user preferences

Η αλληλεγγύη δεν εκκενώνεται

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Tuesday March 14, 2017 16:15author by Αλληλέγγυοι Λειτουργοί Υγείας Report this post to the editors

Το ξημέρωμα της Δευτέρας 13 Μαρτίου, 130 δικοί μας άνθρωποι αναγκάστηκαν να φύγουν ακούσια από την κατάληψη φιλοξενίας, στο μέχρι τότε και για παραπάνω από ένα χρόνο εγκαταλελειμμένο κτίριο του Δρακοπούλειου κέντρου αιμοδοσίας στην Αλικβιάδου 9, στο οποίο είχαν επιλέξει εκούσια να μείνουν εκεί. Στέλνουμε δε αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους συλληφθέντες της κατάληψης της Βίλας Ζωγράφου, έναν τοπικό ακηδεμόνευτο χώρο που επίσης εκκενώθηκε σήμερα. Είναι φανερό ότι το σύγχρονο «αριστερό» υπόδειγμα είναι αυτό της επιτηρούμενης κατασταλτικά συνοδείας και της θεσμικής κηδεμονίας, απέναντι σε ότι είναι ακηδεμόνευτο και αυτοργανωμένο όπως οι δυο καταλήψεις που εκκενώθηκαν σήμερα.
vilazografou.jpg


Το ξημέρωμα της Δευτέρας 13 Μαρτίου, 130 δικοί μας άνθρωποι αναγκάστηκαν να φύγουν ακούσια από την κατάληψη φιλοξενίας, στο μέχρι τότε και για παραπάνω από ένα χρόνο εγκαταλελειμμένο κτίριο του Δρακοπούλειου κέντρου αιμοδοσίας στην Αλικβιάδου 9, στο οποίο είχαν επιλέξει εκούσια να μείνουν εκεί.

Οι Αλληλέγγυοι Λειτουργοί Υγείας (ΑΛΥ) από την πρώτη στιγμή που άνοιξε ο συγκεκριμένος χώρος φιλοξενίας σταθήκαμε δίπλα στους 130 κυνηγημένους-ες από την Συρία. Την τελευταία εβδομάδα μάλιστα, μαζί με συναδέλφους πρόσφυγες που έμεναν στην κατάληψη, είχαμε ξεκινήσει από κοινού τον καθαρισμό και τις εργασίες για το στήσιμο ιατρείου, που θα κάλυπτε τις ιατροφαρμακευτικές ανάγκες της κατάληψης και όχι μόνο. Δυστυχώς, τα σχέδια μας διακόπηκαν βάναυσα από την κυβέρνηση της πρώτης φορά αριστερά η οποία επιβάλει την «νομιμότητα» και τον κατασταλτικό ανθρωπισμό της, συνεπικουρούμενη από φιλάνθρωπες ΜΚΟ όπως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, του οποίου ιδιοκτησία ήταν το συγκριμένο εγκαταλελειμμένο κτίριο.

Φυσικά η επέμβαση κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΕΣ, υπάρχει σχέδιο στέγασης για τα ασυνόδευτά ανήλικα προσφυγόπουλα στο συγκεκριμένο κτίριο. Το εν λόγω έργο θα χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ, οπότε και ο κ.Αυγερινός, υποστράτηγος ε.α, μυρίστηκε χρήμα και ζήτησε την αξιοποίηση του Δρακοπούλειου, που εδώ και έναν χρόνο επρόκειτο να φιλοξενήσει άστεγους της Αθήνας, σχέδιο που παρέμεινε στα χαρτιά. Επίσης, θα χρησιμοποιηθεί κι άλλο ένα παρατημένο κτίριο του ΕΕΣ στην Κηφισιά, το οικοτροφείο – νοσοκομείο των αδελφών νοσοκόμων, για το οποίο κάτοικοι της περιοχής με την υποστήριξη των δημοτικών συμβούλων της Ελληνικής Αυγής άρχισαν ήδη να αντιδρούν.

Όπως φαίνεται για τον ερυθρό σταυρό και τον πρόεδρο του είναι πολλά τα λεφτά και θα είναι κρίμα να μην αξιοποιηθούν. Φυσικά αυτός ο «ανθρωπισμός» με το αζημίωτο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική έννοια της αλληλεγγύης αλλά και του εθελοντισμού. Όπως είναι αναμενόμενο δεν πρόκειται να πτοηθούμε από τέτοιες ενέργειες. Ευελπιστούμε αν και αμφιβάλουμε ότι οι χρόνια πάσχοντες και πολυτραυματίες που διέμεναν στην κατάληψη, ότι θα τύχουν ισάξιας τουλάχιστον φροντίδας υγείας στις «οργανωμένες» θεσμικές δομές και καλούμε τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Στέλνουμε δε αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους συλληφθέντες της κατάληψης της Βίλας Ζωγράφου, έναν τοπικό ακηδεμόνευτο χώρο που επίσης εκκενώθηκε σήμερα. Είναι φανερό ότι το σύγχρονο «αριστερό» υπόδειγμα είναι αυτό της επιτηρούμενης κατασταλτικά συνοδείας και της θεσμικής κηδεμονίας, απέναντι σε ότι είναι ακηδεμόνευτο και αυτοργανωμένο όπως οι δυο καταλήψεις που εκκενώθηκαν σήμερα.

Τέλος ενημερώνουμε τον αναπληρωτή υπουργό «προστασίας» του πολίτης ότι το μόνο «απολύτως δικαιολογημένο» ως πράξη σε έναν κόσμο αδικίας δεν είναι η αστυνομική καταστολή αλλά η αλληλεγγύη.

13/3/2017

Αλληλέγγυοι Λειτουργοί Υγείας

img_20170313_193602_0.jpg

This page has not been translated into Català yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]