user preferences

Μαριέλ Φράνκο. Παρούσα!

category Βραζιλία / Γουιάνα / Σουρινάμ / Γαλ. Γουιάνα | Αγώνες Ιθαγενών | Ανακοίνωση Τύπου author Sunday March 18, 2018 19:37author by Brazilian Anarchist Coordination - Anarkismo Report this post to the editors

Πολιτική Δολοφονία, Κρατική Τρομοκρατία

Σε αυτή την στιγμή του πόνου, της θλίψης και του μίσους, θέλουμε να δώσουμε όλη μας την αλληλεγγύη στις οικογένειες των Μαριέλ και Άντερσον, τους άνδρες συντρόφους και τις γυναίκες συντρόφισσές τους στο PSOL, και σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες που αγωνίζονται καθημερινά κατά τη γενοκτονία των μαύρων ανθρώπων.
460_0___30_0_0_0_0_0_29250100_10204225355389931_3506571102731584640_n_1.jpg

Τη νύχτα της περασμένης Τετάρτης, 14 Μαρτίου, αφότου έφυγε από μια δημόσια εκδήλωση με άλλες μαύρες γυναίκες, στην περιοχή Λάπα του Ρίο ντε Τζανέιρο, η Μαριέλ Φράνκο εκτελέστηκε άνανδρα. Ο Άντερσον Πέδρο Γκόμες, ο οδηγός της περιοχής όπου βρισκόταν η Μαριέλ δολοφονήθηκε επίσης.

Εκτέλεσαν μια ακτιβίστρια, μια γυναίκα, μια μαύρη, μια λεσβία, η οποία γεννήθηκε στη Favela da Mare, μια αγωνίστρια για τα δικαιώματα του ανθρώπου, δημοτική σύμβουλο του PSOL (Κόμμα για τον Σοσιαλισμό και την Ελευθερία), και η οποία πρόσφατα έγινε εισηγήτρια της αρμόδιας επιτροπής για την επιθεώρηση της Στρατιωτικής Επέμβασης στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Για χρόνια η Μαριέλ κατήγγελνε την καταχρηστική δράση της κρατικής αστυνομίας και παρακολουθούσε στενά τις οδυνηρές εξελίξεις της πρόσφατης ομοσπονδιακής-στρατιωτικής επέμβασης. Μόνο τέσσερις ημέρες πριν από το θάνατό της, η Μαριέλ είχε αποκαλύψει τις θηριώδεις ενέργειες του 41ου τάγματος της κρατικής αστυνομίας στη Favela do Acari, όπου οι αστυνομικοί τρομοκρατούσαν τους κατοίκους της, έκαναν εισβολές σε σπίτια, και πετούσαν νέους άνδρες νεκρούς σε ένα χαντάκι.

Οι δολοφόνοι της Μαριέλ και του Άντερσον αντιπροσωπεύουν μια σειρά ενορχηστρωμένων ενεργειών από το τρομοκρατικό και γενοκτονικό κράτος. Οι εκτελεστές τους δεν φορούν οποιαδήποτε μάσκα για την εκτέλεση των δραστηριοτήτων τους αυτών ώστε να αποδεκατίσουν τους μαύρους ανθρώπους και να στείλουν ένα μήνυμα σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες που τάσσονται στην αντίσταση στην ανεξέλεγκτη σφαγή που προωθείται στην περιφέρεια της πόλης. Ο θάνατος της συντρόφισσάς μας δεν είναι σύμπτωση ούτε αποτελεί κάποιο λάθος της πολιτικής περί κρατικής δημόσιας ασφάλειας υπό την πλήρη ισχύ της ομοσπονδιακής-στρατιωτικής παρέμβασης. Η πρόοδος της καταστολής μέσω αυτού του μέτρου είναι αυτό που επιτρέπει αυτό το νέο και βαθύ βήμα της κρατικής τρομοκρατίας. Πρόκειται για μια προγραμματισμένη δράση: εκτοξεύθηκαν εννέα πυροβολισμοί ενάντια στο αυτοκίνητο, μια σαφή ένδειξη συνοπτικής εκτέλεσης μιας λαϊκής μαχήτριας.

Το κράτος, ο βραζιλιάνικος καπιταλισμός και τα θεσμικά τους όργανα συνεχίζουν να λειτουργούν με το ιστορικό τους προφίλ διατηρώντας τις διαρθρωτικές ανισότητες και την άμεση ή έμμεση διαιώνιση της βαρβαρότητας.

Σε αυτή την στιγμή του πόνου, της θλίψης και του μίσους, θέλουμε να δώσουμε όλη μας την αλληλεγγύη στις οικογένειες των Μαριέλ και Άντερσον, τους άνδρες συντρόφους και τις γυναίκες συντρόφισσές τους στο PSOL, και σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες που αγωνίζονται καθημερινά κατά τη γενοκτονία των μαύρων ανθρώπων.

ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ!

ΚΑΤΩ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΉ ΕΠΕΜΒΑΣΗ!

ΓΙΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ, ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!!

MARIELLE FRANCO: ΠΑΡΟΥΣΑ!

CAB - Brazilian Anarchist Coordination

*Μετάφραση: “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”.

Related Link: https://anarquismo.noblogs.org/?p=926
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]