user preferences

New Events

Ιβηρική

no event posted in the last week

Λευτεριά στον Alfon Fernandez Diaz

category Ιβηρική | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Tuesday March 29, 2016 21:43author by ΕΣΕ Αθήνας Report this post to the editors

Ο Αλφόν συνελήφθη την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του στην εργατική περιοχή του Βαγιέκας στη Μαδρίτη, στις 14/11/2012. Κατευθύνονταν προς μια απεργιακή περιφρούρηση στη γειτονιά του. Η ημέρα εκείνη ήταν ημέρα γενικής πανευρωπαϊκής απεργίας. Η συμμετοχή του στην απεργία είχε να κάνει με τις διεκδικήσεις που προβάλλονταν: όχι άλλη ανεργία, όχι αντεργατικές μεταρρυθμίσεις, όχι περικοπές στα κοινωνικά αγαθά, όχι ιδιωτικοποιήσεις σε υγεία, εκπαίδευση κτλ.
73090_107509552751956_1046507120_n.jpg

Λευτεριά στον Ισπανό διαδηλωτή Alfon Fernandez Diaz

Ο Αλφόν συνελήφθη την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του στην εργατική περιοχή του Βαγιέκας στη Μαδρίτη, στις 14/11/2012. Κατευθύνονταν προς μια απεργιακή περιφρούρηση στη γειτονιά του. Η ημέρα εκείνη ήταν ημέρα γενικής πανευρωπαϊκής απεργίας. Η συμμετοχή του στην απεργία είχε να κάνει με τις διεκδικήσεις που προβάλλονταν: όχι άλλη ανεργία, όχι αντεργατικές μεταρρυθμίσεις, όχι περικοπές στα κοινωνικά αγαθά, όχι ιδιωτικοποιήσεις σε υγεία, εκπαίδευση κτλ.

Η ισπανική αστυνομία χρησιμοποίησε μια προσφιλή γι’ αυτήν ταχτική, προσπάθησε να του φορτώσει ένα σακίδιο με μολότοφ. Απ’ ό,τι φαίνεται και στην Ισπανία, όπως και στην Ελλάδα, με αυτό τον τρόπο η αστυνομία στήνει σκευωρίες σε βάρος διαδηλωτών. Ο Αλφόν προφυλακίστηκε παρότι στο σακίδιο δεν βρέθηκαν δαχτυλικά του αποτυπώματα.Η ισπανική αστυνομία χρησιμοποίησε μια προσφιλή γι’ αυτήν ταχτική Κρατήθηκε στη φυλακή για 56 ημέρες,σε ειδικό καθεστώς απομόνωσης (καθεστώς FIES) και αποφυλακίστηκε στις 9/1/2013 χάρη στη διεθνή αλληλεγγύη και τις διαμαρτυρίες που έγιναν στο Βαγιέκας, στη Μαδρίτη, σε πολλές πόλεις της Ισπανίας και σε άλλες άλλες χώρες. Ο εισαγγελέας του απέδωσε κατηγορίες για κατοχή εκρηκτικών και ζήτησε ποινή φυλάκισης 5 χρόνων.

Η καταστολή στην Ισπανία έχει σημειώσει σκανδαλώδη αύξηση φτάνοντας σε απίστευτο επίπεδο καταπάτησης των ελευθεριών.

Το κράτος της Ισπανίας ποινικοποιεί κάθε μορφή κοινωνικής δράσης, με λεπτομερή και εξαντλητικό τρόπο. Εκατοντάδες είναι αυτοί που απειλούνται με ποινές φυλάκισης λόγω της συμμετοχής τους σε εργατικούς, πολιτικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες. Η τρομοκρατία που βιώνουν οι κοινωνικοί και εργατικοί αγώνες στην Ισπανία, δεν είναι κάτι άγνωστο και για την Ελλάδα. Η επίθεση στα δικαιώματα και τις ελευθερίες είναι κοινή επιλογή των αφεντικών και των κυβερνώντων σε κάθε χώρα, όταν οι εργαζόμενοι και οι καταπιεσμένοι ξεσηκώνονται και διεκδικούν.

Στις 25/11/2014 ου 2014 έγινε η δίκη, στην οποία αποδείχθηκε η αστυνομική σκευωρία εναντίον του Αλφόν. Σε μια δίκη γεμάτη με αντιφάσεις και χωρίς αποδεικτικά στοιχεία που θα αποδείκνυαν την ενοχή του Αλφόν, η ανάκριση επικεντρώθηκε ουσιαστικά σε ερωτήσεις σχετικές με την ιδεολογία και την προσωπική ζωή του. Τελικά, ο 23χρονος Αλφόν καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκισης.

Η απόφαση αυτή ήταν μια προειδοποίηση σε όσους αγωνίζονται ενάντια στην τρομακτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κοινωνία. Χρησιμοποιήθηκε ως μια προειδοποίηση σε όσους τολμάνε να εξεγείρονται, αρνούμενοι να συμμορφωθούν με την όλο και πιο έντονη σκλαβιά στην οποία υποτάσσουν όλους τους εργαζόμενους. Το κράτος, μέσω των μέσων μαζικής «επικοινωνίας» παρουσιάσε τον Αλφόν ως έναν κοινό εγκληματία, χρησιμοποιώντας το ψέμα και την παραποίηση των πληροφοριών, με σκοπό να δικαιολογήσουν την αστυνομική σκευωρία και να προσπαθήσουν ώστε ο λαός να ξεχάσει πως ο Αλφόν ήταν ένας διαδηλωτής ο οποίος μαζί με άλλους συμπολίτες του διεκδικούσε δημόσια υγεία και παιδεία, εναντιώνονταν στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και στις περικοπές στις κοινωνικές υπηρεσίες, αγωνίζονταν για τα δικαιώματα όλης της εργατικής τάξης.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Παρέμβαση έξω από την Ισπανική πρεσβεία

Σάββατο, 2 Απρίλη στις 12.30 το μεσημέρι
(Διονυσίου Αρεοπαγίτου 21 – Σταθμός μετρό Ακρόπολη)
……………………………………………………………………………………………..
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ (ΕΣΕ Αθήνας)

Related Link: http://ese.espivblogs.net/2016/03/26/26-3-16/#more-2340
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Reflexiones sobre la situación de Afganistán

Αυτοοργάνωση ή Χάος

South Africa: Historic rupture or warring brothers again?

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

[Perú] Crónica de una vacancia anunciada o disputa interburguesa en Perú

Nigeria and the Hope of the #EndSARS Protests

© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]