user preferences

Α.Τ. Ομόνοιας

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Monday October 03, 2016 17:09author by Μαύρο και Κόκκινο - 1 of Anarkismo Editorial Group Report this post to the editors

ή αλλιώς οι μπάτσοι βασανίζουν παιδιά

Την Τρίτη 27 Σεπτέμβρη στην Αθήνα η ελληνική αστυνομία εξόρμησε με τα λαγωνικά της και κατάφερε σπουδαία νίκη απέναντι σε ιδιαιτέρως επικίνδυνα κακοποιά στοιχεία.
 Οι ατρόμητοι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ λειτούργησαν με ετοιμότητα και εγρήγορση και απέτρεψαν ένα ειδεχθές έγκλημα απ’ το να διαπραχθεί.
 Ακύρωσαν μια παιδική παράσταση.
14469459_653934781440020_5860279666479889385_n.jpg

Α.Τ. Ομόνοιας ή αλλιώς οι μπάτσοι βασανίζουν παιδιά

Την Τρίτη 27 Σεπτέμβρη στην Αθήνα η ελληνική αστυνομία εξόρμησε με τα λαγωνικά της και κατάφερε σπουδαία νίκη απέναντι σε ιδιαιτέρως επικίνδυνα κακοποιά στοιχεία.
 Οι ατρόμητοι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ λειτούργησαν με ετοιμότητα και εγρήγορση και απέτρεψαν ένα ειδεχθές έγκλημα απ’ το να διαπραχθεί.
 Ακύρωσαν μια παιδική παράσταση.


Οι μπάτσοι σταμάτησαν παιδιά και νέους ηλικίας 12 ως 22 ετών κοντά στο Πολυτεχνείο, κάποια εκ των οποίων διαμένουν στην κατάληψη στέγης μεταναστών «2ο Φιλοξενείο», καθώς πήγαιναν προς μία παράσταση θεάτρου. Τα προσήγαγαν στο Α.Τ. Ομόνοιας για εξακρίβωση στοιχείων όπου και τα παρακράτησαν για περίπου 7 ώρες, αφαιρώντας τους σε πρώτο χρόνο τα αναγκαία για την επικοινωνία με τους γονείς και τους δικηγόρους τους κινητά τηλέφωνα.

Έπειτα, τα ανάγκασαν να βγάλουν τα ρούχα τους με την πρόφαση ελέγχου, τα έγδυσαν, ενώ δεν έλειπαν τα σεξουαλικά υπονοούμενα και ο εξευτελισμός τους, αφού τα ανάγκασαν να κινηθούν στο χώρο του τμήματος. Τα ευρήματα της εξονυχιστικά χυδαίας και βάρβαρης έρευνας σε βάρος τους ήταν 2 πλαστικά όπλα για τις ανάγκες της παράστασης. Αυτό ήταν επαρκής αιτιολογία των οργάνων της τάξης και των εντολέων τους για ό,τι ακολούθησε. Τίποτα δεν γνωστοποιήθηκε σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.Το περιστατικό, έπειτα από τις 7 ώρες κράτησης 5 παιδιών γι’ αυτούς δεν συνέβη ποτέ.

Η δράση της ΕΛΑΣ, ως εκτελεστικού οργάνου του ελληνικού κράτους και των αποφάσεών του είναι υπεύθυνη για την αορατότητα των μεταναστ(ρι)ών και προσφύγων από τους αστικούς ιστούς, τον παραγκωνισμό και τον εξευτελισμό τους σε camps υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης και δεν μπορεί αλλά και δεν πρέπει να μας εκπλήσσει.

Δεν ξεχνάμε τις εκκενώσεις και κατεδαφίσεις καταλήψεων στέγης μεταναστ(ρι)ών και προσφύγων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στη Θεσσαλονίκη, τις δηλώσεις του Τόσκα στον τύπο για την αμφίβολη υγιεινή στις καταλήψεις και για τον κόσμο (με ή χωρίς χαρτιά), που τις πλαισιώνει, με τις παραδειγματικές ποινές για τους συλληφθέντες κ.ο.κ.

Κι αν ο Τόσκας ( ή οποιοσδήποτε Τόσκας) εκφράζει τις αμφιβολίες του για την υγιεινή των καταλήψεων στέγης και πώς η αλληλεγγύη περνάει μέσα από την οργανωμένη αριστερά, σε συνδυασμό με την προαναφερόμενη καταστολή της αλληλεγγύης, βλέπουμε πως αυτό κλείνει το μάτι είτε σε παρακρατικές συμμορίες να βάζουν γκαζάκια σε καταλήψεις στέγης μεταναστών και προσφύγων είτε σε μισαλλόδοξους - ρατσιστές - δήθεν αγανακτισμένους γονείς να μην επιτρέπουν την φοίτηση προσφυγόπουλων σε σχολεία μαζί με τα παιδιά τους(βλ. Ωραιόκαστρο).

Δεν θέλουμε να ξεχάσουμε ούτε τα περιστατικά αυτά, ούτε να συνηθίσουμε στην ακαταλόγιστη,απάνθρωπη βία, είτε αυτή εκπορεύεται από κεντρικές πολιτικές αποφάσεις και αφορά μαζική διαχείριση ανθρώπινων ζωών είτε αφορά μοριακά την εκμηδένιση όσων αντιστέκονται στην εξαφάνιση. Αντίθετα, συμμετέχουμε σε δομές αλληλεγγύης και καταλήψεις στέγης, επιθυμούμε και προσπαθούμε να χτίσουμε κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών, από τα κάτω, με όρους ισότητας κι αλληλεγγύης.

Υπερασπιζόμαστε τους ανθρώπους και τις δομές μας.


Είναι άνθρωποί μας, αν και άγνωστοι στην όψη, αυτά τα παιδιά και ό,τι τους συνέβη, εν προκειμένω, ένα συναίσθημα μας γεννά: οργή.


Δεν αποδεχόμαστε τη ζοφερή αυτή συνθήκη, πόσο μάλλον τη συγκατάβαση και την παθητική αποδοχή τέτοιων γεγονότων.


Δεν μένουμε αμέτοχοι, παίρνουμε θέση και αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο όπου δεν θα χωρά φασίστες, μπάτσους και κάθε είδους εξουσία, όσους έχουν εξαπολύει τον ίδιο τον πόλεμο στους από τα κάτω.


Να τελειώνουμε με τη βαρβαρότητα.

Μικροφωνική Τρίτη 4/10 στις 18.00, Καμάρα

Μικροφωνική Πέμπτη 6/10 στις 18.00 έναντι Α.Τ Λευκού Πύργου

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό "Μαύρο και Κόκκινο", μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης -Ο.Σ.

Related Link: https://maurokokkino1936.wordpress.com
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

[Perú] Crónica de una vacancia anunciada o disputa interburguesa en Perú

Nigeria and the Hope of the #EndSARS Protests

How Do We Stop a Coup?

Aλληλεγγύη στους 51 αντιφασίστες της Θεσσαλονίκης

No war on China

© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]