Benutzereinstellungen

Neue Veranstaltungshinweise

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος

Es wurden keine neuen Veranstaltungshinweise in der letzten Woche veröffentlicht

Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Samstag August 06, 2016 20:00author by Αναρχική Ομοσπονδία - Περιφέρεια Αθήναςauthor email info at anarchist-federation dot gr Report this post to the editors

Οι ξεριζωμένοι αυτού του κόσμου, πρόσφυγες και μετανάστες, είναι σάρκα από τη σάρκα μας. Μακριά λοιπόν από τα ιδεολογήματα της κυριαρχίας, η δική μας αλληλεγγύη δεν εγκλωβίζεται στα όρια μιας αφομοιωμένης φιλανθρωπίας αλλά είναι ταξική και αδιαπραγμάτευτη. Είναι η αλληλεγγύη όλων εμάς που παίρνουμε την επιλογή να "μοιράσουμε τη φτώχεια μας" και να σταθούμε, μακριά από τους κρατικούς θεσμούς και τις ΜΚΟ, έμπρακτα δίπλα στα ταξικά μας αδέρφια, τα κατατρεγμένα από την κόλαση ενός πολέμου που φαντάζει όλο και πιο κοντινός και μιας εξαθλίωσης που φαίνεται να μην έχει τέλος σε τεράστια κομμάτια του πλανήτη. Είναι η αλληλεγγύη που επιτίθεται στις πολιτικές της κυριαρχίας που δημιουργούν, αναπαράγουν και αξιοποιούν τον πόλεμο και τη μετανάστευση προς όφελος του κεφαλαίου. Είναι η αλληλεγγύη που χτίζει δομές˙ που δημιουργεί κοινότητες˙ που είναι στον δρόμο˙ που αγωνίζεται.
13645086_10154490635122249_1435384774005087395_n.jpg

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 27/7, τρεις στεγαστικές καταλήψεις προσφύγων και μεταναστών στη Θεσσαλονίκη δέχθηκαν την επίθεση της αστυνομίας. Μέσα σε λίγες ώρες η κατάληψη του Ορφανοτροφείου στην Άνω Τούμπα, η κατάληψη Hurriya στην οδό Καρόλου Ντηλ και η κατάληψη στο Μανδαλίδειο κτίριο στην λεωφόρο Νίκης εκκενώθηκαν.

Πίσω από τους μπάτσους ήρθαν απευθείας και τα συνεργεία κατεδάφισης, έτσι ώστε ο κατασταλτικός μηχανισμός να βεβαιωθεί ότι η κατάληψη τους Ορφανοτροφείου θα καταστραφεί ολοσχερώς.

Παράλληλα, και οι τρεις εκκενώσεις συνοδεύτηκαν από μηνύσεις των ιδιοκτητών κατά πάσα πιθανότητα μετά από προτροπή της αστυνομίας: από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για την κατάληψη στο Ορφανοτροφείο, από ιδιώτη για την Hurriya και από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για την κατάληψη Νίκης.

Ας σταθούμε όμως λίγο στη στάση της Μητρόπολης και του ΑΠΘ:

Το ορφανοτροφείο στεγαζόταν σε κτήριο της εκκλησίας Α.Ε. και από την πρώτη στιγμή δέχθηκε επίθεση. Λίγες μέρες μετά την κατάληψη του κτηρίου, μικρός αριθμός παπάδων συγκεντρώθηκε έξω από τον προαύλιο χώρο της κατάληψης με σκοπό να πιέσει τους συντρόφους και τις συντρόφισσες να αφήσουν το κτήριο. Όταν αυτό δεν έπιασε, ένα κείμενο με υπογραφή "Επιτροπή Κατοίκων Τούμπας" έκανε την εμφάνιση του, καταφερόμενο ενάντια στην κατάληψη, ενώ εμφανίστηκε και η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα, κάτι το οποίο αποτράπηκε από τους καταληψίες.

Φυσικά, αυτό που ένοιαζε την εκκλησία ήταν η μπίζνα. Το κτήριο του ορφανοτροφείου είχε παραχωρηθεί σε αυτήν από το Υπουργείο Υγείας για 25 έτη, με δηλωμένο σκοπό η πρώτη να το επισκευάσει και να το λειτουργήσει ως ίδρυμα περίθαλψης χρόνια πασχόντων. Λίγο αργότερα, το Υπουργείο επέκτεινε την μίσθωση σε 50 χρόνια και έδωσε στην εκκλησία προθεσμία για να λειτουργήσει το κτήριο 2 έτη ενώ σε περίπτωση κατεδάφισης 5 έτη. Μετά την εκκένωση από τους καταληψίες την πρώτη φορά (καλοκαίρι 2013) η εκκλησία δεν επισκεύασε το κτήριο, αποδεικνύοντας ότι η μόνη λύση για την εκ μέρους της "αξιοποίηση" του "φιλέτου" στο κέντρο της Τούμπας ήταν η κατεδάφιση. Για τον σκοπό αυτόν, η εκκλησία κατάφερε να μη κηρυχθεί το κτήριο διατηρητέο από το Υπουργείο Πολιτισμού και παράλληλα να της παραχωρηθεί από τον Δήμο άδεια για τους μεγαλύτερους δυνατούς όρους δόμησης που προβλέπονται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για την περιοχή. Έτσι, μετά από 4 χρόνια που η εκκλησία είχε "ξεχάσει" το κτήριο, επέστρεψε λαύρα να το "αξιοποιήσει" αφού είχε ήδη εξασφαλίσει ότι θα της επιτρεπόταν να χτίσει ένα προσοδοφόρο τερατούργημα 5 ορόφων στη θέση του μικρού διώροφου που αποτελούσε μία ζωντανή κοινότητα αλληλεγγύης και αγώνα.

Από την άλλη, η πρυτανεία του ΑΠΘ έδειξε από νωρίς την ενόχλησή της με την διεξαγωγή του No Border Camp εντός του πανεπιστημιακού χώρου. Με υστερικές εκκλήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να προκαλέσει την καταστολή του Camp. Επί μέρες το ίντερνετ ήταν γεμάτο δημοσιεύματα για τα ανθρωπόμορφα κτήνη που κατέστρεφαν το πανεπιστήμιο. Δημοσιογράφοι έμπαιναν κρυφά για να φωτογραφήσουν ανθρώπους να κοιμούνται και έκαναν -ευφάνταστες είναι η αλήθεια- προσπάθειες να τεκμηριώσουν με τις μισοκουνημένες φωτογραφίες το πόσο άντρο ανομίας έχει γίνει το ΑΠΘ (μάλλον κανείς δεν πρόσεξε τους ναρκεμπόρους που είναι μόνιμα στημένοι στις εισόδους του campus). Η κοσμητεία της Νομικής και του Οικονομικού του ΑΠΘ μετά το τέλος της διοργάνωσης εξέδωσε μία ανακοίνωση κατά την οποία αφενός απαρίθμησε όλες τις "ζημιές" που είχαν γίνει στο κτήριο (μέχρι τελευταίας γρατζουνιάς) και αφετέρου έκανε σαφές ότι για αυτήν το ζήτημα δεν είχε κλείσει, καθώς "η ηθική βλάβη και η καίρια προσβολή της υπόστασης του ΑΠΘ" ήταν "απροσμέτρητη" και άλλα τέτοια.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του No Border, η όλη επιχείρηση γενικά, αλλά και η εκκένωση της κατάληψης Νίκης ειδικά, ήταν η ρεβάνς της πρυτανείας απέναντι στους "καταληψίες".

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι οι αυτοοργανωμένες δομές στέγασης μεταναστών/στριών είναι η πιο έμπρακτη κίνηση αλληλεγγύης μας απέναντι στο πιο καταπιεσμένο τμήμα της τάξης μας.

Η "αριστερή" κυβέρνηση, που τμήμα της φαινόταν να υπερασπίζεται για δεκαετίες σε επίπεδο ρητορείας ψήγματα στοιχειωδών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, ανάμεσά τους και όσα αφορούσαν τους μετανάστες, αποσκοπούσε στο να διατηρεί τη δυνατότητα να αυτο-αναπαράγεται στην πλάτη του κινήματος και να αντλεί πολιτική υπεραξία μέσα από αγώνες που ποτέ δεν έδωσε.

Αφού λοιπόν τα εν λόγω ευρωκομμουνιστικά ραμολιμέντα αξιοποίησαν την πολυετή παρασιτική τους παρουσία μέσα στα κινήματα ώστε να αναδειχθούν από τον βούρκο της πολιτικής ανυπαρξίας και να εδραιωθούν ως ο νέος "βελτιωμένος" διαχειριστής της κρίσης, νομιμοποιώντας την δική τους "διαπραγματευτική" πολιτική ως καλύτερο δρόμο απέναντι στις πολιτικές της Ευρωζώνης, ακολούθησαν την παράδοση όλων των προηγούμενων προκατόχων τους, όπως ήταν φυσικά αναμενόμενο. Έτσι, την ίδια στιγμή που κάνουν ότι κόπτονται για μια όσο δυνατόν πιο ανθρώπινη μεταχείριση των προσφύγων, εξαίρουν την υπερπροσπάθεια των ενόπλων δυνάμεων στα νησιά του Αιγαίου και ευθυγραμμίζονται πλήρως με την γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διατηρούν σε πλήρη λειτουργία τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και τα κέντρα “υποδοχής" και “φιλοξενίας”, στρατιωτικοποιούν το λιμενικό σώμα, συντηρούν τις δυνάμεις της Frontex στον Έβρο, αφήνουν ανενόχλητους τους βολικούς πορτιέρηδες της Ευρώπης -τους διακινητές δουλεμπόρους- να αλωνίζουν στο Αιγαίο, και τις μεγάλες ναυτιλιακές εταιρίες να πωλούν σε πολλαπλάσια τιμή τα εισιτήρια των επιβατικών σε πρόσφυγες, μασουλώντας απερίσπαστοι τα χρήματα των ευρωπαϊκών κονδυλίων για το προσφυγικό μαζί με τον γνωστό συρφετό των φιλάνθρωπων (όπως λέμε φιλόζωων) ΜΚΟ. Την ίδια στιγμή επιτίθενται στις αυτοοργανωμένες δομές στέγασης μεταναστριών και μεταναστών, καθώς είναι προφανές ότι οι τελευταίες τους χαλάνε την κυρίαρχη αφήγηση που ντύνει ιδεολογικά το προσοδοφόρο επιχειρηματικό παιχνίδι που έχει στηθεί στις πλάτες των μεταναστών: δεν ακολουθούν, δηλαδή, τον “ορθό” δρόμο της θυματοποίησης και απανθρωποποίησης των μεταναστών, δεν τους αντιμετωπίζουν ως το μελλοντικό πειθήνιο εργατικό δυναμικό που σύμφωνα με την δυτική κυβερνητική αφήγηση μας χρωστάει και χάρη.

Οι ξεριζωμένοι αυτού του κόσμου, πρόσφυγες και μετανάστες, είναι σάρκα από τη σάρκα μας. Μακριά λοιπόν από τα ιδεολογήματα της κυριαρχίας, η δική μας αλληλεγγύη δεν εγκλωβίζεται στα όρια μιας αφομοιωμένης φιλανθρωπίας αλλά είναι ταξική και αδιαπραγμάτευτη. Είναι η αλληλεγγύη όλων εμάς που παίρνουμε την επιλογή να "μοιράσουμε τη φτώχεια μας" και να σταθούμε, μακριά από τους κρατικούς θεσμούς και τις ΜΚΟ, έμπρακτα δίπλα στα ταξικά μας αδέρφια, τα κατατρεγμένα από την κόλαση ενός πολέμου που φαντάζει όλο και πιο κοντινός και μιας εξαθλίωσης που φαίνεται να μην έχει τέλος σε τεράστια κομμάτια του πλανήτη. Είναι η αλληλεγγύη που επιτίθεται στις πολιτικές της κυριαρχίας που δημιουργούν, αναπαράγουν και αξιοποιούν τον πόλεμο και τη μετανάστευση προς όφελος του κεφαλαίου. Είναι η αλληλεγγύη που χτίζει δομές˙ που δημιουργεί κοινότητες˙ που είναι στον δρόμο˙ που αγωνίζεται.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Αναρχική Ομοσπονδία

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Hauptseite

Reflexiones sobre la situación de Afganistán

Αυτοοργάνωση ή Χάος

South Africa: Historic rupture or warring brothers again?

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

[Perú] Crónica de una vacancia anunciada o disputa interburguesa en Perú

Nigeria and the Hope of the #EndSARS Protests

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου | gr

So 26 Sep, 03:50

browse text browse image

sygkentrosiebouka1.jpg imageΥπερβάλων ζήλος 18:40 Do 07 Mär by Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Αθήνας 0 comments

Παραφράζοντας το εθνικιστικό κρεσέντο «ας ξεβρομίσει» λοιπόν η Αθήνα από τη δυσωδία της αστυνομικής αυθαιρεσίας και αστυνομοκρατίας, «ας ξεβρομίσει» η Ομόνοια από το άντρο ανθρωποκτόνων που λέγεται Α.Τ. Ομονοίας, ας «ξεβρομίσει» από όσους εμπειρογνώμονες τους συγκαλύπτουν πιστοποιώντας πλαστές αιτίες θανάτου κρατουμένων του Α.Τ. Ομόνοιας.

12311094_1697455980474713_9086228949900891244_n.jpg imageΕνάντια στην επίσκ&#... 04:31 Do 07 Dez by Αναρχική Ομοσπονδία 0 comments

Να δωθεί ένα μύνημα διεθνιστικής αλληλεγγύης και έμπρακτης κοινότητας των αγωνιζόμενων. Να δωθεί ένα μύνημα ενάντια στα πολεμικά σχέδια στην περιοχή μας, ενάντια στο φασιστικό καθεστώς Ερντογάν, στο πλευρό των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών που το αντιμάχονται.

download.jpg imageΝίκη στους Nuriye Gülmen και Semih Özakç... 17:52 Mo 16 Okt by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 0 comments

Οι προλετάριοι όλων των χωρών δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Βρισκόμαστε στο ίδιο ταξικό στρατόπεδο, παρά τα όσα διαγγέλλουν οι αστικές αφηγήσεις, που θέλουν να διαιωνίσουν την πολιτική ανελευθερία και την οικονομική εκμετάλλευση των από τα κάτω, προς όφελος των κυρίαρχων. Οφείλουμε να απαντήσουμε λοιπόν στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα που καταδυναστεύει τις ζωές μας και μας ξεζουμίζει καθημερινά, οργανώνοντας και διεξάγοντας ακηδεμόνευτα την κοινωνική επανάσταση για την παγκόσμια χειραφέτηση των πληβειακών στρωμάτων, που θα σημάνει τη γενικευμένη κοινωνική αυτοδιεύθυνση.

download.jpg imageΑλληλεγγύη στον αν&#... 06:41 Mi 20 Sep by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 0 comments

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο σύντροφο και σε όλους τους αρνητές στράτευσης που βρίσκονται στο στόχαστρο δικαστικών, στρατιωτικών και κρατικών θεσμών. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της τάξης μας.

ykbxfxpzt02fgzghe0up_g.jpg imageΑλληλεγγύη στους N. Gülme... 19:02 Fr 15 Sep by Όμικρον72 0 comments

Η φυλάκιση των δύο απεργών πείνας αποτελεί κομμάτι της ολοκληρωτικής και αυταρχικής πολιτικής του Ερντογάν και του κόμματός του (AKP). Μια πολιτική “...που ήρθε να μονιμοποιηθεί με το αποτυχημένο πραξικόπημα τις 15ης Ιουλίου, που οργάνωσε μερίδα υψηλόβαθμων στρατιωτικών που κατηγορήθηκαν από το κράτος ότι συμμετείχαν στο κίνημα του Γκιουλέν.

__3.jpg imageΠορεία Αλληλεγγύη ... 06:33 Di 27 Jun by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 0 comments

Αυτή η τρομοκρατία έχει πρωτίστως ως στόχο τους συντρόφους που κάνουν την πολιτική επιλογή του ένοπλου αγώνα, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι, όχι απλώς με τον κίνδυνο, αλλά με το δεδομένο ότι δεν θα είναι μόνο εκείνοι που θα βρεθούν στα κελιά της δημοκρατίας, αλλά και οι κοντινοί τους άνθρωποι. Έχει, όμως, στόχο και όλο το υπόλοιπο κίνημα: τους αναρχικούς -μιας και όλοι μπορεί να βρεθούμε αύριο κατηγορούμενοι χωρίς απολύτως κανένα στοιχείο, με στημένες αστειότητες που βρωμάν προχειρότητα από τα καθίκια της αντιτρομοκρατικής- αλλά και το ευρύτερο κίνημα, πάνω από τα κεφάλια του οποίου δεν υπάρχει πια μία απειλή μόνο για τους ίδιους, αλλά και για την οικογένεια τους, τους φίλους τους, όσους βρίσκονται κοντά τους.

.jpg imageΚολαστήριο! 19:16 So 23 Apr by Συνέλευση Αναρχικών από τα Ανατολικά Ελευθερια_ 0 comments

Η αλληλεγγύη στον αγώνα των ασθενών-κρατουμένων του κολαστηρίου και των κρατουμένων στις γυναικείες πτέρυγες του Κορυδαλλού για πρόσβαση στην περίθαλψη, όπως και η αλληλεγγύη σε κάθε αγώνα που απαιτεί ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης μέσα στις φυλακές, άδειες για τους κρατούμενους ή τήρηση της νομοθεσίας, η οποία συχνά καταστρατηγείται (ειδικά όταν πρόκειται για πολιτικούς κρατουμένους) είναι αναπόσπαστο μέρος της ταξικής πάλης.

vilazografou.jpg imageΗ αλληλεγγύη δεν εκ&... 16:15 Di 14 Mär by Αλληλέγγυοι Λειτουργοί Υγείας 0 comments

Το ξημέρωμα της Δευτέρας 13 Μαρτίου, 130 δικοί μας άνθρωποι αναγκάστηκαν να φύγουν ακούσια από την κατάληψη φιλοξενίας, στο μέχρι τότε και για παραπάνω από ένα χρόνο εγκαταλελειμμένο κτίριο του Δρακοπούλειου κέντρου αιμοδοσίας στην Αλικβιάδου 9, στο οποίο είχαν επιλέξει εκούσια να μείνουν εκεί. Στέλνουμε δε αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους συλληφθέντες της κατάληψης της Βίλας Ζωγράφου, έναν τοπικό ακηδεμόνευτο χώρο που επίσης εκκενώθηκε σήμερα. Είναι φανερό ότι το σύγχρονο «αριστερό» υπόδειγμα είναι αυτό της επιτηρούμενης κατασταλτικά συνοδείας και της θεσμικής κηδεμονίας, απέναντι σε ότι είναι ακηδεμόνευτο και αυτοργανωμένο όπως οι δυο καταλήψεις που εκκενώθηκαν σήμερα.

ekkenosialkiviadou.jpg imageΑντιστεκόμαστε - υπ&... 21:02 Mo 13 Mär by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε 0 comments

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδόθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε ένα κρεσέντο κρατικού αυταρχισμού, πραγματοποιώντας μπαράζ επιθέσεων σε κατειλημμένους αυτοοργανωμένους χώρους στις γειτονίες της Αθήνας, συνεπικουρούμενη από την αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές. Πιο συγκεκριμένα, από τις 6:30 το πρωί η κατάληψη στέγης προσφύγων Δρακοπούλειο στην οδό Αλκιβιάδου, η κατάληψη της Βίλλας Ζωγράφου και της Gare (Kαλλιδρομίου) βρίσκονται υπό κρατική κατοχή, μετά από εισβολή των δυνάμεων κατοχής.

lamia2.jpg image"Κορκονέας" Κορκονέ&... 16:04 Do 02 Mär by Αναρχική Ομοσπονδία 0 comments

Την απονομή του δικαίου δεν μπορεί να την κάνει ο θύτης. Το κράτος και η αστυνομία δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από έναν "καμένο χαρτί" εντολοδόχο τους. Είναι η ίδια η φύση αυτής της δίκης που εμείς οφείλουμε να αμφισβητήσουμε. Ο Κορκονέας είναι ένοχος για όλους εμάς, είναι ένοχος με το δίκαιο της ταξικής μας θέσης. Το κράτος είναι ένοχο μέσω αυτού. Το κράτος, όμως, δικάζεται και καταδικάζεται μόνο στους δρόμους.

more >>

imageΤελεσίγραφο στην Ε&#... Dez 06 by Αργύρης Αργυριάδης 0 comments

Ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Ο ακροδεξιός συμβιβασμός με την φιλελεύθερη αστική δημοκρατία είναι απλά μια τακτική κίνηση. Το πραγματικό πνεύμα της ακροδεξιάς εκκολάπτετε μέσα στο αυγό του φιδιού. Απλά καλύπτεται με έναν θεσμικό νομιμόφρονά μανδύα του εθνοσωτήρα από τους νεοφασίστες με σκοπό να κερδίσει την ευυποληψία και να κερδίσει την εξουσία. Σε αυτό το ιδεολογικό παιχνίδι της εξουσίας το μυαλό όπως πάντα είναι ο στόχος. Είναι πασιφανές ότι πρέπει όχι μόνο να αντισταθούμε σε αυτή την θεσμική λοβοτομή αλλά να καταδείξουμε ότι η κοινωνία δεν πρόκειται να κάνει πίσω προς όφελος ενός υπερφίαλου σωβινισμού. Η ακροδεξιά στην κυβέρνηση στοχεύει στην αποδόμηση της κοινοτυπίας του κακού.

imageΑνομία Sep 30 by Αργύρης Αργυριάδης 0 comments

Εν κατακλείδι οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι θα πρέπει να σταθούν ανάχωμα στον κοινωνικό δαρβινισμό και τον κανιβαλισμό ο οποίος κυριαρχεί δυστυχώς στα στενά των Εξαρχείων. Φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς τους κατοίκους, εργαζόμενους και τους θαμώνες της περιοχής. Αλλιώς είναι δεδομένο ότι με την είσοδο και μόνιμη εγκατάσταση της αστυνομίας στην περιοχή, η -οποία όχι μόνο δεν παρεμποδίζει αλλά κάνει τα στραβά μάτια στο ναρκοεμπόριο - θα οδηγήσει σίγουρα από το κακό στο χειρότερο. Δεν τρέφουμε αυταπάτες.

imageΗ συγκλονιστική «απ&... Apr 29 by Τάσος Θεοφίλου 0 comments

Η "απολογία" του Τάσου Θεοφίλου σήμερα 28 Απριλίου 2017 στην εκδίκαση του εφετείου του, καθρέφτισε για άλλη μια φορά την καθαρότητα του πνεύματός του, το αίσθημα αλληλεγγύης και την αξιοπρέπεια που τον διακρίνει αλλά και την ουσιαστική πολιτική και κοινωνική του συνείδηση.

imageΤα χίλια πρόσωπα το&... Apr 16 by Άνθος του Κακού 0 comments

Ο "μέσος πολίτης" λέει για τον Καρέλι: "καλά του κάνανε" και τον σκότωσαν γιατί δολοφόνησε έναν άνθρωπο στα "καλά καθούμενα". Μάλιστα, αντιλαμβανόμαστε αυτή την πρόταση πάνω σε δυο άξονες, το φόβο και την εκδίκηση. Ο "μέσος πολίτης" φοβάται τον όποιο Καρέλι γιατί είναι "κακούργος", "ληστής", "φονιάς" κλπ.

imageΕπιτήρηση και Φυλά&#... Mär 29 by Dmitri (republishing) 0 comments

Επιτήρηση και Φυλάκιση. Η σύντομη ιστορία της πειθαρχίας
Εισήγηση για τον κύκλο προβολών στο κοινωνικό κέντρο Πάτρας

more >>

imageΥπερβάλων ζήλος Mär 07 0 comments

Παραφράζοντας το εθνικιστικό κρεσέντο «ας ξεβρομίσει» λοιπόν η Αθήνα από τη δυσωδία της αστυνομικής αυθαιρεσίας και αστυνομοκρατίας, «ας ξεβρομίσει» η Ομόνοια από το άντρο ανθρωποκτόνων που λέγεται Α.Τ. Ομονοίας, ας «ξεβρομίσει» από όσους εμπειρογνώμονες τους συγκαλύπτουν πιστοποιώντας πλαστές αιτίες θανάτου κρατουμένων του Α.Τ. Ομόνοιας.

imageΕνάντια στην επίσκ&#... Dez 07 1 of Anarkismo Editorial Group 0 comments

Να δωθεί ένα μύνημα διεθνιστικής αλληλεγγύης και έμπρακτης κοινότητας των αγωνιζόμενων. Να δωθεί ένα μύνημα ενάντια στα πολεμικά σχέδια στην περιοχή μας, ενάντια στο φασιστικό καθεστώς Ερντογάν, στο πλευρό των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών που το αντιμάχονται.

imageΝίκη στους Nuriye Gülmen και Semih Özakç... Okt 16 0 comments

Οι προλετάριοι όλων των χωρών δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Βρισκόμαστε στο ίδιο ταξικό στρατόπεδο, παρά τα όσα διαγγέλλουν οι αστικές αφηγήσεις, που θέλουν να διαιωνίσουν την πολιτική ανελευθερία και την οικονομική εκμετάλλευση των από τα κάτω, προς όφελος των κυρίαρχων. Οφείλουμε να απαντήσουμε λοιπόν στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα που καταδυναστεύει τις ζωές μας και μας ξεζουμίζει καθημερινά, οργανώνοντας και διεξάγοντας ακηδεμόνευτα την κοινωνική επανάσταση για την παγκόσμια χειραφέτηση των πληβειακών στρωμάτων, που θα σημάνει τη γενικευμένη κοινωνική αυτοδιεύθυνση.

imageΑλληλεγγύη στον αν&#... Sep 20 0 comments

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο σύντροφο και σε όλους τους αρνητές στράτευσης που βρίσκονται στο στόχαστρο δικαστικών, στρατιωτικών και κρατικών θεσμών. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της τάξης μας.

imageΑλληλεγγύη στους N. Gülme... Sep 15 0 comments

Η φυλάκιση των δύο απεργών πείνας αποτελεί κομμάτι της ολοκληρωτικής και αυταρχικής πολιτικής του Ερντογάν και του κόμματός του (AKP). Μια πολιτική “...που ήρθε να μονιμοποιηθεί με το αποτυχημένο πραξικόπημα τις 15ης Ιουλίου, που οργάνωσε μερίδα υψηλόβαθμων στρατιωτικών που κατηγορήθηκαν από το κράτος ότι συμμετείχαν στο κίνημα του Γκιουλέν.

more >>
© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]