user preferences

Search author name words: Melbourne Anarchist Communist Group

Όχι στην εθνικιστική υστερία

category Ινδονησία / Φιλιππίνες / Αυστραλία | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Ανακοίνωση Τύπου author Wednesday April 26, 2006 10:39author by Melbourne Anarchist Communist Group - Anarkismoauthor email macg1984 at yahoo dot com dot au Report this post to the editors

Όχι στον πατριωτισμό

* Προκήρυξη που μοιράστηκε στη διάρκεια αντιπολεμικής-αντιμιλιταριστικής δράσης στις 25 Απρίλη στο κέντρο της Μελβούρνης. Μετάφραση «Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης», Μελβούρνη, 25/4/2006.

Απρίλης 1915

Σε ένα μικρό επεισόδιο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, αυστραλιανά και άλλα στρατεύματα της βρετανικής αυτοκρατορίας αποβιβάστηκαν σε κάποια τουρκικά παράλια. Ο πόλεμος είναι ένα έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας, μια σύγκρουση δύο μεγάλων ιμπεριαλιστικών συμμαχιών για μια περιοχή, τις αποικίες και τις αγορές. Πριν το τέλος της χρονιάς εκείνης, οι ANZACS υποτίθετο ότι θα ήσαν οι τελευταίοι, αλλά ο πόλεμος κράτησε έως το 1918. Εννιά εκατομμύρια στρατιώτες πέθαναν για τη χώρα «τους».

Απρίλης 2006

Οι στρατοί των ΗΠΑ και των συμμάχων τους (συμπεριλαμβανομένης και της Αυστραλίας) κατέλαβαν το Ιράκ και συνεχίζουν την κατοχή από το 2003. Η κατοχή αυτή είναι ένα έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας, μια αρπαγή στρατηγικής στρατιωτικής εξουσίας και έλεγχος μιας από τις μεγαλύτερες στον κόσμο πετρελαιοπαραγωγού χώρας. Τουλάχιστον 35.000 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους ντόπιοι, έχουν σκοτωθεί έως τώρα εξαιτίας της κατοχής αυτής, της κυβέρνησης-μαριονέτας που την υποστηρίζει ή από αντιδραστικές δυνάμεις που δρουν στους κόλπους της αντίστασης. Επίσης, 2.500 στρατιώτες των ιμπεριαλιστών έχουν σκοτωθεί. Η κατοχή ακόμα δεν έχει τερματιστεί.

Πατριωτισμός

Ο John Howard και οι Φιλελεύθεροι (Liberals), υποστηριζόμενοι από το Εργατικό Κόμμα (ALP), διαδίδουν ρομαντικούς μύθους για τους ANZACS για να δημιουργήσουν μια βάση υποστήριξης των σημερινών εκστρατειών του αυστραλιανού ιμπεριαλισμού και για να πείσουν το λαό για την ανάγκη θυσιών για το «εθνικό συμφέρον». Ο πατριωτισμός χρησιμοποιείται για να ανακόψει την αντίσταση στους αντιλαϊκούς πολέμους με το να καταστήσει υποχρεωτική την υποστήριξη στα στρατεύματά «μας». Χρησιμοποιείται επίσης, σε μια προσπάθεια για να πείσει τους εργαζόμενους της Αυστραλίας ότι έχουμε τα ίδια ενδιαφέροντα με τα αφεντικά μας, μια κοινή «εθνική ταυτότητα».

Οι εργάτες μπορούν να τερματίσουν τον πόλεμο

Οι εργάτες όλου του κόσμου είναι στην ίδια πλευρά. Μπορούμε να αρνηθούμε τη συμμετοχή μας στους καπιταλιστικούς πολέμους ή να θυσιαστούμε για τη χάρη του ανταγωνισμού ανάμεσα στα αφεντικά μας. Μπορούμε να ενωθούμε με τους εργάτες του Ιράκ και να υποστηρίξουμε αυτούς αντί τα ιμπεριαλιστικά στρατεύματα. Μπορούμε να ενωθούμε με τους εργάτες της Ασίας και να τους υποστηρίξουμε στον αγώνα τους εναντίον της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης. Μπορούμε να κάνουμε μια επανάσταση που θα καταστρέψει το Κράτος και τον καπιταλισμό σε παγκόσμια κλίμακα. Τότε, ποτέ ξανά, δεν θα πρέπει να πεθάνει ο καθένας για τη χώρα «του».

Ναι στην εργατική αλληλεγγύη για να τερματιστούν οι πόλεμοι

Αναρχική Κομμουνιστική Ομάδα Μελβούρνης (Melbourne Anarchist Communist Group)

25 Απρίλη 2006

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]