user preferences

Κάτω τα χέρια από την ειδική αγωγή!

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Λαϊκοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Tuesday January 03, 2017 19:09author by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε - Κ_ Report this post to the editors

Εν μέσω εορταστικής περιόδου, ανακοινώθηκε ότι επίκειται η υπογραφή σύμβασης μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών ειδικής αγωγής –του ιδιωτικού τομέα– και του ΕΟΠYΥ, με την εν λόγω σύμβαση να συνιστά προϋπόθεση για την κάλυψη των σχετικών δαπανών εκ μέρους του Κράτους, από 1/1/2017. Πρόκειται για την επόμενη αιφνιδιαστική κίνηση Κράτους και Κεφαλαίου, στην κατεύθυνση επίτασης της οικονομικής αφαίμαξης και της πολύπτυχης εξαθλίωσης της εργατικής τάξης, με μοναδικό γνώμονα τη διαφύλαξη των κερδών της καθεστηκυίας τάξης και με φόντο την οικονομική κρίση.

kladikiigeias.jpg

Κάτω τα χέρια από την ειδική αγωγή! Εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι δεν θα πληρώσουμε την κρίση του κράτους και των αφεντικών!

Εν μέσω εορταστικής περιόδου, ανακοινώθηκε ότι επίκειται η υπογραφή σύμβασης μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών ειδικής αγωγής –του ιδιωτικού τομέα– και του ΕΟΠYΥ, με την εν λόγω σύμβαση να συνιστά προϋπόθεση για την κάλυψη των σχετικών δαπανών εκ μέρους του Κράτους, από 1/1/2017. Πρόκειται για την επόμενη αιφνιδιαστική κίνηση Κράτους και Κεφαλαίου, στην κατεύθυνση επίτασης της οικονομικής αφαίμαξης και της πολύπτυχης εξαθλίωσης της εργατικής τάξης, με μοναδικό γνώμονα τη διαφύλαξη των κερδών της καθεστηκυίας τάξης και με φόντο την οικονομική κρίση.

Απαξιώνοντας και εμπαίζοντας εργαζόμενους και ασφαλισμένους, ο ΕΟΠYΥ μόλις που επέτρεψε –για καθαρά προσχηματικούς λόγους– την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), για την υποβολή προτάσεων πάνω στην κατατεθειμένη τροπολογία. Η ειδεχθής αυτή διαδικασία, την οποία είχαν το θράσος να αποκαλέσουν «δημόσια διαβούλευση», διήρκησε συνολικά πέντε ημέρες (από 23/12/16 μέχρι 27/12/16) και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα του εργασιακού μεσαίωνα που βιώνουμε∙ αυτού των ατομικών συμβάσεων εργασίας, της διαπραγμάτευσης μέσω ατομικών email και της εκπροσώπησης των εργαζομένων αποκλειστικά από διαταξικούς επιστημονικούς συλλόγους.

Συγχρόνως, οι «καλοθελητές» των καθεστωτικών ΜΜΕ φρόντισαν για τη δημοσίευση άρθρων περί «εξορθολογισμού των δαπανών» και «εξοικονόμησης πόρων» από τα πενιχρά ποσά που δίνονται στην ειδική αγωγή. Οι αισχρότεροι εξ αυτών δε δίστασαν να δηλώσουν ότι τα χρήματα που λαμβάνουν οι λογοθεραπευτές είναι πάρα πολλά ή και να συκοφαντήσουν τους εργαζομένους του κλάδου για εμφάνιση δήθεν πλαστών στοιχείων, με στόχο την απόσπαση υψηλότερων ποσών από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Επιπλέον, όπως έχει ήδη εφαρμοστεί και με άλλους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας, η μετάβαση στο νέο καθεστώς θα οδηγήσει σε «πάγωμα» των πληρωμών για τους επόμενους τρεις μήνες τουλάχιστον. Τα αποτελέσματα αυτού του «παγώματος» θα επιβαρύνουν, κατά κύριο λόγο, τους εργαζόμενους που καλούνται από τα αφεντικά τους, ανοιχτά, να εργαστούν με σημαντικά μειωμένες ή και καθόλου απολαβές για τους επόμενους μήνες, καθώς και τους ασφαλισμένους που θα κληθούν, εκβιαστικά, να πληρώσουν από την τσέπη τους ή να διακόψουν τις θεραπείες. Οι ιδιοκτήτες των κέντρων προχωρούν σε αυτή την κίνηση, γνωρίζοντας ότι κανένας επαγγελματίας υγείας δε θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή και την πρόοδο των περιστατικών του, τερματίζοντας απότομα τα θεραπευτικά προγράμματα. Το αυτό ισχύει, προφανώς, και για τους γονείς των παιδιών. Κατά συνέπεια, η τρέχουσα κατάσταση μάλλον προσφέρει το τέλειο «άλλοθι» στους ιδιοκτήτες των κέντρων, που επιθυμούσαν ούτως ή άλλως τη μείωση των μισθών και την απόλυση εργαζομένων, παρά τους πιέζει.

Ο αγώνας για αξιοπρεπή εργασία και διαβίωση, δεν μπορεί και δεν πρέπει να δοθεί στο πλευρό τον ιδιοκτητών των κέντρων στα οποία εργαζόμαστε. Είναι αγώνας των εργαζομένων, που παλεύουμε για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας μας. Είναι αγώνας όσων αρνούμαστε να δουλέψουμε απλήρωτοι ή με εξευτελιστικούς μισθούς, για το «καλό του κέντρου», το οποίο παρεμπιπτόντως συμπίπτει με το καλό του αφεντικού μας. Είναι, επίσης, αγώνας των ασφαλισμένων του ΕΟΠYΥ, οι οποίοι δικαιούνται να έχουν πραγματικά δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες ειδικής αγωγής. Εργαζόμενοι κι ασφαλισμένοι δε θα βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά, για το Κράτος και τ’ αφεντικά μας που κόπτονται αποκλειστικά για το αν τους «βγαίνουν τα νούμερα». Δεν έχουμε παρά να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να οργανωθούμε για την προάσπιση της ειδικής αγωγής και της τάξης μας, απέναντι στις εκάστοτε στοχεύσεις του Κράτους και του Κεφαλαίου.

- Καμία περικοπή των δαπανών για την ειδική αγωγή
- Καμία απόλυση συναδέλφου
- Καμία μείωση μισθού
- Ούτε μία ώρα απλήρωτης εργασίας
- Καμία επιπλέον επιβάρυνση των ασφαλισμένων
- Σύσταση σωματείου των εργαζομένων στα κέντρα ειδικής αγωγής

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε - Κλαδική Υγείας

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Employees at the Zarfati Garage in Mishur Adumim vote to strike on July 22, 2014. (Photo courtesy of Ma’an workers union)

Front page

SAFTU: The tragedy and (hopefully not) the farce

Anarchism, Ethics and Justice: The Michael Schmidt Case

Land, law and decades of devastating douchebaggery

Democracia direta já! Barrar as reformas nas ruas e construir o Poder Popular!

Reseña del libro de José Luis Carretero Miramar “Eduardo Barriobero: Las Luchas de un Jabalí” (Queimada Ediciones, 2017)

Análise da crise política do início da queda do governo Temer

Dès maintenant, passons de la défiance à la résistance sociale !

17 maggio, giornata internazionale contro l’omofobia.

Los Mártires de Chicago: historia de un crimen de clase en la tierra de la “democracia y la libertad”

Strike in Cachoeirinha

(Bielorrusia) ¡Libertad inmediata a nuestro compañero Mikola Dziadok!

DAF’ın Referandum Üzerine Birinci Bildirisi:

Cajamarca, Tolima: consulta popular y disputa por el territorio

Statement on the Schmidt Case and Proposed Commission of Inquiry

Aodhan Ó Ríordáin: Playing The Big Man in America

Nós anarquistas saudamos o 8 de março: dia internacional de luta e resistência das mulheres!

Özgürlüğümüz Mücadelemizdedir

IWD 2017: Celebrating a new revolution

Solidarité avec Théo et toutes les victimes des violences policières ! Non à la loi « Sécurité Publique » !

Solidaridad y Defensa de las Comunidades Frente al Avance del Paramilitarismo en el Cauca

A Conservative Threat Offers New Opportunities for Working Class Feminism

De las colectivizaciones al 15M: 80 años de lucha por la autogestión en España

False hope, broken promises: Obama’s belligerent legacy

Primer encuentro feminista Solidaridad – Federación Comunista Libertaria

© 2005-2017 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]