user preferences

New Events

Ιβηρική

no event posted in the last week

Λευτεριά στον Alfon Fernandez Diaz

category Ιβηρική | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Tuesday March 29, 2016 21:43author by ΕΣΕ Αθήνας Report this post to the editors

Ο Αλφόν συνελήφθη την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του στην εργατική περιοχή του Βαγιέκας στη Μαδρίτη, στις 14/11/2012. Κατευθύνονταν προς μια απεργιακή περιφρούρηση στη γειτονιά του. Η ημέρα εκείνη ήταν ημέρα γενικής πανευρωπαϊκής απεργίας. Η συμμετοχή του στην απεργία είχε να κάνει με τις διεκδικήσεις που προβάλλονταν: όχι άλλη ανεργία, όχι αντεργατικές μεταρρυθμίσεις, όχι περικοπές στα κοινωνικά αγαθά, όχι ιδιωτικοποιήσεις σε υγεία, εκπαίδευση κτλ.
73090_107509552751956_1046507120_n.jpg

Λευτεριά στον Ισπανό διαδηλωτή Alfon Fernandez Diaz

Ο Αλφόν συνελήφθη την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του στην εργατική περιοχή του Βαγιέκας στη Μαδρίτη, στις 14/11/2012. Κατευθύνονταν προς μια απεργιακή περιφρούρηση στη γειτονιά του. Η ημέρα εκείνη ήταν ημέρα γενικής πανευρωπαϊκής απεργίας. Η συμμετοχή του στην απεργία είχε να κάνει με τις διεκδικήσεις που προβάλλονταν: όχι άλλη ανεργία, όχι αντεργατικές μεταρρυθμίσεις, όχι περικοπές στα κοινωνικά αγαθά, όχι ιδιωτικοποιήσεις σε υγεία, εκπαίδευση κτλ.

Η ισπανική αστυνομία χρησιμοποίησε μια προσφιλή γι’ αυτήν ταχτική, προσπάθησε να του φορτώσει ένα σακίδιο με μολότοφ. Απ’ ό,τι φαίνεται και στην Ισπανία, όπως και στην Ελλάδα, με αυτό τον τρόπο η αστυνομία στήνει σκευωρίες σε βάρος διαδηλωτών. Ο Αλφόν προφυλακίστηκε παρότι στο σακίδιο δεν βρέθηκαν δαχτυλικά του αποτυπώματα.Η ισπανική αστυνομία χρησιμοποίησε μια προσφιλή γι’ αυτήν ταχτική Κρατήθηκε στη φυλακή για 56 ημέρες,σε ειδικό καθεστώς απομόνωσης (καθεστώς FIES) και αποφυλακίστηκε στις 9/1/2013 χάρη στη διεθνή αλληλεγγύη και τις διαμαρτυρίες που έγιναν στο Βαγιέκας, στη Μαδρίτη, σε πολλές πόλεις της Ισπανίας και σε άλλες άλλες χώρες. Ο εισαγγελέας του απέδωσε κατηγορίες για κατοχή εκρηκτικών και ζήτησε ποινή φυλάκισης 5 χρόνων.

Η καταστολή στην Ισπανία έχει σημειώσει σκανδαλώδη αύξηση φτάνοντας σε απίστευτο επίπεδο καταπάτησης των ελευθεριών.

Το κράτος της Ισπανίας ποινικοποιεί κάθε μορφή κοινωνικής δράσης, με λεπτομερή και εξαντλητικό τρόπο. Εκατοντάδες είναι αυτοί που απειλούνται με ποινές φυλάκισης λόγω της συμμετοχής τους σε εργατικούς, πολιτικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες. Η τρομοκρατία που βιώνουν οι κοινωνικοί και εργατικοί αγώνες στην Ισπανία, δεν είναι κάτι άγνωστο και για την Ελλάδα. Η επίθεση στα δικαιώματα και τις ελευθερίες είναι κοινή επιλογή των αφεντικών και των κυβερνώντων σε κάθε χώρα, όταν οι εργαζόμενοι και οι καταπιεσμένοι ξεσηκώνονται και διεκδικούν.

Στις 25/11/2014 ου 2014 έγινε η δίκη, στην οποία αποδείχθηκε η αστυνομική σκευωρία εναντίον του Αλφόν. Σε μια δίκη γεμάτη με αντιφάσεις και χωρίς αποδεικτικά στοιχεία που θα αποδείκνυαν την ενοχή του Αλφόν, η ανάκριση επικεντρώθηκε ουσιαστικά σε ερωτήσεις σχετικές με την ιδεολογία και την προσωπική ζωή του. Τελικά, ο 23χρονος Αλφόν καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκισης.

Η απόφαση αυτή ήταν μια προειδοποίηση σε όσους αγωνίζονται ενάντια στην τρομακτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κοινωνία. Χρησιμοποιήθηκε ως μια προειδοποίηση σε όσους τολμάνε να εξεγείρονται, αρνούμενοι να συμμορφωθούν με την όλο και πιο έντονη σκλαβιά στην οποία υποτάσσουν όλους τους εργαζόμενους. Το κράτος, μέσω των μέσων μαζικής «επικοινωνίας» παρουσιάσε τον Αλφόν ως έναν κοινό εγκληματία, χρησιμοποιώντας το ψέμα και την παραποίηση των πληροφοριών, με σκοπό να δικαιολογήσουν την αστυνομική σκευωρία και να προσπαθήσουν ώστε ο λαός να ξεχάσει πως ο Αλφόν ήταν ένας διαδηλωτής ο οποίος μαζί με άλλους συμπολίτες του διεκδικούσε δημόσια υγεία και παιδεία, εναντιώνονταν στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και στις περικοπές στις κοινωνικές υπηρεσίες, αγωνίζονταν για τα δικαιώματα όλης της εργατικής τάξης.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Παρέμβαση έξω από την Ισπανική πρεσβεία

Σάββατο, 2 Απρίλη στις 12.30 το μεσημέρι
(Διονυσίου Αρεοπαγίτου 21 – Σταθμός μετρό Ακρόπολη)
……………………………………………………………………………………………..
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ (ΕΣΕ Αθήνας)

Related Link: http://ese.espivblogs.net/2016/03/26/26-3-16/#more-2340

This page has not been translated into Polski yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]