user preferences

Θεσ/νίκη: Aντιφασιστική πορεία Δευτέρα 30/10

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αντιφασισμός | Νέα author Wednesday November 01, 2017 19:32author by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκηςauthor email ngnm55 at gmail dot com Report this post to the editors

Δε θα μπούμε καν στη διαδικασία να πούμε τα προφανή περί καλλιτεχνικής ελευθερίας ή περί του δημαγωγικού-δεσποτικού ρόλου της σκοταδιστικής εκκλησίας (την οποία έχουμε άλλωστε συνολικά χεσμένη). Θα πούμε μόνο ότι τον αέρα που πήραν την προηγούμενη εβδομάδα, πρέπει να τους τον κόψουμε. Δε θα αφήσουμε την πόλη μας έρμαιο στους φασίστες και τους σκοταδιστές, όσο λίγοι και αν είναι, όσο γελοίοι και αν φαντάζουν.
59acbf1300f6818df5e93c200f9527f3.jpg

Ενημέρωση από την αντιφασιστική πορεία Δευτέρα 30/10

Την προηγούμενη εβδομάδα ο φασιστικός εσμός της πόλης περίφερε το σάπιο σαρκίο του στην πόλη μας. Αυτήν τη φορά αφορμή ήταν η παράσταση “Η ώρα του Διαβόλου” η οποία παιζόταν στο θέατρο Αριστοτέλειο. Μισή χούφτα φασίστες με ελληνικές σημαίες αναμεμιγμένοι με χριστιανούς φονταμενταλιστές με σημαίες της βυζαντινής αυτοκρατορίας, κεριά και αγιασμούς βρέθηκαν έξω από το χώρο του θεάτρου για να διαμαρτυρηθούν για τη «βλασφημία», αφήνοντας όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους που κατοικούν σε αυτή την πόλη να θαυμάσουν την ηλιθιότητα τους.

Τη Δευτέρα 30/10 το ίδιο τσούρμο φασιστών καλούσε σε συγκέντρωσή διαμαρτυρίας για την παράσταση «Εκκλησιάζοντες» που παίζεται στο θέατρο Αυλαία. Ως απάντηση στο κάλεσμα των φασιστών υπήρχε καλεσμένη αντιφασιστική συγκέντρωση, 2μιση ώρες νωρίτερα από αυτό, στις 17:00 στην Καμάρα. Η συγκέντρωση καλούνταν από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, τον Ελευθέρου Κοινωνικό Χώρο Σχολείο, την κατάληψη Libertatia και τη Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό Μαύρο & Κόκκινο.

Στις 18:00 οι συγκεντρωμένοι αντιφασίστες και αντιφασίστριες ξεκίνησαν την πορεία, με σκοπό να κινηθούν προς το θέατρο «Αυλαία» (ΧΑΝΘ) όπου αργότερα θα γινόταν η συγκέντρωση των φασιστών. Η πορεία κινήθηκε μέσω της Εγνατίας, στην οδό Εθνική Αμύνης. Μόλις έφτασε στην Σβώλου, μπλοκαρίστηκε από ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ. Αυτήν τη φορά οι «δυνάμεις της τάξης» και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι δεν μπήκαν καν στον κόπο να κρύψουν την εύνοιά τους προς τους φασίστες. Χωρίς να βρίσκεται ούτε ένας φασίστας στο σημείο της συγκέντρωσης, φρόντισαν να τους διαφυλάξουν το μέρος, κρατώντας τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες σε τεράστια απόσταση από το θέατρο. Μετά το μπλοκάρισμα της, η πορεία κινήθηκε στις οδούς Σβώλου, Βενιζέλου, Εγνατία, από όπου και κατέληξε στο σιντριβάνι, όπου παρέμεινε ως και τις 20:30. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας η παρουσία των μπάτσων ήταν ασφυκτική, αποτρέποντας τους διαδηλωτές από το να κινηθούν πιο χαμηλά από τη Σβώλου σε όλο το μήκος της πόλης, ακόμα και σε αρκετούς δρόμους ανατολικότερα από το σημείο του θεάτρου.

Όταν τελικά οι φασίστες και οι χριστιανοί φονταμενταλιστές μαζεύτηκαν στο σημείο που με τόση επιμέλεια φρόντισαν οι μπάτσοι να τους διαφυλάξουν, το θέαμα ήταν όπως και τις υπόλοιπες φορές γελοιωδέστατο: γιγαντιαίες ελληνικές σημαίες, ανακατεμένες με γιαγιάδες που φώναζαν «αίσχος» και αστείους τύπους με σημαίες «ορθοδοξία ή θάνατος» (σαφώς το δεύτερο θα τους προτείναμε), συνολικού αριθμού… με το ζόρι 30.

Δε θα μπούμε καν στη διαδικασία να πούμε τα προφανή περί καλλιτεχνικής ελευθερίας ή περί του δημαγωγικού-δεσποτικού ρόλου της σκοταδιστικής εκκλησίας (την οποία έχουμε άλλωστε συνολικά χεσμένη). Θα πούμε μόνο ότι τον αέρα που πήραν την προηγούμενη εβδομάδα, πρέπει να τους τον κόψουμε. Δε θα αφήσουμε την πόλη μας έρμαιο στους φασίστες και τους σκοταδιστές, όσο λίγοι και αν είναι, όσο γελοίοι και αν φαντάζουν.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ
ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΣΜΑ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης – μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

lib_thess@hotmail.com

libertasalonica.wordpress.com

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]