user preferences

ΒΙΟΦΟΡΜΑ: Τρομοκρατία και απολύσεις

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Friday January 01, 2016 17:49author by Αναρχική Ομοσπονδία Report this post to the editors

Οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε εξοντωτικά ωράρια και συνθήκες, με απλήρωτες υπερωρίες, διεκπεραιώνοντας καθημερινά χιλιάδες αναλύσεις, ενώ ο αριθμός τους είναι τόσο αναντίστοιχος του πραγματικού φόρτου δουλειάς που αν κάποιος ασθενήσει αυτομάτως δέχεται την απειλή των αφεντικών. Στην περίπτωση δε της συμμετοχής σε Γενική Απεργία οι έμμεσες απειλές για απόλυση είναι ο κάνονας.
lab.jpg

Για την εργοδοτική τρομοκρατία και τις απολύσεις στη ΒΙΟΦΟΡΜΑ

Η εταιρία ΒΙΟΦΟΡΜΑ, που δραστηριοποιείται στις βιοϊατρικές αναλύσεις, είναι για τα μεγέθη της ελληνικής αγοράς μια σημαντική εταιρία του κλάδου. Με πελάτες της χιλιάδες γιατρούς, ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια, διατηρεί υπερσύγχρονα εργαστήρια σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Πίσω, όμως, από τη βιτρίνα μιας κερδοφόρας και καινοτόμας επιχείρησης κρύβεται η σκληρή εργασιακή πραγματικότητα. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε εξοντωτικά ωράρια και συνθήκες, με απλήρωτες υπερωρίες, διεκπεραιώνοντας καθημερινά χιλιάδες αναλύσεις, ενώ ο αριθμός τους είναι τόσο αναντίστοιχος του πραγματικού φόρτου δουλειάς που αν κάποιος ασθενήσει αυτομάτως δέχεται την απειλή των αφεντικών. Στην περίπτωση δε της συμμετοχής σε Γενική Απεργία οι έμμεσες απειλές για απόλυση είναι ο κάνονας.

Σε επίπεδο εργασιακών σχέσεων η εταιρία εκμεταλλεύεται όλα τα προνόμια που της δίνει το ανύπαρκτο πλέον νομικό πλαίσιο. Συμβάσεις ελαστικής απασχόλησης, ημι-απασχόληση, τμήμα του μισθού δίνεται ως “τροφεία” μέσω κουπονιών για σούπερ μάρκετ ώστε να μην προσμετράται στις εργοδοτικές εισφορές και διάφορα άλλα λογιστικά τερτίπια που καθιστούν το μισθό …χαρτζιλίκι.
Τον Οκτώβρη η εταιρία ανακοίνωσε οριζόντιες μειώσεις 20% στους ήδη πενιχρούς μισθούς της καλώντας όλους τους εργαζόμενους να υπογράψουν νέες συμβάσεις. Όσοι αρνήθηκαν τον ωμό εκβιασμό τους ανακοινώνεται σήμερα πως απολύονται. Δεν είναι η πρώτη φορά που η εργοδοσία προχωρά σε μαζικές μειώσεις μισθών (η τελευταία έγινε το 2010) ενώ όσοι κατά καιρούς παραιτούνται ή απολύονται εκβιάζονται από τον κανονισμό της εταιρείας πως αν βρουν δουλειά σε άλλο διαγνωστικό κέντρο, η εταιρεία θα κινηθεί νομικά εναντίον τους.

Είναι προφανές πως πρόκειται για μια ακόμα πρόκληση των αφεντικών που δεν πρέπει να αφήσουμε αναπάντητη. Δεν θα τους περάσει!

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΒΙΟΦΟΡΜΑ

Να ανακληθούν οι απολύσεις – να πάψουν οι εκβιασμοί

Αγώνας ενάντια στο σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα

Αναρχική Ομοσπονδία

Related Link: http://www.provo.gr/apolyseis-bioforma/
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]