανία / Αυστρία - Αναρχική Κομμουνιστική Δράση
Wednesday August 29 2018
11:00 hrs

Αφοπλίζοντας την Rheinmetall

[English] [Deutsch] [Castellano] [Italiano] [Français]

category Κάτω Χώρες / Γερμανία / Αυστρία | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Αναρχική Κομμουνιστική Δράση author Monday August 06, 2018 21:12author by Συλλογικότητα κατά της Rheinmetall Report this post to the editors

Κάλεσμα σε δράση

Οι δραστηριότητες που συγκροτούν την Αντιπολεμική Ημέρα της 1ης Σεπτεμβρίου δεν σημαίνουν μόνο την αντίστασή μας εναντίον ενός αμυντικού εργολάβου αλλά και την εκστρατεία μας για έναν άλλο κόσμο. Θέλουμε να συζητήσουμε πώς μπορεί να γίνει η μετάβαση από μια καταστροφική βιομηχανία σε μια οικολογική παραγωγή. Θέλουμε να υποστηρίξουμε την ειρηνική και κοινωνική συνεργασία αντί για τη δολοφονία και τον έντονο ανταγωνισμό. Δεν μπορούμε πλέον να αντέξουμε έναν κόσμο γεμάτο διακρίσεις και καταστολή.
sm7jxb_n4xm_hqdefault.jpg

Κάλεσμα σε δράση: “Αφοπλίζοντας την Rheinmetall - ο πόλεμος αρχίζει εδώ"

Ανακοίνωση της συλλογικότητας που στοχεύει να σταματήσει τη βιομηχανία όπλων «Rheinmetall».

Η Rheinmetall παράγει για παράδειγμα τεθωρακισμένα που χρησιμοποιούνται από την Τουρκία στις εκστρατείες της με στόχο την εθνοκάθαρση στην Ροτζάβα. Ο πόλεμος ξεκινά από εδώ και είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε εναντίον του.

Το διάστημα 29 Ιούλη 2018 - 4 Αυγούστου 2018 οργανώθηκε ένα κάμπινγκ διαμαρτυρίας ακριβώς δίπλα στην περιοχή που βρίσκεται η Rheinmetall στο Unterlues της Γερμανίας.

Γερμανικά όπλα χρησιμοποιουνται σε δολοφονίες σε παγκόσμια κλίμακα. Όσον αφορά τις εξαγωγές όπλων, η Γερμανία βρίσκεται στην τέταρτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο και στην δεύτερη θέση στην ΕΕ. Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Rheinmetall κατάφερε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες της βιομηχανίας πυρομαχικών χωρίς να προκαλέσει καμία διαμαρτυρία.

Με τη βοήθεια θυγατρικών στο εξωτερικό, η Rheinmetall επιτυγχάνει ακόμη και την παράκαμψη των ελάχιστων κανόνων που ισχύουν για τις εξαγωγές όπλων, με αποτέλεσμα να κάνει πωλήσεις σε εμπόλεμες ζώνες και περιοχές όπο επικρατεί κρίση. Οι συνέπειες είναι ταυτόχρονα επικερδείς και αιματηρές: οι άνθρωποι πεθαίνουν λόγω απο βόμβες που παρήγαγε η Rheinmetall στην Ιταλία. Σε παραβίαση του διεθνούς δικαίου, η Τουρκία βρίσκεται σε πόλεμο στην Αφρίν της Βόρειας Συρίας με τη βοήθεια των τεθωρακισμένων Leopard 2. Ο ΝΑΤΟϊκός τουρκικός στρατός εξολοθρεύει κοινωνικές δομές, οι οποίες δείχνουν την πορεία προς την απελευθέρωση των γυναικών, τη δημοκρατία της βάσης και την οικολογία.

Σε συνεργασία με το καθεστώς αυτό, η Rheinmetall στοχεύει στην κατασκευή εργοστασίου πυρομαχικών καθώς και στην κατασκευή τεθωρακισμένων στην Τουρκία. Επιπλέον, η Rheinmetall κατασκευάζει εργοστάσιο κατασκευής οχημάτων μεταφοράς οπλισμού Fox στην Αλγερία. Ο κατάλογος αυτός θα μπορούσε να συνεχιστεί εδώ και αρκετό καιρό.

Δεν θέλουμε να επιτρέψουμε άλλο στην Rheinmetall να συνεχίσει να σκοτώνει τους ανθρώπους με τα όπλα της.

Είναι σαφές από την αρχή ότι η συζήτηση σχετικά με τους ελέγχους των εξαγωγών και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην πραγματικότητα δεν παίζει κανένα ρόλο. Η γερμανική πολιτική δεν υπερασπίζεται καμία ηθική αξία στο εξωτερικό, αλλά προσπαθεί να πουλήσει γερμανικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού εξοπλισμού. Παρ’ ότι το 80% του γερμανικού πληθυσμού αντιτίθεται σε αυτές τις εξαγωγές όπλων, οι υπεύθυνοι φαίνεται να είναι ελάχιστα εντυπωσιασμένοι. Στο παρελθόν, έχουν γίνει πολλαπλές διαμαρτυρίες κατά της Rheinmetall: για παράδειγμα, κάμπινγκ και δράσεις στα εργοστάσια της Rheinmetall και στο Κέντρο Εκπαιδευτικής Καταπολέμησης του Γερμανικού Στρατού (GÜZ) με έδρα το Colbitz-Letzlinger Heide, το οποίο διευθύνεται επίσης από την εταιρεία. Φέτος, θελήσαμε να οργανώσουμε μια διαδήλωση, ένα κάμπινγκ ειρήνης και διάφορες δράσεις στην τοποθεσία παραγωγής της Rheinmetall στο Unterlüß. Ως εκ τούτου, ομιλούμε συλλογικά κατά της αμυντικής παραγωγής και των άμεσων συνεπειών της όπως ο πόλεμος, ο τρόμος, η αναγκαστική μετανάστευση και η φτώχεια.

Οι δραστηριότητες που συγκροτούν την Αντιπολεμική Ημέρα της 1ης Σεπτεμβρίου δεν σημαίνουν μόνο την αντίστασή μας εναντίον ενός αμυντικού εργολάβου αλλά και την εκστρατεία μας για έναν άλλο κόσμο. Θέλουμε να συζητήσουμε πώς μπορεί να γίνει η μετάβαση από μια καταστροφική βιομηχανία σε μια οικολογική παραγωγή. Θέλουμε να υποστηρίξουμε την ειρηνική και κοινωνική συνεργασία αντί για τη δολοφονία και τον έντονο ανταγωνισμό. Δεν μπορούμε πλέον να αντέξουμε έναν κόσμο γεμάτο διακρίσεις και καταστολή.

*Σχετικός σύνδεσμος: https://rheinmetallentwaffnen.noblogs.org/material/

**Δημοσίευση στα Αγγλικά: https://www.anarkismo.net/article/31090

***Μετάφραση: Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]