user preferences

New Events

Ιβηρική

no event posted in the last week

Ανακοίνωση CGT, CNT, Solidaridad Obrera

[Castellano] [English] [Italiano] [Français]

category Ιβηρική | Διάφορα | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday November 04, 2017 17:25author by CGT, CNT, Solidaridad Obrera Report this post to the editors

«Δεν καταλαβαίνουμε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης όπως γίνεται αντιληπτό από τα κόμματα και τις εθνικιστικές οργανώσεις, αλλά ως το δικαίωμα της αυτοδιαχείρισης της τάξης μας, σε μια δεδομένη περιοχή. [...] Είναι πιθανό η κρίση στην Καταλονία να είναι το πραξικόπημα για ένα κρατικό μοντέλο που πεθαίνει. Το πού η αλλαγή αυτή κατευθύνεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εξαρτάται από την ικανότητά μας, ως τάξη, να στρέψουμε αυτή τη διαδικασία προς την αντίθετη κατεύθυνση από την καταστολή και την άνοδο του εθνικισμού».
fe2c81936cc3d6fe91420254b7e4543f.jpg

Καταλονία: Κοινή ανακοίνωση της CGT, της CNT και της Solidaridad Obrera

Οι υπογράφουσες οργανώσεις, που είναι ενεργές στο εθνικό έδαφος, συμμερίζονται την ίδια ανησυχία για την κατάσταση στην Καταλονία, την καταπίεση που ασκεί το κράτος, την απώλεια δικαιωμάτων και ελευθεριών που αυτό περιστέλλει και θα συνεχίσει να περιστέλλει και την άνοδο ενός εθνικισμού που εμφανίζεται και πάλι σε μεγάλο μέρος του κράτους.

Υποστηρίζουμε την απελευθέρωση, στην Καταλονία και παγκοσμίως, όλων εκείνων που εργάζονται.Σε αυτό το πλαίσιο, ίσως πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης όπως γίνεται αντιληπτό από τα κόμματα και τις εθνικιστικές οργανώσεις, αλλά ως το δικαίωμα της αυτοδιαχείρισης της τάξης μας, σε μια δεδομένη περιοχή.
Με αυτό τον τρόπο, ο αυτοπροσδιορισμός περνάει περισσότερο μέσω του ελέγχου της παραγωγής και της κατανάλωσης από τους εργαζόμενους και μέσω μιας άμεσης δημοκρατίας που καθορίζεται σύμφωνα με τις αρχές του ομοσπονδιακού κράτους, από την ίδρυση ενός νέου συνόρου ή τη δημιουργία ενός νέου κράτους.

Ως διεθνιστές πιστεύουμε ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων δεν πρέπει να περιορίζεται στα σύνορα ενός κράτους, γι 'αυτό δεν έχει σημασία για μας πού βρίσκονται αυτά τα σύνορα.Αυτό που φαίνεται πραγματικά ανησυχητικό είναι η αντίδραση που βιώνει το υπόλοιπο κράτος, με την εξύμνηση ενός ταραγμένου «ισπανισμού», που θυμίζει το παρελθόν και ενθαρρύνεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και σύμφωνα με την αυταρχική απόκλιση της κυβέρνησης, από τη φυλάκιση προσώπων που έκαναν πράξεις ανυπακοής ή με την εφαρμογή του άρθρου 155 του Συντάγματος.Δεν μας ξεφεύγει το γεγονός ότι αυτή η εθνικιστική ώθηση θέτει τα θεμέλια για μελλοντικούς περιορισμούς των δικαιωμάτων και των ελευθεριών, έναντι των οποίων πρέπει να φρουρούμε τον εαυτό μας.Η επαίσχυντη ενότητα των αποκαλούμενων «δημοκρατικών δυνάμεων» στην δικαιολόγηση της καταστολής ανακοινώνει ένα σκοτεινό πανόραμα για όλους τους μελλοντικούς αντιφρονούντες.Φαίνεται ότι το καθεστώς μετά το Φράνκο, το οποίο μας κυβερνά ήδη σαράντα χρόνια,συσπειρώνει τις τάξεις του για να εξασφαλίσει τη συνέχεια του.

Το καθεστώς αυτό, το οποίο υπάρχει και εξακολουθεί να υφίσταται, τόσο στην Καταλονία όσο και στο υπόλοιπο ισπανικό κράτος, θεωρεί ότι διακυβεύεται η ίδια η επιβίωσή του. Δεχόμενο μεγάλη αμφισβήτηση και υφιστάμενομια βαθιά κρίση νομιμοποίησης, παρατηρεί με ανησυχία τη συσσώρευση ανοιχτών μετώπων μάχης.Η απειλή για την εδαφική ακεραιότητα του κράτους προστίθεται στα σκάνδαλα της διαφθοράς, στη δυσπιστία κατά της μοναρχίας, στην αμφισβήτηση των περιορισμών που εφαρμόζονται στον πληθυσμό, στη δυσαρέσκειας που οφείλεται στη εργασιακή δουλεία που οδήγησαν οι τελευταίες μεταρρυθμίσεις, στη μεγαλύτερη ηλικία συνταξιοδότησης, στις χαμηλότερες συντάξεις κλπ.Οι συνεχείς προσκλήσεις για υπεράσπιση του Συντάγματος πρέπει να νοηθούν ως μια προειδοποίηση για να τεθεί τέλος σε αυτή την πραγματική υπαρξιακή κρίση που πλήττει αυτό το κράτος.Ο κίνδυνος είναι ότι σε αυτή τη διαδικασία, οι καταπιεστικές συμπεριφορές, όπως αυτές που πρόσφατα έγιναν μάρτυρες σε πολλές καταλανικές πόλεις, αποτελούν τον κανόνα.Ή χειρότερα.

Φυσικά, δεν γνωρίζουμε ποια κατεύθυνση θα λάβουν τα γεγονότα.Οι οργανώσεις μας θα επικεντρώσουν την προσοχή τους σε αυτό που συμβαίνει, έτοιμες να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των εργαζομένων.Θα αντιταχθούμε με όλη μας τη δύναμη στην καταστολή και στην διάδοση των ακροδεξιών συμπεριφορών, οι οποίες είναι ήδη αντιληπτές.Φυσικά, δεν θα χειραγωγηθούμε από τις στρατηγικές των πολιτικών κομμάτων των οποίων οι στόχοι είναι ξένοι για εμάς.Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης, όταν αποφασίσει ότι έφτασε τελικά η ώρα να απαλλαγούμε από τη δικτατορία των πολιτικών και οικονομικών ελίτ που για πολύ καιρό έχουν διαχειριστεί τον έλεγχο της επικράτειας για να εξυπηρετήσουν αποκλειστικά τα δικά τους συμφέροντα.Ως ταξικές, ελευθεριακές και αγωνιστικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, θα είμαστε παρούσες στους δρόμους, στις κινητοποιήσεις, όπως έχουμε δείξει επανειλημμένα, κατά της καταστολής, των περιορισμών των δικαιωμάτων και των ελευθεριών και κατά της διαφθοράς.

Είναι πιθανό η κρίση στην Καταλονία να είναι το πραξικόπημα για ένα κρατικό μοντέλο που πεθαίνει.Το πού η αλλαγή αυτή κατευθύνεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εξαρτάται από την ικανότητά μας, ως τάξη, να στρέψουμε αυτή τη διαδικασία προς την αντίθετη κατεύθυνση από την καταστολή και την άνοδο του εθνικισμού.Ας έχουμε εμπιστοσύνη για την επίτευξη ενός τελικού αποτελέσματος με περισσότερες ελευθερίες και δικαιώματα, όχι το αντίστροφο. Βάζουμε ψηλά τον πήχη.

Για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες!

Ενάντια στην καταστολή των εργατικών τάξεων!

Confederación general del trabajo (CGT),
Solidaridad obrera,
Confederación nacional del trabajo (CNT)

https://florealanar.wordpress.com/2017/10/30/communique...ogne/

Η μετάφραση είναι από την ραδιοφωνική εκπομπή "Τα λεωφορεία του κόσμου" που μεταδιδεται καθε Τρίτη και Πέμπτη 11.30 από τις Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης 93.8FM

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Reflexiones sobre la situación de Afganistán

Αυτοοργάνωση ή Χάος

South Africa: Historic rupture or warring brothers again?

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

[Perú] Crónica de una vacancia anunciada o disputa interburguesa en Perú

Nigeria and the Hope of the #EndSARS Protests

© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]