user preferences

Το εφετείο που αρχίζει στις 20/4

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday April 16, 2016 21:22author by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης Report this post to the editors

Η αλληλεγγύη μας στους αγωνιστές, εντός και εκτός φυλακής, είναι αυτονόητη, ακόμα και αν δεν υπάρχει μεταξύ μας απαραίτητα ιδεολογική ταύτιση. Ο αγώνας ενάντια σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις είναι βαθύτατα κοινωνικός και ταξικός και τον εντάσσουμε στα πλαίσια του αιώνιου πολέμου ανάμεσα σε καταπιεστές και καταπιεζόμενους.
bird_escaping_from_cage.jpg

Σχετικά με το εφετείο που αρχίζει στις 20/4

Στις 20 Απριλίου του 2016 θα λάβει χώρα μια από τις πιο εξόφθαλμες μεθοδεύσεις που στήνει το κράτος με τις διωκτικές και δικαστικές του αρχές: το εφετείο για μια σειρά υποθέσεων που αφορούν αναρχικούς που έχουν δικαστεί πρωτόδικα για ξεχωριστές υποθέσεις και που τους στριμώχνει σε μία συνολική δικογραφία.

Το τσουβάλιασμα των υποθέσεων της “γιάφκας” του Χαλανδρίου, των εμπρηστικών δεμάτων, της ληστείας στο Βελβεντό, με τις συλλήψεις στη Ν. Σμύρνη το 2010 και στον Βόλο ένα χρόνο αργότερα, αλλά και πολλών άλλων υποθέσεων που εμπλέκουν μια σειρά αναρχικών αγωνιστών στα δικαστήρια είναι το απαύγασμα της τακτικής του βαθέως ελληνικού κράτους στο επίπεδο της καταστολής και της τιμωρίας πολιτικών κρατουμένων που βάδισαν ενάντια σ’ αυτό. Είναι ο μόνος τρόπος για να παραμείνουν στη φυλακή αναρχικοί οι οποίοι είναι στα όρια της αποφυλάκισης, να μη δοθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο άδειες, να φορτωθούν οι ήδη φυλακισμένοι αγωνιστές με νέες κατηγορίες.

Επιπλέον, είναι μια μεθόδευση που στέλνει το μήνυμα ότι επικίνδυνοι για την “εθνική ασφάλεια” είναι όλοι οι παραπάνω, και όχι οι φασίστες (όπως το κάθαρμα ο Ρουπακιάς που αποφυλακίστηκε έχοντας ομολογήσει φόνο) ή οι κάθε λογής έμποροι ναρκωτικών, από τους “μικρούς” συνεργάτες των μπάτσων των Εξαρχείων μέχρι και τους εφοπλιστές ιδιοκτήτες πρεζοκάραβων.
Το κράτος, με αριστερή ή δεξιά διακυβέρνηση, είχε και έχει συνέχεια. Είναι στο χέρι μας -δηλαδή στους κοινούς μας αγώνες μαζί με όλα τα κομμάτια της κοινωνίας που παίρνουν σαφή θέση μέσα στον ταξικό πόλεμο- να το καταργήσουμε, βάζοντας πλώρη για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς εξουσία.

Η αλληλεγγύη μας στους αγωνιστές, εντός και εκτός φυλακής, είναι αυτονόητη, ακόμα και αν δεν υπάρχει μεταξύ μας απαραίτητα ιδεολογικής ταύτιση. Ο αγώνας ενάντια σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις είναι βαθύτατα κοινωνικός και ταξικός και τον εντάσσουμε στα πλαίσια του αιώνιου πολέμου ανάμεσα σε καταπιεστές και καταπιεζόμενους.

μικροφωνική παρέμβαση
Δευτέρα 18/04, στις 18:00, Τσιμισκή με Ναυαρίνου

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Related Link: https://libertasalonica.wordpress.com
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

[Perú] Crónica de una vacancia anunciada o disputa interburguesa en Perú

Nigeria and the Hope of the #EndSARS Protests

How Do We Stop a Coup?

Aλληλεγγύη στους 51 αντιφασίστες της Θεσσαλονίκης

No war on China

© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]