user preferences

Recent articles by ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Λαϊκοί Αγώνες

Η εκλογική συ&#... May 27 23 by Αργύρης Αργυριάδης

Ρομά και επαν&#... Dec 12 22 by Γιάννης Βολιάτης

Ιανός: Ο διπρό&... Feb 20 22 by Αργύρης Αργυριάδης

Μια απο τα ίδια ή μια καινούρια αρχή;

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Λαϊκοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Tuesday May 16, 2017 05:59author by ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Report this post to the editors

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΘΗΝΑ 10:30 ΠΟΡΕΙΑ, Μουσείο, στηρίζουμε τα μπλοκ των σωματείων βάσης ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 9:00 ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ, Τσιμισκή με Αριστοτέλους 10:00 ΠΟΡΕΙΑ, Καμάρα, στηρίζουμε τα μπλοκ των σωματείων βάσης ΗΡΑΚΛΕΙΟ 9:00, ΠΟΡΕΙΑ, Άγαλμα Βενιζέλου
12311094_1697455980474713_9086228949900891244_n.jpg

Μια απο τα ίδια ή μια καινούρια αρχή;

Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί με τις αλυσίδες είναι να τις συνηθίσεις. Ηδη, εδώ και 7 χρόνια, ανά τακτά χρονικά διαστήματα κράτος και κεφάλαιο \\\"δαγκώνουν\\\" κι ένα νέο κομμάτι από τα τελευταία μέσα επιβίωσης του κόσμου της εργασίας. Μοιάζει με φυσικό φαινόμενο κάθε 1,5 χρόνο, μετά απο μια \\\"αγωνιώδη\\\" περίοδο υποτιθέμενων διαπραγματεύσεων του ελληνικού κράτους με τους πάτρωνές του, την ΕΕ και το ΔΝΤ, να ανακοινώνονται οι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, να χάνονται νέα εργατικά δικαιώματα, να υποτιμάται η τάξη μας όλο και πιο πολύ. Ούτε καν η φρασεολογία δεν αλλάζει απο ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ και από ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι όμως φυσικό φαινόμενο. Είναι πολιτικό φαινόμενο που παράγεται απο την αγωνιστική αποστράτευση της καταπιεζόμενης κοινωνίας. Κι αυτό σημαίνει ένα πράγμα: θα υποτιμηθούμε ακόμα περισσότερο. Τα σημερινά μέτρα είναι ο προάγγελος των επόμενων που είναι ο προάγγελος των μεθεπόμενων. Ωσπου το κεφάλαιο να πετύχει την πλήρη κυριαρχία πάνω σε κάθε πτυχή των ζωών μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, για όποιον/α ξέρει πολιτική ιστορία έκανε ότι υποσχέθηκε. Όχι σε εμάς. Αλλά στο καθεστώς που πάντοτε υπηρετεί η καθεστωτική αριστερά και η σοσιαλδημοκρατία. Αφομοίωσε τη δυναμική της κοινωνικής αντεπίθεσης των πρώτων μνημονιακών χρόνων, την έσυρε στον εξευτελισμό της κάλπης και μετά την αντάλλαξε με μια θέση όχι μόνο στην εξουσία σήμερα, αλλά και ως σταθερός πόλος του νέου δικομματισμού τα επόμενα χρόνια. Οχι άσχημα για ευρωκομμουνιστές του 4%, πολύ άσχημα για όλους εμάς. Γιατί ο καλύτερος τρόπος να συνηθίσεις τις αλυσίδες σου είναι αυτός που σου υπόσχεται να στις βγάλει να σου πει πως είναι τελικά απαραίτητο να τις φοράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το καλύτερο δώρο, η πιο σίγουρη λύση για το κράτος και το κεφάλαιο που στην ιστορική περίοδο που ζούμε έχει αποφασίσει να τα \\\"μαζέψει\\\" όλα.

Και να λοιπόν που είμαστε μπροστά σε ένα νέο μνημόνιο.

Καλούμε τον κόσμο να πλαισιώσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα καλεστούν και την απεργία στις 17 Μάη. Να τις πλαισιώσει χωρίς καμιά αυταπάτη ότι όσο αυτές μένουν περιορισμένες στο γεγονός της ψήφισης δεν θα είναι τίποτα άλλο από αγωνιστικά τελετουργικά που δίνουν ένα κάποιο μήνυμα δυσαρέσκειας. Να τις πλαισιώσει έχοντας στο νου πως από την ίδια εκείνη στιγμή πρέπει να αρχίσει μια νέα διαδικασία. Μια διαδικασία πολιτικής και κοινωνικής στράτευσης, συμμετοχής και σχεδιασμένης αντεπίθεσης σε όλα τα μέτωπα: στο πεζοδρόμιο, στο δρόμο, στη δουλειά, στη γειτονιά. Έναν αγώνα που θα κρατήσει καιρό και θα είναι δύσκολος. Τόσο δύσκολος, όσο χειρότερη έχει γίνει η ταξική μας θέση και η δυνατότητα εκβιασμού της εξουσίας πάνω μας. Το κόστος της παραίτησης το πληρώνουμε ήδη και την επόμενη φορά που θα γίνει ψήφιση \\\"μνημονίων\\\" θα είναι ακόμα μεγαλύτερο από ότι σήμερα. Όσο ανεχόμαστε τις αλυσίδες αυτές θα γίνονται βαρύτερες.

Τα ψέματα έχουν τελειώσει από καιρό, όσο αποφεύγουμε τη μάχη τόσο θα γνωρίζουμε την ήττα. Με αφορμή αυτό το μνημόνιο να ξεκινήσουμε μια νέα περίοδο αγωνιστικής και πολιτικής ανασυγκρότησης, συμμετοχής και σύγκρουσης. Ώσπου το χέρι του κόσμου της εργασίας να γίνει ισχυρό και να προκαλέσει τον φόβο στο κράτος και το κεφάλαιο.

Ώσπου να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη μας και απαλλαχτούμε μια και για πάντα από τα καπιταλιστικά παράσιτα και τους κάθε χρωματικής απόχρωσης διαχειριστές της εξουσίας και των ζωών μας.

Χρειαζόμαστε μια καινούρια αρχή.

Ολοι στους δρόμους.

ΑΘΗΝΑ
10:30 ΠΟΡΕΙΑ, Μουσείο, στηρίζουμε τα μπλοκ των σωματείων βάσης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
9:00 ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ, Τσιμισκή με Αριστοτέλους
10:00 ΠΟΡΕΙΑ, Καμάρα, στηρίζουμε τα μπλοκ των σωματείων βάσης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
9:00, ΠΟΡΕΙΑ, Άγαλμα Βενιζέλου

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

anarchist-federation.gr
info@anarchist-federation.gr
twitter: twitter.com/anarchistfedGr
fb: facebook.com/anarxikiomospondia2015

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]