Benutzereinstellungen

Neue Veranstaltungshinweise

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος

Es wurden keine neuen Veranstaltungshinweise in der letzten Woche veröffentlicht

Το κράτος ούτε μπορεί ούτε θέλει

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Περιβάλλον | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday August 24, 2017 21:04author by Αναρχική Ομοσπονδίαauthor email ngnm55 at gmail dot com Report this post to the editors

Για τις δασικές πυρκαγιές

Μόνο με τη συγκρότηση τοπικών περιπολιών, οργανωμένων και εξοπλισμένων με μαζική συμμετοχή μπορεί να υπάρξει πρόληψη και έγκαιρη καταστολή των πυρκαγιών. Μόνο αν πάρουμε πίσω το κλεμμένο δημόσιο από τα χέρια του κράτους και της αγοράς μπορούμε να είμαστε κύριοι των ζωών μας. Το περιβάλλον μπορεί να είναι ασφαλές μόνο στα χέρια αυτών που ζουν, ιδρώνουν και εξαρτώνται από αυτό. Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει να πάρουμε απόφαση ότι ο ρόλος του τηλεθεατή έκτακτων δελτίων είναι τελικά ο πιο σίγουρος εμπρησμός.
insidthumblarge.jpg

Δασικές Πυρκαγιές: Το κράτος ούτε μπορεί ούτε θέλει

Κάθε χρόνο η ίδια δουλειά. Τεράστιες δασικές εκτάσεις, από αυτές που στον καπιταλιστικό κόσμο της «ανάπτυξης» είναι πρακτικά άχρηστες (αν όχι εμπόδιο) στα σχέδια της αγοράς καταστρέφονται και μαζί τους χάνονται ζωές, περιουσίες ανθρώπων της τάξης μας, υποβαθμίζεται η ζωή όλων. Κάθε χρόνο το ίδιο ποίημα από τα ΜΜΕ, οι ίδιες πομφόλυγες από την εκάστοτε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, οι ίδιες ευχές για πρόληψη, για μέσα πυρόσβεσης και ελλείψεις σε προσωπικό, το ίδιο πανηγύρι για το θεαθήναι με τις αναδασώσεις των ΜΚΟ και του κάθε ΣΚΑΙ.

Η πραγματικότητα είναι αδήριτη. Το φυσικό περιβάλλον είναι κάτι εντελώς αδιάφορο για την ιερά συμμαχία κράτους και κεφάλαιου. Τα δάση, το νερό οι παραλίες έχουν αξία μόνο και για όσο μπορούν να φέρουν κέρδη σε επιχειρήσεις, να ανεβάσουν αξίες ακινήτων ή να γίνουν προπαγάνδα στα χείλη καθεστωτικών προπαγανδιστων. Ας το πάρουμε απόφαση, για την εξουσία τα δάση είναι άχρηστα. Δεν θέλει, ειδικά στην περίοδο της κρίσης, να «σπαταλήσει» πόρους σε εξοπλισμό ή προσλήψεις. Αν πρέπει να κοπούν από κάπου πόροι, οι καθαρισμοί των ξερών την άνοιξη, η συντήρηση του δασικού δικτύου της ΔΕΗ, η αποκομιδή σκουπιδιών και οι «μαύρες χωματερές» των δήμων θα είναι τα πρώτα θύματα.

Μόνο που και στις περιόδους της «ευμάρειας», τότε που υποτίθεται ότι και εξοπλισμοί υπήρχαν και μπορούσαν να συντηρηθούν, τότε που γίνονταν προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού στην πυρόσβεση, πάλι τα ίδια είχαμε.

Δεν θα μπούμε σε συνομωσιολογίες για το πώς ξεκινάνε και ποιος ωφελείται απο τις σημερινές πυρκαγιές. Όλοι ξέρουμε πώς η λούμπεν (αλλά και η «καθωσπρέπει») αστική τάξη έχτισε στο παρελθόν τις βίλες της πάνω στα καμμένα, πώς φτιάχθηκε το περιαστικό real estate, πώς οι διακρατικές διαμάχες έκαψαν δάση στις «ευαίσθητες» περιοχές και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου. Σε κάθε περίπτωση, η πιθανότητα δασικών πυρκαγιών δεν θα μας εγκαταλείψει είτε εξαιτίας φυσικών συνθηκών ή και τυχαίων περιστατικών, ή ακόμα και εξαιτίας της αδιαφορίας των πολιτών στους αυτοκινητόδρομους, στις κατασκηνώσεις, κ.λπ. Το ερώτημα είναι αν το κράτος, που υποτίθεται δουλειά του είναι να απαντά σε αυτού του είδους τις προκλήσεις θέλει και μπορεί να το κάνει. Η απάντηση είναι πως ούτε θέλει ούτε μπορεί.

Το κράτος δεν είναι ένας μηχανισμός προστασίας, είναι ένα παράσιτο του κοινωνικού πλούτου, είναι ο υπερασπιστής των συμφερόντων του κεφαλαίου. Η μόνη λύση είναι η άμεση κοινωνική κινητοποίηση στις υπό απειλή περιοχές, με τη συνδρομή όλης της κοινωνικής βάσης. Παράλληλα με την άσκηση της μέγιστης δυνατής πίεσης προς κρατικές, περιφερειακές και δημοτικές αρχές να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες υποδομές, οφείλουμε να αυτοοργανωθούμε και να προφυλάξουμε το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε.

Μόνο με τη συγκρότηση τοπικών περιπολιών, οργανωμένων και εξοπλισμένων με μαζική συμμετοχή μπορεί να υπάρξει πρόληψη και έγκαιρη καταστολή των πυρκαγιών. Μόνο αν πάρουμε πίσω το κλεμμένο δημόσιο από τα χέρια του κράτους και της αγοράς μπορούμε να είμαστε κύριοι των ζωών μας. Το περιβάλλον μπορεί να είναι ασφαλές μόνο στα χέρια αυτών που ζουν, ιδρώνουν και εξαρτώνται από αυτό. Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει να πάρουμε απόφαση ότι ο ρόλος του τηλεθεατή έκτακτων δελτίων είναι τελικά ο πιο σίγουρος εμπρησμός.

Αναρχική Ομοσπονδία

Verwandter Link: http://anarchist-federation.gr/

12311094_1697455980474713_9086228949900891244_n.jpg

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Περιβάλλον | Ανακοίνωση Τύπου | gr

Thu 28 Mar, 19:35

browse text browse image

download.jpg imageΗ βιβλική καταστρο&#... 21:14 Sat 07 Aug by Αναρχικοί από την Εύβοια 0 comments

Οι εκλογές δεν αποτελούν τίποτα παραπάνω από ένα μηχανισμό του συστήματος για να ανανεώνει τον εαυτό του, απλά αλλάζοντας το προσωπείο της καταπίεσης. Ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, το Ελληνικό καπιταλιστικό κράτος θα έχει ακριβώς τις ίδιες ανάγκες για συνεχή ανάπτυξη και θα εξακολουθήσει να αφήνει τα βουνά μας να κατασπαράσσονται από τη φωτιά. ... Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες να είστε δυνατοί και να μην έχετε αυταπάτες. Δύσκολες μέρες έρχονται. Οργανωθείτε οριζόντια και διεκδικήστε το ανθρώπινο δικαίωμα για μια αξιοπρεπή ζωή.

saronikos.jpg imageΣαρωνικός, η θαλάσσ&... 17:23 Tue 24 Oct by Αγρός 0 comments

Ενάντια σε αυτή τη συνθήκη, ενάντια στο ρυπογόνο πολιτισμό να ορθώσουμε τις συλλογικές μας αντιστάσεις, αυτοοργανωμένα και αδιαμεσολάβητα. Με πολύμορφες δράσεις, με την ενίσχυση σχέσεων αλληλεγγύης και τη δικτύωση των αγώνων, με την εδαφικοποίηση των προταγμάτων μας μέσα από την οικειοποίηση και κατάληψη εδαφών, να πάρουμε θέση ενάντια στα σχέδια κράτους και κεφαλαίου, για τη γη και την ελευθερία.

img_1742696x522.jpg imageΕπιχειρούμενη λει ... 19:15 Mon 24 Jul by Αναρχική Πολιτική Οργάνωση 0 comments

Ανακοίνωση της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης σχετικά με την επιχειρούμενη λειτουργία του Υ/Η φράγματος Μεσοχώρας και τον αγώνα ενάντια στην καταστροφή του ποταμού Αχελώου.

skouries.jpg imageΑγώνας ενάντια στο&#... 19:10 Sun 20 Mar by Κρακατόα 0 comments

Να αγωνιστούμε για την ανατροπή του συστήματος που τεμαχίζει τη γη σε χώρες και οικόπεδα πλασάροντας νοοτροπίες τοπικισμού και εθνικισμού, με σκοπό η τακτική του διαίρει και βασίλευε να διαχωρίζει τους καταπιεσμένους, τη στιγμή που ο βαθύτερος σκοπός είναι η δημιουργία πιστών και καθηλωμένων υπηκόων.
Να δώσουμε μάχες στο σήμερα για την καταστροφή του συστήματος που δεν διστάζει να δηλητηριάσει ολόκληρες περιοχές και όλα τα ζώα, ανθρώπινα και μη, που κατοικούν σε αυτές, για να καλύψει τις επίπλαστες ανάγκες που το ίδιο δημιουργεί, πλουτίζοντας ταυτόχρονα στις πλάτες των από τα κάτω.

img_6442.jpg imageOι αγώνες μας δεν έχο... 20:27 Sun 05 Aug by Συντονιστικό Θεσ/νίκης ενάντια στα μεταλλεία 0 comments

Κείμενο με αφορμή την συγκέντρωση στις Σκουριές την Κυριακή 5 Αυγούστου.

textΕνάντια στο Συνέδρ&#... 21:09 Thu 07 May by Κοινός Τόπος 0 comments

Συγκέντρωση – Πορεία Σύνταγμα 9/5/09, 11.00πμ Κοινός Τοπος - Ελευθεριακό Δίκτυο Αντίστασης στην Βιοτεχνολογία και την Τεχνοεπιστήμη της Κυριαρχίας

textΠετρέλαιο ντίζελ... 17:57 Mon 13 Apr by συνέλευση ενάντια στην παραπληροφόρηση 0 comments

Τελικά μπορεί το ποτάμι να πήρε το πετρέλαιο από το εργοστάσιο και να το απομάκρυνε, αυτό που όμως δεν θα μπορέσει να πάρει κανένα ποτάμι είναι το γεγονός οι αυτόχθονες αρχίζουν και ξυπνάνε. Ακηδεμόνευτα και αυτόοργανωμένα προετοιμάζουν εκείνη τη μέρα που θα διώξουν τον αφέντη και όλη την κουστωδία που τον συντηρεί. Κι ίσως αυτό γίνει πριν το κάρβουνο τελειώσει…

textΑεροδρόμιο Ηρακλε ... 17:53 Mon 13 Apr by Πρωτοβουλία Πολιτών 1 comments

Κανένας νοήμον νους δεν πίστευε πότε, ότι θα υλοποιηθεί το έργο «νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλλι[h1] ». Δεν πίστευε ότι τον 21ο αιώνα θα φύτευαν ένα τέτοιο έκτρωμα ανάμεσα σε 34 χωρία, δίπλα σε ενεργό στρατιωτικό αεροδρόμιο, στην πιο καθαρή και γόνιμη πεδιάδα του νομού!!!!. Η περιβαλλοντική μελέτη του ΕΥΠΕ/ΥΠΕΧΩΔΕ μπάζει από παντού ακόμα και για τον πλέον άσχετο με ειδικούς όρο άνθρωπο...

textΓια τη διαρροή πετρ&... 19:54 Mon 23 Mar by Συνέλευση ενάντια στην παραπληροφόρηση 0 comments

Τελικά μπορεί το ποτάμι να πήρε το πετρέλαιο από το εργοστάσιο και να το απομάκρυνε, αυτό που όμως δεν θα μπορέσει να πάρει κανένα ποτάμι είναι το γεγονός οι αυτόχθονες αρχίζουν και ξυπνάνε. Ακηδεμόνευτα και αυτόοργανωμένα προετοιμάζουν εκείνη τη μέρα που θα διώξουν τον αφέντη και όλη την κουστωδία που τον συντηρεί. Κι ίσως αυτό γίνει πριν το κάρβουνο τελειώσει…

textΚοινός Τόπος 18:44 Thu 19 Mar by Κοινός Τόπος 1 comments

Κοινός Τόπος - Ελευθεριακό Δίκτυο Αντίστασης στη Βιοτεχνολογία και την Τεχνοεπιστήμη της Κυριαρχίας

more >>

imageΕνάντια στους ενερ&#... Feb 01 by BA 0 comments

Ας συνδυάσουμε όλο τον πλούτο που έχουμε γεννήσει τις τελευταίες δεκαετίες. Την αυτοοργάνωση, τον αντιφασισμό (θα βρούμε πολλούς πατριώτες μπροστά μας, να μην αφήσουμε στους φασίστες χώρο), την κριτική στον σπισισμό και την καταστροφή της φύσης, την μάχη ενάντια στην πατριαρχία (η απληστία και η αδιαφορία για τη φύση είναι συγκροτητικό της πατριαρχίας), τις πρακτικές άμεσης δράσης. Και ας δοκιμάσουμε αυτό που τόσο συχνά λέμε. Την συνδιαμόρφωση με άλλους, έξω από εμάς, παράλληλα με την δικιά μας παρέμβαση.

textΓια το Αιολικό Πάρκ&... Jul 30 by Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Ημαθίας 0 comments

Οι εργαζόμενες/οι οφείλουμε σε αυτή την κατεύθυνση να συνταχθούμε μέσα από τις ενώσεις αλλά και τις συλλογικές μας οργανώσεις στον αγώνα για την προστασία του Βερμίου από το κράτος και τις επιχειρήσεις. Το βουνό μας ήταν εκεί πριν από εμάς και θέλουμε να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές όπως το βρήκαμε. Θεωρούμε πως πρέπει να ανοίξει ένας διάλογος στην τοπική κοινωνία για την ορθολογική κοινή χρήση (κι όχι εκμετάλλευση) του βουνού, στην κατεύθυνση της συμπληρωματικής ισόρροπης συμβίωσης ανθρώπων και φύσης.

imageΚυπριακό και εδραί&#... Jul 22 by ελευθεριακό γυρολόι 0 comments

Το κυπριακό (όπως και το παλαιστινιακό) ως προσπάθεια επίλυσης -δια της διχοτόμησης- που επιχειρούν οι ΗΠΑ και που προσκρούουν στις υπερβολικές απαιτήσεις της τοπικής υπερδύναμης, Τουρκίας, παραμένει ένας σίγουρος χώρος για τη διευθέτηση των αμερικανικών συμφερόντων και μάλιστα κατόπιν εδραίωσης της παρουσίας του ΝΑΤΟ «για το προσφυγικό» μετά την άθλια συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, με τον ελλαδικό παράγοντα να υπακούει στην αμερικανική πολιτική και να επεκτείνει την πολιτκή αυτή στη συμμαχία με την Κύπρο, την Αίγυπτο και το Ισραήλ.

imageΓια το φράγμα Πείρο&... May 18 by Αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” 0 comments

Για το φράγμα Πείρου - Παραπείρου στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας
Εισήγηση της αναρχικής ομάδας "δυσήνιος ίππος" στην πολιτική εκδήλωση για το νερό που πραγματοποιήθηκε στις 28 Απρίλη 2017 στην Πάτρα, στο πλαίσιο του διημέρου εκδηλώσεων για την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

imageΗ τουριστική βιομη&#... Aug 10 by αμοιβάδα 0 comments

Σε αυτόν τον τόπο αν κάτι έχει γίνει ξεκάθαρο σε όποιον-α έχει ακόμα τη θέληση να δει, είναι ο τρόπος διαχείρησης και η μεταβίβαση των χρεών των αφεντικών, που τα ίδια δημιούργησαν, σε δημόσιο χρέος. Είναι σχεδόν πλήρης η από μέρους μας υιοθέτηση της αφήγησής τους πως το «χρέος» και η κρίση είναι κάτι για το οποίο εκείνα δε φταίνε, αλλά φταίμε εμείς και οι «κακοί ξένοι».

more >>

imageΗ βιβλική καταστρο&#... Aug 07 0 comments

Οι εκλογές δεν αποτελούν τίποτα παραπάνω από ένα μηχανισμό του συστήματος για να ανανεώνει τον εαυτό του, απλά αλλάζοντας το προσωπείο της καταπίεσης. Ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, το Ελληνικό καπιταλιστικό κράτος θα έχει ακριβώς τις ίδιες ανάγκες για συνεχή ανάπτυξη και θα εξακολουθήσει να αφήνει τα βουνά μας να κατασπαράσσονται από τη φωτιά. ... Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες να είστε δυνατοί και να μην έχετε αυταπάτες. Δύσκολες μέρες έρχονται. Οργανωθείτε οριζόντια και διεκδικήστε το ανθρώπινο δικαίωμα για μια αξιοπρεπή ζωή.

imageΣαρωνικός, η θαλάσσ&... Oct 24 0 comments

Ενάντια σε αυτή τη συνθήκη, ενάντια στο ρυπογόνο πολιτισμό να ορθώσουμε τις συλλογικές μας αντιστάσεις, αυτοοργανωμένα και αδιαμεσολάβητα. Με πολύμορφες δράσεις, με την ενίσχυση σχέσεων αλληλεγγύης και τη δικτύωση των αγώνων, με την εδαφικοποίηση των προταγμάτων μας μέσα από την οικειοποίηση και κατάληψη εδαφών, να πάρουμε θέση ενάντια στα σχέδια κράτους και κεφαλαίου, για τη γη και την ελευθερία.

imageΕπιχειρούμενη λει ... Jul 24 0 comments

Ανακοίνωση της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης σχετικά με την επιχειρούμενη λειτουργία του Υ/Η φράγματος Μεσοχώρας και τον αγώνα ενάντια στην καταστροφή του ποταμού Αχελώου.

imageΑγώνας ενάντια στο&#... Mar 20 0 comments

Να αγωνιστούμε για την ανατροπή του συστήματος που τεμαχίζει τη γη σε χώρες και οικόπεδα πλασάροντας νοοτροπίες τοπικισμού και εθνικισμού, με σκοπό η τακτική του διαίρει και βασίλευε να διαχωρίζει τους καταπιεσμένους, τη στιγμή που ο βαθύτερος σκοπός είναι η δημιουργία πιστών και καθηλωμένων υπηκόων.
Να δώσουμε μάχες στο σήμερα για την καταστροφή του συστήματος που δεν διστάζει να δηλητηριάσει ολόκληρες περιοχές και όλα τα ζώα, ανθρώπινα και μη, που κατοικούν σε αυτές, για να καλύψει τις επίπλαστες ανάγκες που το ίδιο δημιουργεί, πλουτίζοντας ταυτόχρονα στις πλάτες των από τα κάτω.

imageOι αγώνες μας δεν έχο... Aug 05 0 comments

Κείμενο με αφορμή την συγκέντρωση στις Σκουριές την Κυριακή 5 Αυγούστου.

more >>
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]