user preferences

Recent articles by ΕΣΕ Ρεθύμνου

image1η Μάη: Δεν είνα... 0 comments

imageΕκλογές στην &#... 0 comments

imageΕίμαστε εδώ γ&#... 0 comments

Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Αναρχικό κίνημα

Η ανάγκη για restart May 29 23 by Ευριπίδης Καλτσάς

1η Μάη: μέρα ταξ... May 01 23 by Πρωτ. Αναρχ. Αγ. Αναργ.-Καματερού

Αντιεκλογικ^... Mar 31 23 by Αναρχικοί Αγ.Αναργύρων-Καματερού

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Roza Nera

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου author Sunday June 04, 2017 21:13author by ΕΣΕ Ρεθύμνου Report this post to the editors

Κείμενο αλληλεγγύης της τεότευκτης ομάδας μας στην κατάληψη Roza Nera (Χανιά)
Το κείμενο μοιράστηκε σε 300 αντίτυπα στα μαγαζιά και τις περαστικές/ούς της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου, το Σάββατο, 3 Ιουνίου.
rosanera2300x168.jpg

ΔΕΝ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ: ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ

Τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις ανεξαρτήτως χρώματος έχουν επιδοθεί σε εκστρατεία εξάλειψης των αυτοδιαχειριζόμενων και ελεύθερων χώρων. Αυτό που θέλουν είναι να βρισκόμαστε μόνο στα σπίτια μας, ή στις καφετέριες, τα μπαρ και τα εμπορικά κέντρα (mall). Μπορούμε δηλαδή να είμαστε μόνο καταναλωτές και πελάτες. Ως εκ τούτου η επίθεση που δέχεται η κατάληψη Rosa Nera στα Χανιά δεν είναι τυχαία.

Η κατάληψη στεγάζεται σε κτίριο του Πολυτεχνείου Χανίων και αποτελεί εδώ και 13 χρόνια έναν εμβληματικό χώρο πολιτισμού και αγώνα, καλύπτοντας επίσης στεγαστικές ανάγκες. Στις εγκαταστάσεις της, το ακούραστο μεράκι των ανθρώπων που έδωσαν ζωή στο κτίριο έχει δημιουργήσει θεατρική σκηνή, βιβλιοθήκη-αναγνωστήριο, χώρο παρουσιάσεων, παιδικό στέκι, εργαστήρι κατασκευών, χώρο χαριστικού παζαριού, εργαστήρι χειροποίητου ψωμιού και καφενείο. Σε αυτά τα 13 χρόνια έχουν διοργανωθεί εκατοντάδες παραστάσεις, συναυλίες, παρουσιάσεις, συζητήσεις, εργαστήρια, συνελεύσεις, γλέντια, καφενεία οικονομικής ενίσχυσης συλλογικοτήτων και δράσεων, όλα με αντιεμπορευματικό χαρακτήρα. Πρόσφατα διέρρευσε ότι ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Βασίλειος Διγαλάκης, στο πλαίσιο της γενικότερης εκποίησης της περιουσίας του ιδρύματος, έκανε πλειοδοτικό διαγωνισμό για να μεταβληθεί ο χώρος της κατάληψης σε πολυτελές ξενοδοχείο. Η υπέροχη θέα από το Καστέλι, όπου βρίσκεται η κατάληψη, από ανοιχτή σε όλο τον κόσμο θα προορίζεται μόνο σε όσους έχουν γεμάτο πορτοφόλι.

Είναι λογικό και επόμενο οι κυβερνήσεις να θέλουν να μας στερήσουν κάθε τόπο όπου μπορούμε να οργανωνόμαστε. Είναι λογικό και επόμενο να θέλουμε ν’ αντισταθούμε με κάθε τρόπο σ’ αυτή τη μεθόδευση. Η νεότευκτη ομάδα μας καλεί σε αλληλεγγύη και γνωριμία με την κατάληψη!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ROSA NERA

ΕΣΕ (Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση) Ρεθύμνου

Related Link: http://eserethymnou.espivblogs.net
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]