user preferences

Ενάντια στις Λευκές Νύχτες

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Sunday June 26, 2016 19:21author by Αναρχική Ομοσπονδία - Περιφέρεια Αθήνας Report this post to the editors

Να στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις

Με δεξιά ή με αριστερά η αστική τάξη κάνει τη δουλειά της και προσπαθεί να την διαφημίσει με φιέστες σαν τις λευκές νύχτες. Ο κόσμος της εργασίας πρέπει να σταματήσει αυτές τις φιέστες. Το κεφάλαιο θέλει να μοιράσει μια νέα ψευδή ταυτότητα, αυτή του καταναλωτή για τον ελεύθερο χρόνο του εργαζόμενου. Και με αυτήν να τον στρέψει εναντίον του εαυτού του. Ο κόσμος του αγώνα στέκεται απέναντι σε αυτή την προπαγανδιστική μηχανή.
final_logo2_1.png

Να στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις ενάντια στις Λευκές Νύχτες

Με δεξιά ή με αριστερά η αστική τάξη κάνει τη δουλειά της και προσπαθεί να την διαφημίσει με φιέστες σαν τις λευκές νύχτες. Ο κόσμος της εργασίας πρέπει να σταματήσει αυτές τις φιέστες. Το κεφάλαιο θέλει να μοιράσει μια νέα ψευδή ταυτότητα, αυτή του καταναλωτή για τον ελεύθερο χρόνο του εργαζόμενου. Και με αυτήν να τον στρέψει εναντίον του εαυτού του.

Ο κόσμος του αγώνα στέκεται απέναντι σε αυτή την προπαγανδιστική μηχανή. Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, είναι ένα ακόμα βήμα προς τα πίσω στην ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο τα τελευταία χρόνια στον κόσμο της εργασίας, στο σύνολο της εκμεταλλευόμενης κοινωνίας.

Βήμα βήμα υποχωρούμε προς μια πραγματικότητα που το αφεντικό, ανάλογα με τις απαιτήσεις του ανταγωνισμού του με τα άλλα αφεντικά, θα αποφασίζει αν, πότε και πόσο θα δουλεύει ο "εργάτης του", αν πότε και πόσο θα πληρώνεται. Μια μορφή καπιταλιστικής σκλαβιάς εδραιώνεται με τον εργαζόμενο ιδιοκτησία του ¨επιχειρηματία" του και στο πλήρες έλεός του, χωρίς να μπορεί ελπίζει σε τίποτα άλλο παρά στην εξασφάλιση της επιβίωσης του για ένα μικρό διάστημα. Η μορφή αυτή σκλαβιάς, από την οποία εν μέρει η κοινωνική βάση απελευθερώθηκε με αιματηρούς αγώνες 2 αιώνων, επιστρέφει μέσα από τον ευφημισμό των "μεταρρυθμίσεων" ως κάτι νέο, στην πραγματικότητα είναι ότι πιο παλιό και πιο άθλιο έχουμε γνωρίσει.

Η πιο απλή αλήθεια είναι πως όσο αφήνουμε έδαφος, όσο ο κόσμος της εργασίας παραμένει ανενεργός στον αγώνα οι απαιτήσεις των καπιταλιστών θα πραγματοποιούνται και θα δίνουν τη θέση τους σε νέες ακόμα χειρότερες. Δεν υπάρχει τέρμα στην κατηφόρα παρά μόνο αν το βάλουμε εμείς.

Η κυριακάτικη αργία είναι ένα οδόφραγμα που πρέπει να κρατηθεί. Το κεφάλαιο δεν πρέπει να στερήσει όχι μόνο ένα ακόμα εργασιακό δικαίωμα ως τέτοιο, αλλά τη δυνατότητα του εργαζόμενου να ρυθμίσει στο ελάχιστο τη ζωή του, στην καταπιεσμένη κοινωνία τη δυνατότητα να έχει, έστω και κουτσουρεμενα (αφού για κάποιους κλάδους αυτό το δικαίωμα δεν υπάρχει ήδη) στοιχειώδη κοινό χρόνο σχόλης.

Με δεξιά ή με αριστερά η αστική τάξη κάνει τη δουλειά της και προσπαθεί να την διαφημίσει με φιέστες σαν τις λευκές νύχτες. Ο κόσμος της εργασίας πρέπει να σταματήσει αυτές τις φιέστες. Το κεφάλαιο θέλει να μοιράσει μια νέα ψευδή ταυτότητα, αυτή του καταναλωτή για τον ελεύθερο χρόνο του εργαζόμενου. Και με αυτήν να τον στρέψει εναντίον του εαυτού του. Ο κόσμος του αγώνα στέκεται απέναντι σε αυτή την προπαγανδιστική μηχανή.

Να στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις ενάντια στις Λευκές Νύχτες, οργάνωση και αντίσταση στους χώρους δουλειάς.

Αναρχική Ομοσπονδία - Περιφέρεια Αθήνας

25/6/2016

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

[Perú] Crónica de una vacancia anunciada o disputa interburguesa en Perú

Nigeria and the Hope of the #EndSARS Protests

How Do We Stop a Coup?

Aλληλεγγύη στους 51 αντιφασίστες της Θεσσαλονίκης

No war on China

© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]