Anarkismo.net     http://www.anarkismo.net

Η καταστολή δεν μπορεί να μας σιωπήσει!

[English] [Français]

category Κάτω Χώρες / Γερμανία / Αυστρία | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday August 31, 2017 21:04author by Coordination des Groupes Anarchistes - Anarkismoauthor email ngnm55 at gmail dot com

Ούτε στη Γερμανία ούτε κάπου αλλού

Δελτίο Τύπου της Coordination des Groupes Anarchistes (Συντονισμός Αναρχικών Ομάδων), μέλος του δικτύου του Anarkismo.net από τη Γαλλία, σχετικά με το πρόσφατο κλείσιμο και την απαγόρευση της γερμανόφωνης ιστοσελίδας Linksunten Indymedia και τις επιδρομές σε σπίτια που ακολούθησαν.
linksunten768x772_1.png

Ούτε στη Γερμανία ούτε κάπου αλλού: η καταστολή δεν μπορεί να μας σιωπήσει!

Το Linksunten.indymedia.org, ο κύριος δικτυακός τόπος εναλλακτικής πληροφόρησης στη Γερμανία, απαγορεύτηκε από τον υπουργό Εσωτερικών, Thomas de Maizière, στις 25 Αυγούστου. Η εκμετάλλευση αυτού του ιστότοπου και η χρήση του σχετικού λογότυπου θεωρούνται τώρα ποινικά αδικήματα. Σε τουλάχιστον πέντε κτίρια που χρησιμοποιούνταν από μέλη του γερμανικού κοινωνικού κινήματος έγιναν έφοδοι, συμπεριλαμβανομένου του αυτο-οργανωμένου κέντρου Kulturtreff στο Selbstverwaltung (KTS) στο Φράιμπουργκ. Αρκετά υλικά πληροφορικής κατασχέθηκαν καθώς και οτιδήποτε έμοιαζε με πιθανό όπλο (μαχαίρια, ραβδιά κλπ.), θεωρούμενα σήμερα ως πειστήρια ριζοσπαστικής αριστερής βίας.

Ξεκινώντας το 2008 και επιτρέποντας στον οποιονδήποτε να δημοσιεύει ανώνυμα, το linksunten.indymedia.org έγινε γρήγορα ο μεγαλύτερος δικτυακός χώρος στη γερμανική γλώσσα για την οργάνωση και την ενημέρωση του ριζοσπαστικού αριστερού κινήματος. Ο ιστότοπος έχει σήμερα περίπου μισό εκατομμύριο επισκέπτες ανά μήνα, ενώ τον περασμένο μήνα έφτασε σχεδόν τα 3 εκατομμύρια επισκέπτες, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά του G20 στο Αμβούργο.

Καθώς οι ομοσπονδιακές εκλογές θα διεξαχθούν σε λιγότερο από ένα μήνα, η απαγόρευση της ιστοσελίδας και οι επιδρομές σε σπίτια που ακολούθησαν, είναι πιο πιθανό να αποτελούν μια επίδειξη δύναμης για τα πιο συντηρητικά τμήματα του γερμανικού εκλογικού σώματος. Ακόμη και κοινωνικά μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με τη γερμανική αστυνομία επέκριναν το κλείσιμο μιας «σημαντικής πλατφόρμας του αριστερού κινήματος».

Επίσης ασκήθηκε αγωγή κατά του δικτυακού τόπου πληροφόρησης, με βάση το τρομακτικό γεγονός ότι κατηγορείται ως λέσχη, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι διαχειριστές θεωρούνται υπεύθυνοι για όλα όσα έχουν δημοσιευτεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που λάβαμε, τουλάχιστον ένα άτομο μπορεί να έχει συλληφθεί και όλοι κατηγορούνται ότι είναι μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.

Αυτό αποτελεί ένα νέο βήμα στην καταστολή των δραστηριοτήτων και των ιδεών μας στην Ευρώπη. Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τόσο σημαντικό ήταν το 1995, όταν η γερμανική κεντρική εξουσία απαγόρευσε την εφημερίδα «Radikal», κάτι που προκάλεσε πολλές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, ειδικά στο Αμβούργο. Στη Γαλλία, ακόμα κι αν μερικά μουσικά συγκροτήματα (ΖΕΠ, La Rumeur) και αντιεξουσιαστικές ιστοσελίδες πληροφοριών (Jura Libertaire, Indymedia Grenoble) έχουν απειληθεί επίσης για τους στίχους ή τα άρθρα τους, δεν έχουμε ποτέ βιώσει τέτοια βίαιη καταστολή εναντίον των μέσων έκφρασης και επικοινωνίας μας. Αυτή η επίθεση εναντίον μιας ριζοσπαστικής και αντιεξουσιαστικής πλατφόρμας πληροφόρησης, θα πρέπει να μας υπενθυμίζει την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην υπεράσπιση των μέσων επικοινωνίας μας μπροστά στην κρατική καταστολή.

Στη Γερμανία, όπως και παντού στην Ευρώπη, δεν είναι τώρα αρκετό για τις φιλελεύθερες κυβερνήσεις να αφήνουν ακροδεξιές ομάδες και κόμματα ενεργούν όπως θέλουν, χρησιμοποιώντας και εφαρμόζοντας μεγάλο μέρος της πολιτικής και της ρητορικής τους. Τώρα, επιτίθενται στα μέσα επικοινωνίας των αγωνιζόμενων ανθρώπων και καταστέλουν τους αναρχικούς, τους αντιφασίστες, τους αντιρατσιστές, τις φεμινίστριες, τους ακτιβιστές και τους συνδικαλιστές αγωνιστές. Το συντηρητικό κόμμα του CDU δεν σταματά να εκδικείται τις διαδηλώσεις εναντίον των G20 με αυτές τις ενέργειες. Απαιτεί τώρα το κλείσιμο του εναλλακτικού πολιτιστικού κέντρου Rote Flora, στο Αμβούργο.

Ενάντια στην κρατική καταστολή και τις επιθέσεις κατά της ελευθερίας του λόγου, δεν υπάρχει τίποτα να περιμένουμε από τις κυβερνήσεις και τις αρχές! Σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, ας αντισταθούμε, ας υπερασπιστούμε τα μέσα επικοινωνίας και του αγώνα μας, ας εκφραστούμε, ας οργανωθούμε και ας αγωνιστούμε μαζί για την πτώση του καπιταλισμού, της πατριαρχίας, του ρατσιστικού συστήματος κυριαρχίας και του Κράτους!

International Relations of the Coordination des Groupes Anarchistes,

26 Αυγούστου 2017

Υ.Γ.: Στις 26 Αυγούστου, ο ιστότοπος δημοσίευσε ένα μήνυμα στα γερμανικά και τα αγγλικά, προκαλώντας τις «κυβερνήσεις του Βιομηχανικού Κόσμου» με αποσπάσματα από τη «Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας του Κυβερνοχώρου». «Θα επιστρέψουμε σύντομα» και «θα εξαπλωθούμε σ’ ολόκληρο τον κόσμο, ώστε κανένας να μην μπορεί να σταματήσει τις σκέψεις μας»: ηγέτες, θυμηθείτε!, Ποτέ δεν θα μας ξεφορτωθείτε!

*Ελληνική μετάφραση «Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης», 31 Αυγούστου 2017.

Σύνδεσμοι:
Στα αγγλικά
https://anarkismo.net/article/30479

Στα γαλλικά
https://www.anarkismo.net/article/30482

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

http://www.anarkismo.net/article/30485

Anarkismo.net is a international anarchist-communist news service